Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do 400 zl

dyder

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Jestem nowy na forum i potrzebuje pomocy. Mialem wzmacniacz Unitry PW3017 i spalily sie w nim koncowki mocy (chyba). Nie oplaca mi sie go naprawiac bo jakoscia on nie grzeszy a i jego wiek tez jest juz dosc duzy. Tak wiec potrzebuje wzmacniacza tak do 400 zl aby pociagnal moje glosniki. Mam Diory ZgB 140-8-907:

Moc znamieniowa 140 W

Moc muzyczna 200 W

inpedancja 8 ohm

przepustowosc pasma 40-20000 Hz

efektywnosc 87 dB

jaki wzmacniacz byscie polecili do tej ceny i do tych kolumn??

Ja myslalem na harman/kordon jak by sie udalo w tej cenie na allegro wytargac albo o Akai.

prosil bym abyscie do swoje wypowiedzie dolanczali linki z allegro

https://www.audiostereo.pl/topic/30917-wzmacniacz-do-400-zl/

Efektywność kolumn trochę mała, ale z tych tańszych i lepszych może gainclone da radę ;)

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Czemu się nie opłaca naprawiać tego wzmaka?? Wystarczy wymienić tranzystory no i przy okazji elektrolit w zasilaczu, a różnica słyszalna. No ale to już leciwy sprzęt także jak bym miał kasę inwestował bym w coś innego i zmieniłbym od razu kolumn. Napisz jaki masz pokój, czego słuchasz to ci może ktoś doradzi taniego. Staraj się także używać wyszukiwarki bo to jedna wielka skarbnica wiedzy :)

a wiec tak narazie chce zmienic tylko wzmacniacz bo glosniki jak dlamnie (narazie) sa wystarczajace :D

pokoj mam duzy ale dosc duzo w nim mebli itd

slucham przewaznie muzyki elektronicznej i rocka. lubie jak w glosnikach slychac fajny basik tak wiec jaki wzmacniacz by byl dobry ?? taki wmiare uniwersalny zeby kazda muza na nim brzmiala znosnie

co myslicie to tych wzmacniaczach yamahy co dalem wyzej ?? aha poki co to ten wzmacniacz jest podlaczony do kompa

Za 400zł to kupisz w bardzo dobrym stanie radmora 5102... a włączając kontur spadniesz z krzesła... próbowałbym też szukać Diorę WS 504/704... brzmienie powinno cie zadowolić.

Luxmany i winyle 

PW 3017 podobnie jak wszystkie PW Foniki to najgorszy szajs ze wzmacniaczy. Za 400zł to kupisz porządny wzmacniacz np. Pionner A6xx, Sony jakiś stary ES 5xx, Denon, Yamaha. Wybór w tej cenie jest spory. O naprawianiu polskiego lub pakowaniu się w kolejny złom typu Radmor to zapomnij.

o radmorach to ja tutaj troche czytalem podobno bardzo fajnie graja ale ja jakos nie mam zamiaru grzebac w srodku ani nic nawet nie mam sprzetu do tego ja chce cos w przyzwoitej cenie z przyzwoitym brzmieniem

za 400zł??

harman kardon pm6500. dobry wzmak. za 350zł yamaha ax-500, dobry wzmak. za 300 PM645 vxi harmana.

za 460 SONY 530 ES. mały bass ale fajne.

w sumie polecałbym Harmana za te pieniadze.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

jak juz wspominalem jestem zielony tak wiec prosze niech mi ktos wytlumaczy co to znaczy hi-end , integra i tego rodzaju slowka ktore moga mi sie przydac w porownywaniu wzmacholow

discomaniak dzieki za propozycje

jak by ktos mial jeszcze jakies prosze pisac

550ES z Allegro można licytować. 570 - jest kup teraz trochę za drogo. 505 - nie polecam bo to bubel na Mosfetach w srodku flaki jak 590 szajs, który miałem bezpośrednio w porównaniu do 550. Polecam 550 lub 570 targować się i brać porządne wzmaki na Sankenach !

To mój pierwszy wpis... jako że analogiczny problem to podłączę się do niego.

