Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto ładować kasę w tuner ?

raudio81

Rekomendowane odpowiedzi

-> Jędruś

Ech te szafki... Czy może to być czynnikiem decydującym o zakupie sprzętu? Okazuje się, że tak... ;-D

Więc pogadaj z tym kolesiem ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Może z tych 520 PLN można coś jeszcze utargować? To był nieźle oceniany tuner... Miałem kiedyś niższy model, TU-255RD i wspominam go nieźle...

Albo kup następcę tego TU-1500RD - nówkę sztukę z 3-letnią gwarancją za niecałe 800 PLN np. tutaj ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mają chyba 8 cm wysokości... I po krzyku ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a co o tym myślicie ? w porównaniu z tym pioneerem f-701 ? jak cena ?

Ukryta Zawartość

-> radek862

Oba bardzo przeciętne i - co najważniejsze - zdecydowanie ZA DROGO!!!

Na miłość boską, to SKANDAL żądać 500 PLN za lichego cyfrowego Rotela z lat 80., czy 460 PLN za tak samo przeciętnego Pioneera z początku 90., pisząc przy tym idiotyzmy, że to jakiś "hajend" jest; za to powinni karać...

W ogóle Allegro stało się tunerowym śmietnikiem, tam niemal nie ma już nic ciekawego - tylko złom zwożony z niemieckich wystawek i serwisów... Zalecam ostrożność podczas takich transakcji, bo tuner "po przejściach" naprawić jest niełatwo.

kurna, ciężki temat ;/ i co tu kupić ? każdy radzi co innego ;) a wszyscy zgodni są do co do jednego - za drogo...wszyskto jest śmieć, szrot i za drogo ;) bądź tu mądry jak nie siedzisz w temacie tunerów ;)

Radek wiedz jedno - nie jesteś z tym problemem sam ;)

od paru ładnych dni śledze ten i inne wątki, szukam, sprawdzam i ni cholery, a radia chętnie bym posłuchał.

W końcu wkurzę się i kupię pierwsze z brzega ;)

Kupiłem niedawno Pioneer F-676 na Allegro.Chodzi rewelka (nie pomyślałbym , że radio może nadawać z taką przestrzenią).Kosztował ponad 400zł ale nie żałuję.Narazie gram na samym kabelku podłączonym do wyjścia ant. i zastanawiam się czy jest sens montować zewnętrzną.Mam silny nadajnik ok.20km.Prawie zero szumu chodzi bez MPX.Jest jeszcze na allegro F-616 w podobnej cenie co mój,ale jest też F-449 w przyzwoitej cenie (179zŁ) i myślę ,że będzie grał też bdb.

-> TomekL3

Nie powinienem ujawniać szczegółów swoich transakcji, bo "dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają" ;-)

Ale przyznam się, że za ponad 400 PLN, to na przestrzeni dwóch miesięcy kupiłem dwa tunery - Yamahę T-2 oraz Sanyo T55 Plus Series. Poczytaj gdziekolwiek o nich i porównaj oba te tunery ze swoim Pioneerem;

ludzie, nie płaćcie ciężkich pieniędzy za świecący kolorowym wyświetlaczem elektroniczny złom... ;-/

Czy T-2 znalazles na polskim rynku? Srebrna czy czarna? T-2 jezeli zadbana i uzywana, lub przechowana w odpowiednich warunkach jest niezlym tunerem i stosunkowo rzadkim na rynku wtornym, gdzie typowo sprzedaje sie w okolicach $300.-

-> Jazz :-)

Czarną Yamahę T-2 znalazłem na polskim Allegro; była o nią mała "bijatyka" na aukcji, którą wygrałem za jakieś nieco ponad 200 PLN, myślę, że warto było za te pieniądze kupić ten tuner ;-)

Stan wizualny określam na dobry, ma małe draśnięcie na górnej krawędzi obudowy oraz - co ponoć typowe u T-2 - awarię oświetlenia skali i wskaźników; świeci tylko czerwono wyświetlaczem cyfrowym wskazującym częstotliwość FM i diodami dostrojenia; nie mam czasu się tym zająć... Ale już niebawem ją "odpicuję" ;-D

k.

odnośnie tematu wątku, czy warto ładować kasę (dużą) w tuner jeśli z tego, co mi wiadomo w niedługim czasie czeka nas ponowne przejście na wyższe częstotliwości..., z tego co wiem niektóre stację maja zamiar to zrobić jeszcze w tym roku, jak długo więc będziemy się cieszyć z tunerów na obecnym paśmie? Ktoś jest w temacie?

