Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podstawkowe do Primare A20.

frippgun

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i będę wdzięczny za podpowiedź w wyborze kolumn podstawkowych do Primare A20: Esa Furioso, Dynaudio Contour 1.3, Dynaudio Focus 140, ProAc Studio 100, Sonus Faber Minima Amator. Cena kolumn jest zbliżona - ok. 4 - 4,5 tys. zł.... Zestaw ma grać w 18 m2, pokój raczej dobrze wytłumiony. Będę wdzięczny za cenne uwagi, ewentualnie propozycje rozważenia przeze mnie innych rozwiązań.

https://www.audiostereo.pl/topic/30919-kolumny-podstawkowe-do-primare-a20/

U mnie gra Primare A20 z SF Concerto Home w 18m2 i jak dla mnie jest bardzo dobrze. Chociaż napisałeś, że słuchasz rocka, a Sonusy do rocka... to trzeba uważać a najlepiej samemu posłuchać. Moim zdaniem rock wypada za szczegółowo, zbyt barwnie i trochę śmiesznie, szczególnie gdy są to starsze nagrana. Za to wokale, klasyka, małe składy jazzowe i ogólnie to co stworzone bez prądu brzmi rewelacyjnie.

Myślę że warto posłuchać A20 z Proacami. Ja słyszałem z podłogowymi Studio 125 i grało nieźle. A może nieduże podłogówki? Z AA Phobe powinno być super.

Kris

Star trekkin' across the universe; Boldly goin' forward, still can't find reverse...

Mam ofertę cenowo atrakcyjną ProAc Studio 100 i pewnie to b. dobre połączenie, ale jest też SF Signum trochę droższy, więc dylemat narastający.... Podłogówek właśnie chce się pozbyć, bo dźwięk czasami się "nie mieści" w pokoju, a zaczynałem od podstawek (SF Concertino) i myślę, że to mógłby być dla mnie chyba optymalny wybór...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.