Generalnie już przebrałem aktualne oferty na allegro i wybrałem następ. pozycje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to mój subiektywny dobór, na podstawie wątków poświęconych kupowaniu używanego sprzętu.

Moja prośba - Co, kto może powiedzieć na temat tego sprzętu (z doświadczenia, ze słyszenia), na który sprzęt powinienem zwrócić szczególną uwagę, no i oczywiście jaki inny sprzęt jeszcze ktoś zaproponuję. Chciałbym się zmieścić z całością wydatków w 400zł, ew. nieco ponad. Na razie podłączam pod to reanimowane satelitki, około 100 W mocy - w przyszłości zainwestuję w jakieś kolumny podłogowe. Chciałbym by sprzęcik posłużył mi z 5-10 latek. Głównie samotne słuchanie muzy, czasem jakieś imprezy. Jeśli chodzi o gatunek, to wszystko co wpadnie mi w ucho, ale ze szczególnymi względami techno, trance, dance, chillout, i może dziwnie to zabrzmi ale także klasyka.

proszę o jakieś porady, wskazówki, opinie...

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dyder, 16 Sty 2007, 21:42

Hi-End - najwyższa klasa sprzętu audio, znaczy też, że najdroższa. Marzenie często nieosiągalne, dla większości audiofili. Gdzieś kiedyś słyszeli jak to brzmi: u kumpla, tudzież jakaś międzynarodowa wystawa... w domu zwykle stoi sprzęt klasy "wystarczającej". ;-)

Integra - potocznie wzmacniacz zintegrowany, czyli wzmacniacz z przedwzmacniaczem zamontowany w jednym pudełku.

Siema

Moją propozycją jest taki sprzęcik:

Ukryta Zawartość

sam posiadam coś podobnego,podobnego bo model 1400 do tego mam kolumny QBA elements2 i śmiga to wyśmienicie jak na muzyce dyskotekowej jak i spokojniejszej w stylu Sarah Connor,Lutricia McNeal,Bajm.....

Prosty sprzęcik bez zbędnych świecidełek czy innych ,,bajerów,, psujących dźwięk.

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Unikaj Technicsa

Często ci co się przesiadaja z Unitry zachwycają się potęgą jego brzmienia (sztucznego)

Nic bardziej błędnego w wyborze w przygodzie z audio. Jedynie stare modele z wyższej pólki moga być tolerowane.

Szukaj klocka , który pozwoli na obejście całego ukladu sztucznej kreacji brzmienia.A wiec z funkcją direct. Umozliwi Ci to poznanie prawdziwej skali odtwarzanych ziekow bez podbarwien i podbić .Jelsi zalezy Ci na oszukaniu ucha to możesz wtedy właczyć regulację basu i sopranu, Rozejrzyj się w tej klasie cenowej powiniem byc spory wybór.Ale pamiętaj że poza wzmakiem graja i inne elementy w zestawie .Kolumny , kable , zródło,

S

no zrodlem bedzie tymczasowo komputer ;/ niestety a glosniki sa opisane wyzej a jesli codzi o jakis oldshool to moze jakis propozycje ?? bo ja nprawde sie na tym nie znam i przypominam ze cena jaka chce wydac to jest max 450 zl

Podłącz aktywne głośniczki do dobrej karty dźwiękowej za 100 zł i posłuchaj mp3 o typowym bitrate 192 i potem podepnij budżetowy wzmacniacz + budżetowe np. monitorki do 1000 zł za całość - ciekawe czy nie usłyszysz różnicy?!

panowie a co myslicie o tym NAD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam wzmacniacz Akai AM-37 od ponad tygodnia i złego słowa o nim powiedzieć nie moge. Scena poukładana, pasmo przenoszenia liniowe, dźwięk lekko ocieplony, dynamiczny, swobodny......Za tą kase jest to naprawde fajny dźwięk. Jedyną rzeczą jakiej brakuje mi w tym dźwięku jest rozdzielczość. A wszystko zaczęło się od przypadkowo w sumie zakupionego odtwarzacza CD:) POZDRAWIAM:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.