Skocz do zawartości
IGNORED

Skrzynki proac ukończone... piękne??

dialer

Rekomendowane odpowiedzi

a robił/słuchał ktoś tego klona ProAc ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

>>>Rogus

Przepraszam za zwloke, ale przez kilka dni nie bylo mnie w Warszawie.

Jak sie umawialismy oddalem swoje kolumny do stolarza na ul. Stalowej w Warszawie.

Wyciecie otworow zajelo mu kilka dni, poniewaz musial dorobic odpowiednie narzędzia. Z tego tez powodu kosztowalo to troche wiecej niż się początkowo (telefonicznie) umawialiśmy. 100 zamiast 100 zl. Uzyskałem od niego zapewnienie, ze nastepni uczestnicy listy będą mogli wycinac te otwory znacznie taniej. Dlatego nie widze powodu abys płacił wiecej niż 100 zl. Jakość roboty jest perfekcyjna. Fornir nie jest nawet draśnięty. Sa tylko male ryski na lakierze, ale to nie ma znaczenia bo i tak czeka mnie jeszcze szlifowanie i dwukrotne lakierowanie. Jednym słowem, jeśli ktos nie posiada frezarki, może skorzystac z tej usługi. Powolajcie się tylko na na mnie i przypomnijcie o obietnicy.

Rogus kiedy zamawiamy głośniki. Może znajdziemy jeszcze jednego maniaka?

rhs

[obrazekLUKASZ-182943_1.jpg] [obrazekLUKASZ-182943_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-1631-100002945 1170259690_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

rhs

nie no mucha nie siada :-), fajne skrzynki, otwory faktycznie wycięte perfekcyjnie. Swoje postaram się zawieść w tym tygodniu, o ile znajdę czas, niestety zakład jest czynny tylko do 17.00 a mnie z pracy wypuszczają o 16.00

:-(, najwyżej zawiozę w sobotę. Jeżeli chodzi o głośniki, rozumiem twoją niecierpliwość, już pewnie je widzisz w tych otworach :-), ale ja będę miał środki finansowe dopiero około 28 października, wytrzymasz do tego czasu ? Jeżeli nie, to może uda mi się wcześniej skombinować. Daj znać na priva. Jeszcze raz gratuluję udanych klonów.

Pozdr.

rhs

nie no mucha nie siada :-), fajne skrzynki, otwory faktycznie wycięte perfekcyjnie. Swoje postaram się zawieść w tym tygodniu, o ile znajdę czas, niestety zakład jest czynny tylko do 17.00 a mnie z pracy wypuszczają o 16.00

:-(, najwyżej zawiozę w sobotę. Jeżeli chodzi o głośniki, rozumiem twoją niecierpliwość, już pewnie je widzisz w tych otworach :-), ale ja będę miał środki finansowe dopiero około 28 października, wytrzymasz do tego czasu ? Jeżeli nie, to może uda mi się wcześniej skombinować. Daj znać na priva. Jeszcze raz gratuluję udanych klonów.

Pozdr.

Napiszcie prosze jak wytlumiacie swoje klony. Duzo,slabo jak zloze skrzynki to moge pozniej testowac. Obawiam sie tylko ze nie bede juz nic mogl zrobic ponizej przegrody. Dlatego pytam jak duzo materialu tlumiacego tam wpakowac.

Witam Krystian

Jeżeli chodzi o mnie, to poniżej przegrody (na 1/3 wysokości kolumny), dałem wytłumienie o grubości około 4-5cm (te same, które widać w kolumnach rhs, wspólne zamówienie :-) na ścianki boczne, tylną i dolną. Tutaj już nic nie zmienię :-). Jeżeli chodzi o część powyżej wzmocnienia to na początek zrobię tak samo, tylko tutaj górna zastąpi dolną :-) i będę słuchał (jak kupię już głośniki:-). Jeżeli będzie ok to zostawię, jeżeli nie będę eksperymentował dalej, fakt faktem, że poniżej wzmocnienia już za bardzo eksperymentować się nie da. Z tego powodu Dialer zrobił bez wzmocnienia. Tak jest u mnie, jak u innych, wpisywać się :-).

Pozdr.

>rogus, rhs

Ile wyniesie koszt sprowadzenia kompletu SS do ProAca, jesli chcialbym sie dolaczyc? Sprowadzacie to z Audio components, czy macie jakies inne zrodlo?

Sorry za trzcionke, ale cos mi sie posypalo...

>>>>grip

Tak, mamy zamiar (Rogus +ja) zamowic glosniki w Audiocomponents

Ukryta Zawartość

Rolph Smulders wyglada na konktetnego goscia i nie slyszalem aby ktos mial z nimi jakies problemy. Ze wszystkich dystrybytorow SS jest najtanszy.

Jesli sie do nas dolaczysz to mozemy liczyc na dodatkowe 10 % upustu (powyzej 10 sztuk produktu SS). Jak oceniam komplet wyniesie wtedy okolo 1350 zl na 1 zestaw kolumn.

Jesli dodamy do tego koszty wykonania skrzynek i markowe zwrotnice to calkowity koszt klonow ProAca w moim przypadku wyniesie troche ponad 2000 PLN. Wydaje mi sie, ze to bardzo przyzwoita cena.

Rhs

Ukryta Zawartość

To ja jeszcze zadam pytanie zeby odswiezyc watek.

