Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmacniacz do ALR

markoni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po dłuższej nieobecności postanowiłem dokompletować wzmacniacz do posiadanych przeze mnie głośników, a więc ALR ENTRY 6m. Niestety są to jak się okazuje dość mało popularne głośniki. Mam wiec dylemat w jakich zestawach głównie wzmacniacz maja szansę się wykazać.

Na obecną chwilę chodzą mi po głowie tańsze wzmacniacze, myślę że do ok.1kzł.

Co myślicie o takich propozycjach

Rotel RA 840

Rotel Ra 980

CA A500

Arcam delta 290

HK680

a może jakiś denon

https://www.audiostereo.pl/topic/31321-jaki-wzmacniacz-do-alr/

Mam tylko obawy czy są w stanie uciągnąć te kolumny bo gdzieś tam czytałem, że ALR potrzebują bardziej wymagającego wzmacniacza.

Interesuje mnie też opinia odsłuchowa, bo chciałbym otrzymać dzwięk naturalny nieco ocieplony, a jeśli dodam, że mam CD ONKYO 7711, który uchodzi za "zimny" to pogłebiaja się moje rozterki co do doboru wzmacniacza.

Nasuwają mi sie również kolejne firmy, np:

Luxman LV-113

Mf oceniane sa wysoko za jakość i naturalność dzwięku ale jak sobie poradzą ze swoja niezbyt wielka mocą.

Może to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - ten jest na allegro cena przekracza budźet, ale może nie wiele.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jokera nie słuchałem, MFE10 miałem parę lat E11 tak jak napisano wyżej to mocniejsza "wersja E10" ale bez phono i wyjścia na słuchawki. Zresztą Joker chyba nie jest mocniejszy. Ale tak szczerze dołożyłbym do LFD.

Jak zrozumiałem kolumny są dosyć jasne i CD również, a więc wzmak powinien to równoważyć. Niepowinien być równie jasny czy zbyt ostry ale i nie zmulony, raczej neutralny (ale w tej cenie to raczej zbliżony do neutralnego) tak więc propozycje MF, LFD i podobny typ brzmienia powinien się wpasować. Sąto wmaki dosyć szczegółowe i mają wady jak każdy w podobnych cenach. Na Allegro był, amoże jszcze jest komplet Primare poprzedniej serii, też niezłe klocki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.