Skocz do zawartości
IGNORED

Bowers & Wilkins Guild

cloudior

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Koledzy i Koleżanki!

Oto przed Wami pierwsze, niezależne stowarzyszenie, zrzeszające właścicieli kolumn Bowers & Wilkins:)

Zapraszam do wpisywania się tutaj wszystkich użytkowników.

Macie jakieś newsy, przeżycia związane z B&W:), informacje o konfiguracji systemu (synergia:), relacje z odsłuchów, a także pytania?? TO WŁAŚCIWE MIEJSCE!!!:):):)

Zapraszam do tworzenia kopalni wiedzy o tej wyjątkowej firmie:)

Pozdrawiam,

Kamil

ps.Oczywiście przed umieszczeniem posta w tym wątku -> należy wysłać go do mnie na PW w celu autoryzacji:P:P:P:P

https://www.audiostereo.pl/topic/31387-bowers-wilkins-guild/

Kamil mam nadzieje ze sie bede mylil, ale to moze byc ulubione miejsce wpisywania sie wszystkich ktorym te kolumny nie pasuja ;)

Mi pasuja i dlatego wpisuje sie.

Pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Nie odkryje Hameryki, ale moje doswiadczenie z tymi kolumnami jest taki, ze przy dobrym ich ustawieniu wzgledem miejsca odsluchu odwdzieczaja sie wspaniala stereofonia i przestrzenia. Z moich wielokrotnych doswiadczen wyszlo mi ze optymalne ich ustawienie to nie na sluchacza tylko prawie ,,prosto''. Bardzo istotne jest ustawienie ich w odpowiedniej odleglosci od siebi.

:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

...w sumie mam sentyment do B&W. To były moje pierwsze "audiofilskie" głośniki.

602 z pierwszej serii:), pamietam jak dzis swoj pierwszy "opad szczęki" kiedy w salonie facet zapuscił jakas płytę testowa...eeeeh.

Mialem do nich Marantza PM44(tak to sie chyba nazywało), potem do Amplifona WL36, jako źródlo robil Marantz CD63SE. Ale ciary :)

Za dlugo na nich nie sluchalem, ale to w końcu nie jakieś wyrafinowane wyższe modele tej firmy.

Pozdrawiam

Witam,

moje N805 nie maja nic przeciwko dogięciu "na słuchacza", choć strefa poprawnego odsłuchu stereo nie jest duża. Ale, zainspirowany, popróbuję z "odginaniem" - juz mogę, bo kupiłem podkładki pod kolce ;-)))

Pozdrawiam właścicieli/sympatyków

PS. dziwnie mało natomiast Kef-owców jakoś....

Mysle ze dobra plyta do ustawienia sobie dobrze kolum jest Amused To Death. Kiedy kolumny sa ,,na mnie'' to co powinno dziac sie z boku dzieje sie z boku, ale kolumn, a w przypadku kiedy kolumny sa wyprostowane ,,akcja'' przenosi sie z boku, ale juz nie na wysokosci kolum, tylko uszu.

To jak budowana jest scena zależy w dużej mierze od otoczenia tych kolumienek. Muszą mieć sporo miejsca po bokach. Testowałem zarówno ustawienie, gdy osie głośników przecinają się przed (totalne przegięcie) jak i za punktem odsłuchowym. Zawsze było nieco inaczej, ale w moim małym pomieszczonku wybrałem ustawienie neutralne - czyli kopółki wprost na głowę ;) W szerszym pomieszczeniu ciekawy efekt daje zagięcie ich mocno do środka - spróbujcie i napiszcie coś o wrażeniach.

Caludior..wazne pytanie..czy lepiej kupic 804S czy 803??..jak roznica medzy 803 a 803S...??czy do pokoju 20m beda 803 ok oczywiascie z mysla do wiekszego w przyszlosci?? Mowiono mi ze moje 703 beda za duze do tych moich 19 m ale wcale tak nie uwazam..mi graja fajnie!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.