Skocz do zawartości
IGNORED

Logitech Harmony 525

Fenervil

Rekomendowane odpowiedzi

Oprogramowanie do pilota Logitech Harmony 525 uzyskało teraz aplikację. Jest w niej język polski. Teraz dopierro przekonałem się że ten pilot potrafi naprawdę wszystko. Nie ma sensu kupować innych, no chyba że lepiej wykończonych bo ten mocno trzeszczy.

Zapraszam do oddania swoich opinii.

https://www.audiostereo.pl/topic/30712-logitech-harmony-525/

Mam akurat model 625 ale chodzi OK. 8 pilotów poleciało do szafy.

Jedyna wada to trochę małe przyciski. Nie wygląda też jakoś highendowo ale jest solidny.

Gdzie macie tego linka do wersji PL. ? Gapa jestem i nie mogę dorwać (mam wersję 7.0.1).

• 1 miesiąc później...

witam Mam wielka prosbe do uzytkownikow tego pilota, chodzi mi o sprawdzenie czy ten pilot wspolpracuje ze sprzetem firmy Harman kardon??

chodzi mi konkretnie o:

* amplituner stereo HK 3270 rds

* cd HD740

i dobrze by bylo gdyby dzialal z:

* TV panasonic 29 txPN1P

* Sat Pioneer BTC 1630

* DVD LG DVX 9700 ... :)

z gory dziekuje za info:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

witam Mam wielka prosbe do uzytkownikow tego pilota, chodzi mi o sprawdzenie czy ten pilot wspolpracuje ze sprzetem firmy Harman kardon??

chodzi mi konkretnie o:

* amplituner stereo HK 3270 rds

* cd HD740

i dobrze by bylo gdyby dzialal z:

* TV panasonic 29 txPN1P

* Sat Pioneer BTC 1630

* DVD LG DVX 9700 ... :)

z gory dziekuje za info:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Witam. To bardzo dobry. Niestety, aby chodził poprawnie wymaga sporej dodatkowej pracy. Często (przynajmniej w moim przypadku) funkcje zaprogramowane za pomocą wizzarda wymagają dodatkowych poprawek. Czasami wymagają pilota (np. funkcja On/Off w Epsonie). Rzeczywiście, można niemal wszystko, ale wymaga to pracy i wiedzy.

patrzylem na stronie logitech'a baze danych pilota harmony ale 659 czy jakos tak:) (525 nie bylo) i wszystkie moje urzadzenia ma w swojej bazie wiec chyba bedzie smigac....:) Ten pilocik wydaje sie dobrym rozwiazaniem skoro sam jeden pilot oryginalny do harmana kosztuje w okolicach 200zl:/ a tutaj mialbym 5 in 1 :)

pozdr

Potwierdzam, programowanie Logitech Harmony w oparciu o jego kody wymaga duzo cierpliwosci i czasu. Poszczegolne wpisane kody maja zupelnie odbiegajace od rzeczywistosci opisy, zawieraja rowniez sporo niepotrzebnych funkcji, zaś niektóre funkcje nie działają - konieczny jest więc i tak oryginalny pilot.

Napisanie wprost, ze pilot posiada rozkazy do danego urzadzenia jest oszustwem, posiada on rozkazy do calej grupy urzadzen, z ktorych nastepnie sami musimy droga prob i bledow znalezc rozkazy obslugiwane przez dane urzadzenie.

Przyklady - CD Pioneera PD-75 o ktorego harmony posiada rozkazy wprost ma rowniez wprogramowane pod tym urzadzeniem obsluge 6 magazynkow, wyszukiwania najglosniejszego momentu na plycie, regulacje glosnosci i szereg innych funkcji, ktorych ten CD nigdy nie posiadal. Z kolei kody DVD Toshiby SD900E nie zawieraja prawidlowych rozkazow przeskoku do nastepnej/poprzedniej sciezki, a zawieraja wlaczanie HDMI, ktorego ten odtwarzacz nie posiada. Kody wzmacniacza dwukanalowego MBL-a zawieraja sterowanie funkcjami amlitunera kina domowego, zas urzadzenie MBL SR7200 jakie Harmony obsluguje nie istnieje, istnieje natomiast Marantz SR7200.

Generalnie w bazie kodow Logitecha jest burdel i dziwie sie, ze wypuscili tak niedopracowany produkt na rynek.

Oczywiscie mozna te niepotrzebne rozkazy pousuwac, ale wymaga to czasu i zmudnej klikologii.

Jak juz czlowiek poswieci kilka wieczorow na zaprogramowanie pilota jest OK.

• 11 miesięcy później...

witam

odswieze temat:)

jaka jest roznica miedzy 525 a 555 ? chodzi mi o baze obslugiwanych urzadzen? jest taka sama w tych pilotach?

i ogolnie ktory jest lepszy bo cena praktycznie taka sama

pozdr

Witam, to może i ja dorzucę swoje doświadczenia :)

U mnie pilot obsługuje:

TV kinsekopowy LG

Projektor Panasonic AX-100

DVD Pionneer DV-600

Tuner TV cyfrowej Multimedia

Amplituner Yamaha RXV-659

CD Nad C352

integra NAD BEE320

XBOX 360

Konfiguracja przez internet bajecznie prosta, poustawiałem masę oboczności w stosunku do wizzarda (totalnie pod siebie). Genialne są makra gdzie jednym przyciskiem włącza się czasem nawet 5 urządzeń, wszystkie na odpowiednich kanałach.

Ciekawą opcją jest ustawianie czasu wysyłania sygnału podczerwieni. Miałem problemy ze wzmakiem NADa, potencjometr głośności przesuwał się zawsze za dużo (znany problem tego modelu). Teraz ustawiłem krótki czas sygnału podczerwieni i głośność rośnie co milimetr :)

Bardzo ważne jest to, że bezbłędnie ustawiłem powiązania przy oglądaniu DVD z projektora: tam włącza się zarówno ampli Yamahy jak i integra NADa. Tu były kwestie ustawiania głośności. Teraz główne przyciski Vol obsługują ampli a przyciski do skakania po kanałach obsługują głośność NADa. Jest to super funkcjonalne.

Świetne też są przyciski podręczne (te co na wyświetlaczu zostają) - tu można sobie zdefiniować ulubione funkcje, np. przy DVD mam napisy, audio, obraz projektora (zmieniam tym presety np. z Kinowy na Kinowy oświetlony).

Za tą cenę? Mój best buy w ostatnich latach jeżeli chodzi o elektronikę :)))

witam

czy ktos z uzytkownikow moglby sprawdzic czy pilocik widzi tuner radiowy sony st- sb920 QS . Z gory dziekuje:)

pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.