Skocz do zawartości
IGNORED

denon pma 1500-opinie użytkowników

sittek

Rekomendowane odpowiedzi

poproszę o opinie na temat wzmacniacza denon pma 1500 ludzi,którzy ten sprzęt posiadają.Z jakimi

kolumnami wam to gra,jaki sprzęt cd lub dvd (audiocholicy-nie zabijcie mnie:) macie do tego podłączony?

czy zanim go zakupiliście mieliście mozliwośc odsłuchu denona pma 700 ? jaka była różnica i czy

w ogóle była w stosunku do 1500-tki ? Czy posiadając 1500-tkę cierpicie na nieuleczalną chorobę

wymiany sprzętu na inny?Z góry dziekuje za cenne wskazówki i własne doswiadczenia...

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Na ten temat było już mnóstwo wpisów. Sumując można powiedzieć, że w zasadzie nikt na ten wzmak nie narzekał. Co jest rzadkością na tym forum. I moim zdaniem świadczy to o tym, że ten wzmak w swojej kategorii cenowej jest bardzo atrakcyjną propozycją.

Było kilka osób które dosyć szybko się go pozbyły i na pewno nie jest tak, że nie zbiera on uwag krytycznych, ale jego ocena zależy od odpowiedniej konfiguracji w danym systemie, ten wzmacniacz po prostu nie gra z wszystkim, jest bardzo niekompatybilny z kolumnami JBL serii E:)

>norwidos, nie tylko z E, ale i z L! Ja na początku byłem pewien że wezmę L880, ale jak tylko to usłyszałem...od razu do wyboru zostawiłem Triangle Altea ESW lub KEF'y iQ9. Wybrałem KEF'y.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Machidiel. Ja myślę o Trianglach Altea lub Antal. Różnica w cenie 1600 czyli sporawo.Możesz cuś więcej o tych kolumienach rzec?? Jak to z nimi jest??? Podane przy każdych 50Hz dół - nawet monitory ?! Z E80 na L880 nie widzę sensu żadnej zmiany. Ten Denon 1500AE coś ostatnio zaskakująco szybko traci na wartości... dziwne.

>JarlBjorn

Właśnie na początku tak samo myślałęm jak Ty, ale...wyjątkowo nie spodobały mi się niskie. Do rocka OK, ale do np. Pink Floyd, dźwięk był za mięsisty, bas słąniał się po podłodze, rozbijał po ścianach, jednym słowem estradówki pełną obudową. Być może to wina kabli, być może zbyt małego studia odsłuchowego, nie wiem. Fakt faktem, że jadąc na odsłuch o nich myślałem jako o faworytach, ale się po prostu zawiodłem. Być może inaczej by one zagrały z inna elektroniką, ale ta była nie do ruszenia w moim przypadku.

>masterofdeath6

Antali nie słyszałem, ale kolega, który je słyszał [na AS zresztą] był nimi zachwycony. Nie wiem jak się spiszą w ostrej muzyce, bo te akurat grały z lampą i prezentowały dośc spokojny rodzaj muzyki. . Co do Altea, cóż ładnie wyglądają, cudnie grają [jak dla mnie], ale zależało mi na scenie, a to dostałem od iQ9 [testowałem m.in. na Amused To Death Watersa]. Cytując jednak opinię pana Wojtka Pacuły: "Triangle zagraja dobrze i z lampą i z tranzystorem". Tak więc tylko i wyłacznie indywidualny odsłuch i osobiste preferencje mogą i powinny decydować o ostatecznym wyborze. Na koniec dodam, że łaziłem, łaziłem, łaziłem i łaziłem, tak ze 4 mesiące zanim kupiłem to co chciałem. A komu ja dupy nie zawracałem by mi pomógł w wyborze...

Pozdrawiam

Master, zanim kupisz Triangle dokladnie ich odsluchaj, i to nie raz. Vs. Otrzymasz zapewne bardziej szczegolowa gore niz w E80 ale zwroc uwage na "sile uderzeniowa" basu bo po E80 moze brakowac. W kazdym razie model Antal 202 mozna kupic juz za 900 eur.

Co do ceny 1500 to nie sadze zeby spadala jakos dramatycznie - po prostu jest duzy import rownolegly i malo kto kupuje za cene katalogowa 3450 czy ile ona tam wynosi.

>Master, zanim kupisz Triangle dokladnie ich odsluchaj, i to nie raz. Vs. Otrzymasz zapewne bardziej szczegolowa gore niz w E80 ale zwroc uwage na "sile uderzeniowa" basu bo po E80 moze brakowac.

