Skocz do zawartości
IGNORED

Co najbardziej chcecie zobaczyć na AS'03

Audiofil

Rekomendowane odpowiedzi

>gutten

Większość ładnie wygląda, ale jak wydobędą z siebie dźwięk, to okazuje się, że barwa taka sobie, brzmienie jest nadmiernie rozjaśnione, ogólnie dość krzykliwe, słaba muzykalność...

Na razie studiuję przewodnik po Audio Show.

Chciałbym zobaczyć / posłuchać:

z kolumn:

Gradient, Klipsch (nie wiem czy bedą Klipschorny), Lowther, Martin Logan Prodigy,

JM lab Grande Utopia Beryllium (ale z innym wzmacniaczem niż TacT)

z elektroniki:

Jadis. BAT, Jeff Rowland, McIntosh, CEC

Jak na jeden dzień, to chyba za dużo.

Pozdrawiam

Skąd macie przewodnik po AS ?

Też bym chciał go postudiować.

A usłyszeć chciałbym system którego dźwięk mnie zachwyci, tj. będzie słyszalnie lepszy od tego, jaki mam, bo poprzeczka za sprawą grubej jak kciuk sieciówki garmina wzrosła ; )) [Mam ją od tygodnia i krótko mówiąc jestem jej działaniem ciężko zachwycony. Z niektórymi podzieliłem się już wrażeniami na priva. Ciekawe, że dźwięk mnie rajcuje szczególnie gdy wrzucam płytkę, gdzie jest perkusja czy kontrabas. Poprosiłem o udostępnienie jej jeszcze choć na tydzień.]

* * *

Jak się nie będę o pętał po pokojach II dnia, to będzie znaczyć, że coś padło mi na zmysły i że znalazłem ; ) No, ale to marzenia.

Chciałbym posłuchać wzmaka piotrka 608 na różnych słuchawkach, możliwe, że jakieś odpowiednie kupię sobie jeśli będą w promocji.

- Grado (?)

Interesować mnie będą szczególnie kolumny od poziomu Mozartów wzwyż, gdzieś do hmm, 12kzł.

A tak w ogóle to przyjadę dla przyjemności posłuchania wielu zestawów, i wytypowania swoich typów. Obejrzę wszystko i nawet bohatersko wścibię gały do KD.

B.chiałbym, by KD ulokowało w przeciwnym kącie hotelu i nie zagłuszało co wartościowszych systemów audio.

Ślimaków - wiadomo - jak będą - chciałbym posłuchać bardzo, ale czy się dopcham ?

Pozdr.

Co chciałbym zobaczyć? Zobaczyć chciałbym Was i ... hostessy :))) A posłuchać chciałbym choć przez chwilę:

Nottingham Analogue Spacedeck z wkładką Sheltera

"baby Halcro" czyli DM-38

kolumny Ushera

Metronom Technologie - okazuje się ze jednak mają w Polsce dystrubutora w postaci Audio Classica

Pzdr.

...oraz ładne hostessy i Pana KI z Marantza - pewnie swoim zwyczajem do nowych monobloków Marantza za kupę szmalu dołączy głośniki za 2 tys. albo da kable za 5zł...

I dobrze robi. Podłączyłby coś lepszego i wyszłoby na jaw, że cały ten Marantz to hmmmmm....

Może ktoś zna japoński, to zapyta Kena na pokazie: "Ishiwata-San, nie lepiej było zostać przy odtwarzaczach?"

Nie jestem pewiem tych 5 ślimaków-nautilusów. W ostatnią sobotę byłem w sklepie na Andersa i w pokoju odsłuchowym stały dwa. w kolorze ciemnogranatowym, ze srebrnymi membranami. Do tego centralny z "drewnianej" serii Nautilus i dwa efektowe z serii 600, chyba 602 S3. Z tyłu Nautilusów kłęby kabli, do tego jeszcze nie podłączone zewnętrzne zwrotnice wielkości solidnego wzmacniacza. Była też pięciokanałowa końcówka mocy Classe wielkości małej lodówki. Ciekawe, czy wystarczy. Chętniej widziałbym jakieś monobloki na każdy kanał, z przynajmniej na główne. Posłuchamy, zobaczymy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.