Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD-910 - wyjście regulowane help!

bach

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dokupiłem sobie DCD-910 Denona do drugiego systemu stereo. Piękna maszyna, chociaż stareńka, i całkiem ładnie gra, ale chciałbym korzystać z regulowanego wyjścia i nie wiem, jak... regulować. Czy to możliwe, by regulować moc na wyjściu dawało się tylko z firmowego pilota (nie mam w zestawie)? Wiem, że parę osób na tym zacnym forum ma lub miało ten sprzęt. Może pamiętacie, czy da się to zrobić z poziomu klawiszy funkcyjnych?

Jest potencjometr "phones level" (ale nie ma przy nim także "line out", jak w innych z wyjściem regulowanym). Na moc sygnału samodzielnie nie wpływa w każdym razie. Może jakaś, hmmm, kombinacja potencjometru z jednym z przycisków, albo kombinacja przycisków...?

Ja tam sobie nie przypominam żeby była jeszcze jakaś inna regulacja wyjściem zmiennym albo pilotem albo "phone level" (czasem dopisek jest "Line out" jak w DCD-1460). Jeśli kupiłeś go z n-tej ręki to odkręć i sprawdź czy aby wszystkie kable są podłączone do PCB (część osób odłącza variable output, bo to degraduje dźwięk z wyjścia stałego). Warto też się upewnić czy ktoś wcześniej nie wylutował jakiś elementów.

Bach tam jest regulacja identyczna z tym co ma wadia czy krell tzw odpowiednik PGA i konieczny jest do tego firmowy pilot z funkcja volume od dowolnego modelu cd denona..kupisz za grosze na allegro.

Regulacja sie odbywa w 60 krokach..nie jest to regulacja cyfrowa jak sądzą niektórzy!!

Tylko wysokie modele miały regulacje na potencjometrze z silniczkiem.

Ja takze posiadam DCD-910. Rzeczywiscie chyba jest potrzebny pilot. Pytanie do Piotrek608 - przyznam, ze nie zglebialem tematu wyjscia regulowanego. Rozumiem, ze chodzi TYLKO o poziom glosnosci, czy sa jeszcze jakies dodatkowe walory tego lacza? Czy kazdy pilot do jakiegokolwiek Denona z regulacja glosnosci bedzie pasowal? Pozdr.

potrzebny jst pilot...ja mam rc 241 i jest to standard do kazdego cd denona....

a wyjscie regulowane jest tylko z pilota...

ale na tym wyjsci jest strata na jakosci.... hihih

PISZE PORAZ OSTATNI BO MAM DOSC PRZYGŁUPAWYCH PYTAN..KAZDY PILOT DENONA PASUJE DO KAZDEGO DENONA..CZYLI PILOT OD DENONA DCD520 Z 90 ROKU PASUJE DO DENONA DCD2000AE Z 2006 ROKU I NA ODWRÓT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WSZYSTKIE PILOTY SA WSPÓŁZAMIENNE I TAK SAMO ICH FUNKCJE..

napisalem o rc241 bo wiem ze do mojego dcd 860 i 810 pasuje ..innych pilotow nie mialem wiec sie nie wypowiadam ....

tego co mam jest uniwersalny,,,,,

a tak przy okazji piotrek nie denerwuj sie

skoro jestes ekspertem w dziedzinie cedekow denona i sony musisz liczyc sei z glupawymi pytaniami innych forumowiczow....

rowniez moimi hihihi

Jak ty je znosisz ???? heh

a ty soczek co tak szczerzysz usmiech..pomoglbys koledze w sprawie pilota hihihih

jestes bardziej doswiadczony niz on hihii.....

niech no ja cie tylko dorwe na GG :)

Byc moze i moje pytanie nie bylo wyzszych lotow, ale na forum niestety jest tak, ze co jakis czas jest i bedzie powtarzane nie jedno takie czy bardziej infantylne. Tak czy inaczej dziekuje za odpowiedz. Powtorze drugie pytanie, czy to wyjscie to tylko regulacja glosnosci (w kontekscie powyzszej odpowiedzi, ze traci sie na jakosci)? Pozdrawiam K.

chris 2 wyjscie to 2 wyjscie , obrazu przez nie zaden Cd-ek nie poda;) masz drugie regulowane wyjscie ktore moze np sterowac glosnoscia koncowki mocy, lub mozesz pod jedna sopie podpiac wzmaka a pod drugą wzmaka słuchawkowego. pozdrowka

Chodzilo mi o to ze na stalym wyjsciu zanjduja sie przewaznie podwojne opy (po jednym na kanal) a na regulowanym masz tez podwojnego opa ale jest jeden na dwa kanaly...stad ta roznica - nawet na jakosci wysylanego sygnalu.... pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.