Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto ładować kasę w tuner ?

raudio81

Rekomendowane odpowiedzi

-> Jędruś

Tak to jest, jak się nie słucha starszych kolegów.... polecałem Ci w tym wątku Denona TU-1500RD lub TU-1500AE, które są sterowane z pilota i posiadają nawet swoje własne "remociki" :-D

A Tobie się zachciało Marantza ST-6000, więc sobie połazisz, aby zmienić stacje radiową... ;-P

Wy się tam o moje stosunki nie bujta :P

Połaże sobie a co! ;)

A tak poważnie - Marantz był na allegro okazyjnie - za 400 zł myślę, że to dobry zakup. Nie zastanawiałem się za długo.

Co do pilota - czyli sterowanie musi iść przez wzmaka? Oj oj oj...no cóż. Kto wie? Może jakiś wzmak Marantza się kiedyś sprawi?

• 2 tygodnie później...

o rany - ale wypadłem z tego tematu ..już nawet nie wiem kiedy ;)

już dla samego spokoju wrzucam zapytanie :

Co myślicie o tej ofercie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

cena to 550 zł , mam go odebrać jutro.

stan - mam fotki i wygląda to tak jak ten w teście z linku a może i lepiej:

Ukryta Zawartość

przypomnę ,że szukam do mojego zestawu tunera gdyż brakuje mi wiadomości;) i niektórych wieczornych audycji w trójce ;)

ponoć za te pieniądze żadna cyfrówka nie zagra jak ten analog a jego wartość powinna rosnąć bo coraz trudniej go spotkać ...no i ten klimat ;) co myślicie ? ( prywatnie dostałem parę odpowiedzi popierających moją decyzję ale wolałem do tej pory nie wrzucać na forum by mi go ktoś nie sprzątnął ...a teraz - jak sprzątnie to się nic nie stanie - mam inne wydatki..a i może jakaś dobra rada spłynie;) )

pozdrowionka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli ktoś miałby chwilę to proszę o wyjaśnienie tych wszystkich wyjść i tego czarnego przełącznika na górze ... i bez głupich komentarzy proszę - po co mam się domyślać jak mogę być pewien ;)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gratuluję zakupu, ładny tuner, powinien dobrze odbierać :)

Przełącznik - to ustawienie deemfazy 75us dla USA i 50 w Europie. Wyjścia fixed - standardowe o stałym poziomie powinny dawać najlepszą jakość dźwięku. variable - regulowane pokrętłem obok - pozwalaja podłączyc tuner bezpośrednio do końcówki mocy, ale potencjometr i dodatkowe kabelki wewnącz negatywnie wpływają na dźwięk. Pozostałe gniazdka umozliwiały podłączenie oscyloskopu i precyzyjne ustawienie anteny, aby wyeliminowac odbicia sygnału.

co prawda jestem u rodziców ale nie wytrzymałem i podłączyłem go pod AUX starego panasonica ;) działa ...takie wskazówki to ja widziałem ostatni raz w hi fi clubie w macintoshu (czy jak mu tam) ...;)... fajna sprawa taki tunerek - tym bardziej, że słucham max 2 stacji ...za bardzo się nie nakręcę gałką...

mam parę pytań :

1. tuner wydaje takie delikatne buczenie, szczególnie się to słyszy po zbliżeniu ucha ...w pokoju to słychać dopiero jak się wyłączy wzmaka, jest cisza i wtedy wyłączamy tuner - wtedy to się rzuca w uszy... czy to norma dla wiekowych urządzeń tego typu ? czy trzeba coś w nim wymieniać ?

2. proszę o krótkie wyjaśnienie opcji ze zdjęcia ( kiedy wide, kiedy narow....direct,normal itd.)

3. ktoś ma pomysł gdzie można dostać nóżki ?- widać tam miejsce na wkręty gdzie pewnie kiedyś były nóżki....

no i fotka przodu zgodnie z prośbą... pozdr. ( jestem happy, mam nadzieję, że nie wydam drugie tyle na naprawy,tuningi;) )

Ukryta Zawartość

post-5412-100008155 1171557524_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie wszystko już było ,mnozycie pytania na które są odpowiedzi w

Ukryta Zawartość

I na główny temat tego wątku też ;-)

Wyszukiwarka się kłania.

Ukryta Zawartość

radek862=> posiadam Kenwooda KT -1100 ( dużo rzadsza wersje czarną ;-) ,ale srebrnego tez miałem.

On z tył ma jedno wyjscie normalne drugie regulowane tzn. możesz robić głosniej , ciszej bezpośredni z końcówki.

Z przodu zrób tak ,aby wszystko było na zielono ;-)

A szczegóły w watku o tunerach ,-naprawdę tam jest wszystko omowione ok.14 strony.

Acha u mnie w żadnym tunerze nic nie burczy !

no to powinienem zacząć się umartwiać ;) ... no ok. - co może byc nie tak z tym burczeniem ? gdzie zawieźć tuner w Warszawie ? (o Częstochowę nawet nie pytam ;) )

-> radek862

W sprawie burczenia tunera skontaktuj się z forumowiczem stefanB... On jest zdaje się z Łodzi, ale to chyba największy ekspert od tunerów na tym forum ;-D

p.s. w ogóle odnoszę wrażenie, że dziwnym trafem Łódź to "zagłębie tunerowe ;-)

• 7 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.