Dobrze prawisz.

miron3333, 17 Sty 2007, 21:21

>Na ten temat było już mnóstwo wpisów. Sumując można powiedzieć, że w zasadzie nikt na ten wzmak nie

>narzekał. Co jest rzadkością na tym forum. I moim zdaniem świadczy to o tym, że ten wzmak w swojej

>kategorii cenowej jest bardzo atrakcyjną propozycją.

Masz na mysli wyglad?

Wedlug mnie jest to wzmacniacz dla szczegolnego typu klienta i poniewaz zaspokaja pewne potrzeby ma sie dobrze na rynku. Co zas do 'obiektywnych' ocen to zalezy kto je wypowiada. ;-)

pzdrw

soso

>soso

Ale kawał pieca jest, to mogę potwierdzić. A tak na serio, PMA+DCD 1500AE jest zestawem uniwersalnym, potem trzeba się "martwić" o dobór kolumn i kabli. Ja nie narzekam i chyba długo, długo nie zmienię.

Pozdrawiam

sittek, 17 Sty 2007, 21:09

> Czy posiadając 1500-tkę cierpicie na nieuleczalną chorobę wymiany sprzętu na inny?

Żeby trochę "odróżowić" powyższe wpisy - obadaj wątek 29356.

Oczywiście nie mówi on o tym, że Denon jest zły. Mówi tylko o tym, że zawsze gra system, a nie jego część. I że odpowiednie skompletowanie klocków jest równie ważne (a może i ważniejsze), jak wybór pojedynczego klocka.

Machidiel, 18 Sty 2007, 10:13

>>soso

>Ale kawał pieca jest, to mogę potwierdzić. A tak na serio, PMA+DCD 1500AE jest zestawem

>uniwersalnym, potem trzeba się "martwić" o dobór kolumn i kabli. Ja nie narzekam i chyba długo,

>długo nie zmienię.

>Pozdrawiam

Podgladnalem co piszesz w 'o mnie'.

Masz szczescie, ze masz dobrze dobrane kolumny i kochasz metal (inna sprawa, ze okablowanie jak to niektorzy mowia na tym forum 'kicha' ;-).

Do sluchania Pink Floyd i prawdziwego odkrycia ich plyt nadaja sie lepiej inne zestawy. Obys ich nigdy nie uslyszal skoro Twoje plany sa jak piszesz: 'Ja nie narzekam i chyba długo, długo nie zmienię.'

:-))))

pzdrw

soso

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Ja mam Yamahę AX900 i ten Denon1500 wg mnie nie ma podjazdu.Ale do serii E to on nie pasuje.Ostatnio miałem Vincenta 226mk i też poległ. Dz za info o trianglach.Hmmm czy mi brak basu?? Słuchałem ich aze godzinkę na 40m2 i powiem że biło to mocno basem (Altea Es) a antale zdaje mi się mają 2x basy.Boję się coby rzeźni nie było w moich 18m2 lub kiedyś 26m2, choć na 26 to już bym sie nie bał. Przy E80 jest nadmiar basu. Jak będzie mniej nie będę płakać :)

>masterofdeath6

Każdy ma to co lubi. Pomyślmy o tych biedakach, którzy kupują całośc za 1000zł i tez mówią, że gra im to EXTRA. No ale to ich święte prawo.

Pozdr.

PS/ Nie lubie rozmów na temat gustów.

Antal 202 w calej okazalosci

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>wkamil

I po co zadałeś to pytanie? Teraz się zacznie :-)

A co do kabli głośnikowych, kombinowałem z różnymi innymi "lepszymi" i różnicy aż takiej nie było, a skoro nie słychac różnicy to po co przepłacać.

Natomiast co do IC ooooo, tu złego słowa nie powiem. Na początek miałeł Proteusa, Phobosa i Osa dopiero wzięła bas za mordę i trzyma go do tej pory.

Witam!

Też mam pma i dcd 1500ae i jestem bardzo zadowolony. Na tą chwilę i na tą zasoboność portfela spełnia moje oczekiwania w 100%. Nie zmienia to faktu, że mając więcej kasy zmieniłbym system od razu. Moim zdaniem porównując sprzęt nowy w relacjach jakość cena ( z allegro), denon jest dobry a nawet bardzo dobry.

Pozdrawiam Grzegorz.

>Machdiel, no wiesz, jak ktos mowi A, to oczekuje, ze powie rowniez B... ;-) A propos vespy, to chyba wypozycze sa sobie z audiofast, a ew kupie u Twojego znajomka... bo daje lepszy rabat ;-P

Machidiel

Uwielbiam piwo i nieraz sobie z żonką łyknę, ale jak znam życie to mieszkamy od siebie pewnie jakieś 300km, chociaż świat jest mały :). Jakby co to się o nie upomnę :D. Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.