Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z Usher CD-1

Mart2M

Rekomendowane odpowiedzi

Nie będę zakładał nowego wątku bo mam pytanie jak w temacie.

Jestem posiadaczem tego odtwarzacza od dwóch lat i do tej pory nie było żadnych problemów

do teraz : ma problemy czytaniem CD-Rów.

Płytki wypalam na dwa sposoby na stacjonarnej przegrywarce Marantz-6000 i w kompie mam

nagrywarkę Liotona z oddzielnym zasilaniem.

Przegrywam z prędkoścom 2-4 krotną po zakończeniu /wyłączeniu/ wszystkich procesów na kompie.

Płytek używam "renomowanych" tylko for audio i odtwarzacz je bardzo długo wczytuje a jak już

wystartuje to nie ma za bardzo możliwości zmiany scieżki bo znowu długo /bardzo długo /identyfikuje

i wczytuje bez względu na to na czxym zostało to nagrane.Od kolegi CDR-ów nie czyta w ogóle.

Zapodałem mu standartowe czyszczenie /nie dmuchanie/ u znajomego w servisie RTV i nie za wiele

pomogło.Magiczny Densen też nie pomaga.

Oryginały czyta bez problemu /nawet b.mocno porysowane/.

Pytanie do Szanownych Kolegów czy te typy tak mają ? czy można coś poradzić ?Czy podłączyć do

systemu moje DVD HD-945 Samsunga /czyta wszystko nawet CDR-y 52x / i po problemie.

użyj płyty "verbatim pastel". Acha, upewnij się, że twoja nagrywarka wogóle dobrze odczytuje rodzaj płyty... moja nagrywarka np źle identyfikuje czarne dysany - a stary Teac palił je aż miło. Płytę wyapl EACiem lub feurio, płytę zrzucaj tylko EACiem. Stawiam browar, że pójdzie na pastelach. Acha, żadnych procesów nie wyłączaj itd... wypalanie ma duży priorytet i nic nie będzie zakłucać tego procesu. Jak nie pomoże spróbuj wypalić pastela za pomocą EAC na innym kompie jeszcze - może twój sprzęt nie funkcjonuje dobrze.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.