Skocz do zawartości
IGNORED

Wiarygodnosc recenzji w Hi-Fi i Muzyka

Mart2M

Rekomendowane odpowiedzi

soso

20 Sty 2007, 12:19

(...) Dynamiczny sprzet to taki, co potrafi przestraszyc bo jest cicho, cicho i nagle jak nie huknie ;-)

soso, Ty to dopiero umiesz wyjaśnić... Chylę czoła ;-)

k.

Panowie. Dosłownie dwa dni temu postanowiłem sprawdzić jak się mają recenzje "nasze" do "ichnich". Długo szukac nie musiałem. Podaję link, resztę zobaczcie/doczytajcie sobie sami.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wracając do Opery słuchałem jej kiedyś tez w bezpośredniej konfrontacji z Naimem CD5i - odrazu po właczeniu po Naimie słychac ewidentne odfiltowanie barw w całym pasmie. Obrazowo to było tak jakby obok pełnego konaru drzewa (Naim) połozono kawałek gałązki z jakiegoś marnego krzewu (Opera) Być może pasowała by do przebasowinych i zmulonych sporych kolumn. Uwaga na pierwsze wrażenie bo wydaje się że gra szybkim dźwiękiem. Jest beznamiętna. Naim czy Denon przy niej graja muzykę.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Morven

Dlatego u mnie Denon gra z MF a nie z np. Nadem. Zreszta narazie gara jako integra a za jakiś czas bedzie miał towarzysza DAC-a zewnetrznego (w tym celu był kupiony). Zresztą w tej cenie za którą go kupiłem (1,9 kzł) jest o wiele wiecej niz lepiej (jeśli chodzi o CD nowy a nie uzywke)

Morven,

>aaha czytalem cos o twoim problemie dokladnie wiem o czym mowisz

>I bardziej sie cos kocha i czesto piesci tym czesciej sie cos pirdo...psuje znaczy sie......

>Jesli zas chodzi Marantz 7001 vs K.I napisali w tych dwoch gazetach ze podstawowy model jest na tyle dobry ze tuningowana wersja jest nie warta doplaty !!

>natomiast od siebie dodam ze sluchalem (oraz juz gdzies pisalem ) o 7001 jest b. d. jako dyskofon po cieplej stronie barw

>Jesli zas chodzi o ushera to w "gazetach" byl opisywany jako " bardzo dobre zrodlo ktore nie sprawi zawodu posiadacza hi-end.dowych systemow o Marantzu i Opera tego nie napisali chociaz opinie byly bardzo przychylne

>Czyli jesli chodzi o"Gazetowe" opinie zapewniam cie ze usher byl najlepiej oceniany

>Na twoim miejscu pozostal bym przy tym Usherku jesli masz dosyc poszukiwan to daj sobie spokoj!

Ushera widziałem dotykałem ale nie słuchałem - jeśli Ci pasuje to tak, CEC również, ale dołożył bym jeszcze 2,3 kzł i kupił (wiadomo gdzie) CECa wyższego.

Panowie posłuchajcie sami siebie:)))

Co do opery to słuchałem i nie było żadnego wyostrzenia... nie wiem na jakiej podstawie kolega tak twierdzi, możliwe ze konfiguracja pozostałych elementów...

Morven... Jeżeli masz juz dość jeżdzenia i poszukiwania, to dlaczego nie weźmiesz swoich typów do domu na próbe i nie posłuchasz?, jesli jest mozliwosc oczywiście, albo w sklepie weź klocek który najbardziej Tobie odpowiada:)))

Zaprawdę niewdzięczny jest los audiofila-trzeba sie przypodobać innym a nie własnym uszom;)

Pozdr

>No jesli jednak dalej chcesz poszukiwac to polecam Jolida jd 100 brzmieniem powinien ci odpowiadac cena nowego to 6500 oficjalnie ale na rynku wtornym mozna za 2800 -sam otrzymalem taka propozycje gdyz rowniiez nosze sie z zamiarem kupienia nowego zrodla a ta Jolida naprawde mi bardzo odpowiada!!!

>do posluchania w top hi-fi

Nie wszedzie chca dawac do domu - wiem, ze w HI Fi Atelier nie daja... Najbardziej user-friendly jest AudioStyl, ale tam nie maja Marantzow. Ech, chyba poczekam na 3 Ushera....

Machidiel

No to możemy sobie podać grabę :-).

Zresztą decydujacą oceną danego klocka jest zawsze zadowolenie lub nie jego posiadacza.

jp_ronin

Jaeśli ze wzmakiem Naima i dosyć neutralnymi głasnikami Opera zagrała ostro to co miałem o niej sądzić? Reszta toru była neutralna z lekką dendencją do słodzenia.

Morven - Z tego co piszesz to juz duzo troche sie tego nasluchales i najezdziles,albo czegos ja nie rozumiem, wiec cieżko mi pojac że jeszcze nic dla siebie nie wybrałeś, a poza tym dziwie sie ze od razu skreslasz opere bez odsluchu, bo... a skoro nic jeszcze nie masz co by spełniało wymogi to moze trzeba podnieść próg cenowy:P

xnivax a ja sluchalem operki z nadem 372 i nie bylo zadnego wyostrzenia, kolumienki tez zacne bo kosztowaly ponad dwa razy wiecej niz oba klocki razem wziete, co do naima to mam swoja opinie...

Jesli chcecie panowie to z chęcią wymienię się uwagami - subiektywnymi, bo osobistymi;) na temat cdeków w przedziale do 3,5 kzl ale w temacie cd, a tutaj z chcecią poczytam wpisy nt wiarygodnosci:))

"no offence":)

Moja opinia o Operze jest moją opinią, a powiem tylko, że np. model Consonanse 2.2 to inna i całkiem przyjemna bajka i tu polecam koledze morvenovi pod rozwagę bo ponoć jest dostępny u kolegów za ciekawą cenę. Co do Opery 120 podtrzumuje swoja opinię. Naima nie lubie w najtanszym wydaniu, ale absolutnie nie podejrzewam go o wyostrzenie. To na tyle, żeby skończyc temat Opery.

A co do opini i testów w naszej prasie wypowiedziałem sie wyzej.

Recenzje są niewiarygodne i kropka. Jak piszą że jest do długiego słuchania, przyciemnione i wogle, to znaczy ze jest własnie O.K. :) Po takiej recenzji wiedziałem ze Vincent CD to urządzenie dla mnie. Trzeba umiec rozkodowywać to co piszą. A że często mają uszy zatkane to inna sprawa.

Należy brać poprawke i nie kierować się recenzjami. Ja nie kupuję tego typu prasy i mam spokój:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.