=>Habakuka, 24 Sty 2007, 13:09

czy aby nie chcesz tanio kupić dobrego tunera :D niezły sposób- taka plota,

a pieniadze na zmiany to znów z podatników ?

pozdr

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaell - właśnie wyczułeś mnie, chcę kupić, tylko boję się właśnie tej zmiany, np. w Niemczech już połowa stacji chodzi na wysokich174-240Mhz, a z tego co słyszałem RMF już jest gotowe, więc się zastanawiam...

pozdrawiam

=>Habakuka, 24 Sty 2007, 19:01

Jeśli RMF (nie mylić z RMF clasic) Ci odpowiada to zaczekaj jak będą nadawać na częstotliwości przeznaczonej dla kuchenek mikrofalowych-wtedy otworzysz tylko drzwiczki i bedzie płynąć ślicznie skompresowana muzyka.Podobno przy wersji z opiekaczem bas bedzie bardziej mięsisty

pozdrawiam

Rafaell

No właśnie... Co to będzie., jak od jutra w Niemczech druga połowa stacji radiowych przejdzie na częstotliwości kuchenek mikrofalowych? A RMF znów będzie silne zwarte i gotowe?

I co my wtedy zrobimy z tymi hajendowymi tunerami FM, bo radia i tak będziemy słuchać przez nasze Whirpoole, Candy, LG i Samsungi... Pewnie - jak powiedział kiedyś Jan Himilsbach - "zostaniemy z tym angielskim, jak ten ch*j"... ;-D Tylko, że my zostaniemy z tymi tunerami... ;-)

RMF to mnie gila, w zasadzie to jedynie wiem , że takie radio jest, ale to nie ma znaczenia, ważne jest to,żeby humor wam dopisywał jak włączycie pr2 , albo trójkę albo co tam jeszcze a tam będzie cisza, wtedy to będziecie sobie odkurzać niepotrzebny mebelek .... niektóre kraje chcą w ogóle pominąć ten zakres i od razu przejść na 1452-1491MHz, to już blisko do mikrofalówki , więc trzeba się zastanowić

=>Habakuka, 24 Sty 2007, 19:32

To wtedy założy się własne nadajniki i bedzie nadawać na opuszczonych zakresach .Tylko muzyko 0 reklam i p... o polityce zawsze o tym marzyłem-muzyka i miłe pogaduszki ze słuchaczami ,co tam high tec

pozdrawiam

Rafaell

-> Habakuka

"A kto mi zabroni z pastowanym kabanem po lesie spacerować?" Jak będę chciał, to swoje tunery FM będę miotełką ze strusich piór odkurzał nawet i codziennie... Moja sprawa ;-)

Warto!!! Pytanie tylko ile ???? :D

Osobiscie ustalilem sobie gorna cene za ten elemnt toru audio 1,5 kzl.

Majac przyzwoita reszte toru posiadalem tuner technics cfrowy, odpadl.

Analogowy kenwood KT (cos tam) lepiej, Kenwood Kt-8300 sporo lepiej.

Dzis wylicytowalem Onkyo integra T-9990. Ponoc gra genialnie, posaida pilota, czego chciec wiecej ( no moze mniej odpustowy wyglad ;)).

Jesli mialbym wybierac w ''radyjkach'' do 5-6 kzl to nabylbym MD z trioda.

Harvi, 24 Sty 2007, 22:00

Witaj w klubie ja jestem ze swego T9990 bardzo zadowolony,jak by czasem był przesłany do Ciebie w styropianowym opakowaniu to uważaj na drobinki mnie jakieś cholerstwo podeszło pod czołową listwę i nie mogę wyjąć. Poza tym jak przyjdzie do domu to niech z 5-6 godzin dojdzie do temperatury pokojowej nim właczysz do pradu para z mieszkania może przy ujemnej temperaturze bedacej na polu wykroplić się w środku w postaci wody.

Miłego słuchania, skrobnij coś póżniej jak gra aktualnie jest nas w klubie trzech Ty,ja .StefanB T9900

pozdrawiam

Rafaell

Uprzejmie proszę SWT (Szanownych Wyjadaczy Tunerowych) o wskazanie, który z poniższych wart jest jakiego grzechu:

1. Rotel RT-935AX

2. LENCO ST 3110

3. HK TU 915

i albo mi podacie wreszcie tuner do 500 zł i 8 cm wysokości, albo skopie Wam wszystkim te Wasze tunerowe zadki.

:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.