Skocz do zawartości
IGNORED

Które wybrać słuchawki ??

górek

Rekomendowane odpowiedzi

zildijan ma racje. Wczoraj po wygrzaniu na marnym radyjku załaczyłem te jts do sprzętu i odsłuchałem w porównaniu z tymi nieszczęsnymi filipami 890. Zmiażdżyły je w każdej konkurencji jeśłi nie podeptały nawet. Filip w bezpośrednim porównaniu wydawał z siebie żałosne cieniutkie zawodzenie, zwykłe pitu pitu zza ściany zarzucone ręcznikiem. No ale filipy to nie słuchawki ponoć choc na początku nawet mi się podobały. Tyle ze filipy to ponoć ze 100zł droższe były. Z chęcia przesłuchałbym te Kossy ur40 które tak chciałem kupic ale już nie kupię najprawdopodobniej. Wadą tych jts jest dźwiek prosto z głowy niemalże - ja tego nie lubię ale to przeciez monitory czy jak to tam sie nazywa. Dla mnie super słuchawki ale wielkiej skali porównawczej nie mam wiec moja opinia nie jest miarodajna. Mogły by być ciut jaśniejsze a nawet bardziej ostre przy zachowaniu szczegółowości

connex, 30 Mar 2007, 17:01

> Z chęcia przesłuchałbym te Kossy ur40 które tak chciałem kupic ale już nie kupię najprawdopodobniej.

Robisz błąd. Podejmujesz decyzję nie na podstawie odsłuchu, tylko na podstawie opinii ludzi z forum. Które to opinie mogą Cię zupełnie zmylić chociażby z tego powodu, że ludzie mają różny gust.

Nie rób tego błędu... :)

Do dwójki wspaniałych dołączają wcześniej "odrzucone" Beyerdynamic DT231 i Pioneer SE-A1000(pomimo ceny ok.230zł).

Najgorsz jest to że nie mam tego gdzie odsłuchac i musze kupowac raczej w ciemno.W okolichach(bliskich)nie ma sklepów które by miały te słuchawki na składzie.No moze poza UR40 w Media markcie.

Naprawde nie wiem co wybrac...ma być żywo,dynamicznie,mocno,potężnie ale nie przytłaczająco i bez utraty szczegółów i przytłoczenia reszty pasma...

jeśli ma być tak ja napisałeś to teraz (mimo, że się powtarzam) mogę ci z całkowitą powagą polecić sr60, używane za 200 dostaniesz, spróbuj je gdzieś dorwać i posłuchaj....

Teraz juz jestem w 100% pewny....albo Pioneery SE-A1000(znalazłem za 229zł) albo Sennheisery PMX 100(za 179zł).

w tych drugich pociąga mnie to ze nadadzą sie też do sprzety przenosnego(lekkie,male,na kark) i opinie Ludzi-baardzo pozytywne-uznane za lepsze od iGrado.A odpycha krótki kabel: 1,4m.

Pioneery zaś to duża,otwarta,elegancka konstrukcja z 6m kablem(!!!) ale ich do przenośnego nie wezme...bo by smiesznie było...

To i tak dobra cena w Niemczech 99EU cały sprzet idzie teraz w góre, skończył się przedwiosenny dołek cen wynikający z zastoju w handlu

pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Co do iGrado i PX100 to zdania są mocno podzielone. Najlepiej jakbyś poczekał i dozbierał. Przy tych wymaganiach jakie piszesz lepsze będą SR80 niż 60. Pod warunkiem,że sprzęt, który masz nie gra ostro bo one to pokarzą. Są szczegółowe dość dość...

Własnie to zauważyłem....Sa niby za 229zł ale jest CHWILOWY brak w asortymencie,taaa chwilowy;)

Te 270zł to duzo.

Chyba jednak wezmę UR40(190zł), a jako przenośne kupie późńiej chwalone przez LInkwitza dokanałowe Sony EX71SL.

Większości z zaproponowanych tu słuchawek nie znam, ale gdy porównywałem sobie kiedyś z wielu różnych, to świetne wrażenie zrobiły na mnie panasoniki 710, ale tylko te, o niższej numeracji grały znacznie słabiej. Podobać się może to że odtwarzają precyzyjnie cały zakres i bez choćby cienia szumowego tła. No i basy nie przytłaczają reszty dźwięków, co akurat dla mnie jest szczególnie istotne. Ale każdy przecież lubi co innego.

Howk

Kupiłem właśnie Pionki SE-A1000, przed wygrzaniem prezentują poziom żałosny na tle Kossów UR40. Góra chce mi obciąć uszy, bas osłabł po 24h wygrzrwania, jedynymi autami jest bardzo szeroka scena w porównaniu z UR40, które na tym tle nie mają jej wcale.

Czas pokaże, czy była to słuszna decyzja zakupowa. Intuos twierdzi, że Pionki potrzebują 100 h by ustabilować brzmienie. Pożyjemy zobaczymy.

Jedno jest pewne. Kossy są doskonałymi słuchawkami.

mam nadziej ze jenak bedą gorsze do UR40 bo na nie sie zdecydowałem;)Oczywiscie nie zyczę Ci źle tzn. zeby te twoje 270zł poszło na marne ... bo sie okaze ze koss-y jednak lepsze

Przestrzenność nie jest mocną stroną UR40 to fakt i mimo,że konstrukcyjnie są półotwarte to grają raczej jak zamknięte niż otwarte. Szczególnie to doskwiera po przesiadce z Grado nie mniej są warte swojej ceny. Też polecam.

narazie nie zadowolenie z pionkow, ur40 nie sluchalem , ale wiem jedno, troche sluchawek mam... i wiem ze pionki sa jednymi z lepszych, poza tym w norweskim hifi pokonaly prawie cala konkurencje lacznie z senkami i tym podobnymi, moje dochodzily do siebie przez 2 tygodnie wiec prosze oswoic sie z cierpilwoscia, zreszta prosze posluchac jak graja nie wygrzane grado od sr80 w gore,albo senki hd650, wiekszosc stawki potrzebuje 200h dotarcia, podobnie jest z pionkami,wiec prosze o cierpliwosc, roland porownujesz nierozgrzane pionki do juz rozchodzonych ur40

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.