Skocz do zawartości
IGNORED

Ryszard Kapuściński nie żyje

Mars

Rekomendowane odpowiedzi

Cesarz reportażu udał się w swoją ostatnią podróż. To dość lapidarne stwierdzenie. Mam jednak nadzieję, że Jego literatura i sposób postrzegania świata jako całości nigdy nie umrze.

[']

Zmarł w umieralni na Banacha, Najpierw zmarła tam moja ukochana ciotka, mimo koniaków i nie tylko wójka-wogóle żle zdiagnozowali i na co innego leczyli (z pieniedzy). Rok póżniej wójek tym razem koniaków nie było. Najciekawsze było to że nie wiedzieli na co? W dzisiejszych polityczno paranoicznych czasach szukano by teorii spiskowych ale ponad pięć lat temu to była normalka.Wójek też był dziennikarzem może nie tak wybitnym ale również profesjonalnym.Wszystkich nam bedzie ich brakowało a to co napisali i tak zabierze czas

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

OT

Rafaell, rozumiem Twój żal. Ale wszyscy umrzemy. Kwestia czasu i choroby, której się przecież nie wybiera, mniej pieniędzy. Banacha to jeden z większych szpitali w Polsce. Co za tym idzie przyjmuje bardzo dużo pacjentów. Jako ośrodek w wielu dziedzinach referencyjny, często przejmuje właśnie tych najbardziej chorych z innych szpitali.

Pan Kapuściński był nieuleczalnie chory. Nie szpital go zabił, nie lekarze go uśmiercili, ale nieuleczalna choroba.

Pozdr

Papamek

Papamek, 24 Sty 2007, 10:52

przepraszam za oftopic

To jest ranking w.g. mnie tak jak w Krakowie znaną umieralnią jest szpital na Skarbowej tak w Warszawie na Banacha

Po co bliskim i sobie szkodzić lepiej ich dać do mniejszych ale bardziej skutecznych szpitali .

Jest to moje prywatne zdanie i przy nim pozostanę, może brak pacjentów wstrząśnie tymi ośrodkami i coś się tam poprawi na lepsze bo n.p. pytanie nieprzytomnej osoby mającej krwotok wewnętrzny czy wyraża zgodę na transfuzje krwi o czymś musi świadczyć-zmarła na niewydolność serca (za mało płynu w systemie)

Rafaell

Rafaell niestety się mylisz. Pacjenci z całej Polski czekają na planowe hospitalizacje w specjalistycznych klinikach na Banacha do 2-3 lat. Takie szpitale nie będa narzekały na brak pacjentów.

mam jakieś takie dziwne przeczucie że za niedługo pojawią się jakieś Rybinskie,ziomki,lysiaki którzy beda udawadniali że z tym kAPUSCIŃSKIM to tez nie było całkiem tego.A nawet ksiązkę napiszą.

Ryszard Kapuściński już w latach 80-tych stwierdził, że wiek XXI będzie wiekiem Azji. I to się pięknie sprawdza.

A ode mnie-jestem żoną tego pana, który tu normalnie do Was pisuje. On ma słuch muzyczny a ja językowy. I najbardziej mi żal, że umierają ludzie (Miłosz, Lem i teraz pan Kapuściński), którzy wiedzieli, że słowo jest potężną bronią, ale i wspaniałym lekiem. Nikt ich nie zastąpi, tak jak nikt nie zastąpi Mozarta i Bacha.

Pozdrawiam Was serdecznie.

"Chrystus z karabinem na ramieniu" - o Guevarze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mam propozycje dla normalnych polskich Polaków-żeby spróbowali wedle swoich mozliwości nadać jakiejś ulicy nazwe im.R.Kapuścińskiego.Nie moge sie doczekac reakcji na to zdarzenie najprawdziwszych,prawdziwie polskich ,polskich POlaków.

bo Kapuściński był zaprzeczeniem nacjonalistów ,narodowców ,prawdziwych polaków ,jedynych słusznych,jedynych prawdziwych,bohaterów i kolaborantów-był zaprzeczeniem krótko mówiąc ,wszystkich popierdolonych.I nie może mu to ujść na sucho.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.