Skocz do zawartości
IGNORED

Skrzynki proac ukończone... piękne??

dialer

Rekomendowane odpowiedzi

rhs

Jeżeli chodzi o mnie to jestem za jednym przelewem, cena jak dla mnie super, jeżeli chodzi o prównanie do cen w Polsce to nie ma prównania :-). Czekam na twój numer konta i informacje kiedy mogę przelać pieniądze.

Pozdr.

McGyver

Przepraszam najmocniej, ale skupiłem się od razu na poście rhs-a, wybacz. Jeżeli chodzi o clenie to clił się tam :-) forumowicz Uki, który zamawiał dla nas kity do Gainclona. Ja jestem z Warszawy. Jeżeli chodzi o porównanie to byłbym jak najbardziej chętny. Problem tylko z transportem, gdyż jestem dopiero przed kupnem samochodu. Ale jestem otwarty na wszelkie propozycje. A może by tak zorganizować spotkanie wszystkich klonujących, znaleźć kogoś z forum kto ma oryginał i jeszcze wasze kolumny. To by było dopiero ciekawe porównanie. Rozumiem, że w waszych klonach zastosujecie inny głośnik wysokotonowy, czy może SS 9500 ?

Pozdr.

Cena bardzo miła, nie wiele zabraknie mi do zbudowania skrzynek :) Ja jestem jak najbardziej za opcją przelewu kasy do rhs'a, nie mam problemu z zaufaniem a liczy się dla mnie każda oszczędność. 30 zł toż to 1/4 kondensatora do zwrotnicy ;)

>rhs

Zdecydowanie popieram jeden przelew. Jesli pojdziesz na piwo, to wypij chociaz moje zdrowie;)

>JarekC

Podobno nie wszystkie Responce 2.5 mialy wzmocnienie, a D25 tez go nie maja. Sam nie wiem, ktora opcja jest lepsza.

>McGyver

jestem z Bytomia, jestem mobilny, mam prawie podstawową wersje klona i z miłą chęcią bym takie porownianie przeprowadzil, niestety nie posiadam lokalu w ktorym moznaby tego dokonac. Jesli ty masz miejsce gdzie moglibysmy sie spotkac to ja sie pisze

pozdrawiam

UWAGA,

Mamy jeszcze dodatkowo 5% upustu w zwiazku z przelewem na konto.

Tak wiec koszt glosnikow wyniesie okolo 253 Euro * 4.3=okolo 1087 zl

dodatkowo beda jeszsze (do podzialu nawszystkich kupujacych) koszty transportu 90 Euro plus Vat i okolo 100 zl koszty przeslania pieniedzy do Holandii.

Prosze Was takze o przeslanie swoich danych (takze nicka).

W najblizszym czasie napisze prywatne e-maile do wszystkich zainteresowanych i omowimy szczegoly (nr konta itp)

Pozdrowienia

RHS

Panowie, rozpoczynam z kolegą prace nad wersją klona Response 2,5 ze znacznie lepszą kopułką wysokotonową, mianowicie Dynaudio D260 Esotec. Byłbym zainteresowany odsłuchami porównawczymi naszej wersji z ortodoksyjnym klonem tudzież z pierwowzorem. Lokalizacja Sosnowiec i Tychy. Liczę na jakieś propozycje.

>rhs

Pogadaj jeszcze z gosciem z audiocomponents i spytaj go, czy jest w stanie wyslac pary glosnikow o zblizonych lub najlepiej sasiadujacych numerach seryjnych. Bylaby wtedy gwarancja powtarzalnosci parametrow dlosnikow.

Mysle, ze to calkiem realne.

McGyver-Bardzo ciekawy efekt można osiągnąć stosując kopułkę Morela.

Słuchałem klonów z tą kopułką i efekt był znakomity.

Fantastyczna przestrzenność z bardzo delikatnymi wysokimi o wyjątkowo ujmującej barwie dzwięku.

tdrozd

W sprawie zamówienia głośników skontaktuj się z Rhs.

Frank

czy w przypadku zastosowania Morela zwrotnica wymagała modyfikacji, a jeżeli tak to w jakim stopniu ?

Pozdr.

wyslalem mail do rht i czekam

jesli chodzi o koszta to ta cena wyzej to cena za kpl na jedna kolumne czy na claosc ? bo jakos mi to nie pasuje w porownaniu do cen ktore proponuje akustyk i akkus

też wysłałem mail'a do rhs, tu potwierdzam tylko chęć swojego udziału,

mam nadzieję, że też mi się uda dołączyć do grupy...:)

byłoby super...

pzdr.

kravietz7

Ano tweeter Dynaudio jest znacznie lepszym przetwornikiem, nie wymaga ostrego cięcia, dobrze pracuje nawet z pierwszym rzędem, ale do współpracy z tańszymi wzmacniaczami lepiej dać drugi rząd. Zwrotnica dla woofera też wymaga przeprojektowania w takim układzie. Efekt znakomity, hektary przestrzeni, hipergłębia, a przy tym zegarmistrzowska precyzja, ale bez najmniejszych śladów ostrości czy szeleszczenia sybilantów. I nawet jest to w miarę łaskawe dla gorzej nagranych płyt, nie brzmi to nieprzyjemnie, choć wady nagrań są widoczne jak na dłoni. Zapraszam do porównań z ortodoksyjnymi klonami. Na priva (w "o mnie").

Cyku, napisz do mnie na priva, u Ciebie w profilu nic nie ma. Porównanie można przeprowadzić u mnie lub u Grzegorza. Bedziesz na AudioShow? Ja będę w sobotę, to może się spotkamy?

udalo mi dolaczyc sie do waszej paczki bedzie kolejny klon na slasku

mam pytanko szukam zwrotki wiem ze zamawialiscie w polinku potrzebuje nr katalogowy tej zwrtoki jaki nadala firma polink

tdrozd

Witam, przepraszam, że nie odpisywałem na maila ale szukałem faktury :-), znalazła się na szczęście. Numer indexu z faktury zamówienia to: 020-PO-018

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.