Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki IC do Rotel, sony, audiowave

NowY :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie.

Ponieważ to pierwszy temat jaki zakładam na tym forum, mam nadzieje, że nie zostanę zignorowany.

Ale przejdźmy do konkretów.

Szanowni koledzy posiadam następujący zestaw stereo.

pre/power Rotel Bb/Rc-870bx,

cd Sony CDP-X555es,

Kolumny Audioiwave 141,

Przewody głośnikowe to QED silver Anniversary XT 2x2m bi-wiring.

Obecne sygnałówki to samoróbki. Jeden zbudowany jest na bazie Copperhead'a, a drugi to Klotz LaGrange.

Poszukuje przewodów za okolo 300-400zł sztuka. Przewodów, które złagodzą lekko brzmienie mojego systemu i wniosą troche spokoju i łagodności. A zdając sobie sprawę z faktu, że beda to przewody z wyższej (niż obecnie przeze mnie posiadane) półki, mam nadzieje ze beda bardziej szczegółowe.

Wszelkie typy mile widziane. Mam nadzieje, że zechceci mi pomóc.

Licze na Was !

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/31364-jaki-ic-do-rotel-sony-audiowave/
  • Redaktorzy

NowY :-) - miałem 141-ki przez kilka lat i ostrości u nich nie zauważyłem. Soniak 555 też do syczących nie należu, więc albo Rotel albo głośnikowce są winowajcą. U mnie załączówkę robił Nordost Magic One, którego godnie zastąpił IC Garmina (srebrzona miedź). A jeśli chcesz złagodzić górę to kup klotza ze szpuli i zafunduj mu konfekcję Nakamichi. A jak chcesz drożej to jakiś tani VDH powinien zauważalnie zamulić cały przekaz

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.