Czy na wszystkie scianki przyklejacie maty. Z tego co gdzies znalazlem na przednia scianke chyba sie nie nakleja. Wydaje mi sie ze wlasnie najwazniejsze to na przednia przykleic zeby zniwelowac drgania obudowy pochodzace od glosnikow.

A jak jest u was...?

>>rogus, rhs

Witam!

Chętnie dołšczę się do Waszego zamówienia na głoniki. Bardzo podoba mi się ich cena (o ile jest ona realna)

Budowę klonów ProAc-a planuję od mniej więcej roku, ale na razie ograniczało się to wyłšcznie do planów (i zbierania informacji - między innymi z Forum).

Dajcie znać czy jest to możliwe.

ps.

Wasze skrzynki wyglšdajš rewelacyjnie.

Panowie, a czy byłaby możliwość dołącayć się do Was z zamówieniem, ale na same ''osiemnastki'', bo planuję zastosowanie zupełnie innegi tweetera?

>>>>>gc, McGyver.

Oczywiscie, nie ma najmniejszego problemu. Przy takim zamowieniu moze uda nam sie wytargowac jeszcze lepsze warunki.

Zamowienie planujemy z Rogusem gdzies w polowie pazdziernika. Najlepiej jesli napiszecie e-mail na priva to sie jakos dogadamy.

gc.

Pytales o koszty

MDF 130 zl

maty bitumiczne 105, ale na 3 zestawy kolumn,

Wytlumienie okolo 80 zl (na 2 zestawykolumn),

Terminale 2x 11 zl (Wolumen)

Basrefleks 2X6 zl (Wolumen)

Fornir 52 zl okolo 4 m^2

Wkrety, klej, podstawowe narzedzia mialem.

Zwrotnice zamawial Rogus okolo 300 zl za pare

Kable- Rogus juz wybral, ja jeszcze sie nie zdecydowalem.

komplet glosnikow kolo 1300-1400.

Dojda jeszcze kolce 6 X 4.50 (Wolumen)

Otwoty wyciete przez stolarza 140 zl ale mozna to zrobic znacznie taniej , badz samemu.

I to mniej wiecej tyle, a dodatkowo fajna zabawa.

Pozdrowienia,

RHS

Z jakiego miasta jestescie?

Witam wszystkich

Rogus> Usilnie pracuje nad zdobyciem pieniędzy aby dołączyć się do Waszego zamówienia na głośniki SS :). W poniedziałek, góra wtorek będę wiedział coś więcej.

Uki

Super, będzie dużo taniej, jak wszystko dobrze pójdzie to będzie nas pięciu. Jeżeli będzie taka konieczność to ja również mogę postarać się o gotówkę szybciej, tak, żeby za tydzień wysłać zamówienie.

Pozdr.

Sledzac uwaznie literature dotyczaca Proacow DIY z pewnoscia zauwazyliscie, ze czesc z "tworcow" kopii dokonuje modyfikacji glosnika wysokotonowego D2010/8513. Polega ana m.in. na usunieciu ferrofluidu.

Czesc z kolei korzysta z blizniaczej wersji tego glosnika -D2010/8511, ktora ferrofluidu nie zawiera ( patrz opis

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Czy ktos z forumowiczow ma doswiadczenie w tej materii. Mam juz gotowe zwrotnice zrobione w/g nastepujacego schematu. Pytanie brzmi - Czy posiadajac takie zwrotnice moge wykorzystac glosniki D2010/8511 i liczyc na poprawe dzwieku, taka jak w przypadku modyfikowanych glosnikow D2010/8513.

Pozdrowienia

[obrazekLUKASZ-186736_1.jpg]

post-1631-100002722 1170260002_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy sprawdziliscie, jakie beda ostateczne koszty przy 5 chetnych na komplet SS?

Propozycje wspolnego sciagniecia z audiocomponents mozecie jeszcze wrzucic tu:

Ukryta Zawartość

Moze znajda sie jeszcze jacys chetni, co dodatkowo obnizy koszty.

Probowaliscie juz swoje ProAczki z Gain Clonem?

Ukryta Zawartość

Grip

Jak mogliśmy próbować z Gainclonem skoro głośniki jeszcze w Holandii się kurzą a i części do Gain (w moim przypadku) obrastają w pajęczyny na cle w Bytomiu ;-). A tak serio, jeszcze żadnej kalkulacji nie było, ja wolałbym poczekać do końca miesiąca (wypłata), chyba, że komuś naprawdę się spieszy.

Pozdr.

>rogus

Pisząc o próbach z GC myślałem o tych, którzy ProAca już poskładali, np. o koledze dialer, który już chyba przepadł bezpowrotnie. Przy okazji: masz z im jakiś kontakt? Słuchałeś jego (lub innych) klonów?

Z tymi głośnikami nie jestem jeszcze w 100 % zdecydowany, ale dajcie znać przed złożeniem zamówienia i koniecznie sprawdźcie jaki będzie globalny koszt tych głośników łącznie z przesyłką. Jak poznam ostateczną cenę, to się zdecyduję. Też popieram przeprowadzenie akcji pod koniec miesiąca.

Wracając do GC. Masz jakieś problemy w urzędzie celnym z przesyłką od Petera??? O co chodzi? Możesz coś napisać na ten temat?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.