Skocz do zawartości
IGNORED

creek 4330 v. 4330(mk2)

markoni

Rekomendowane odpowiedzi

H.Himler - poczytaj troszkę wyżej - A 43 to to samo co 4330 SE, tylko bez przedwzmacniacza. To są praktycznie identyczne urządzenia - moc mają taką samą, więc bi-amping jak najbrdziej będzie działał bezproblemowo. To tak jak np integra Nad C372 i końcówka 272.

A co do brzmienia mnie osobiście bardziej przypadł do gustu dźwięk samej inegry 4330 niż końcówki A43 (bardziej przeźroczysty,konturowy - końcówka cieplej, bardziej nasycona barwa, ale dźwięk z mniejszą przestrzenią).

Teraz mam 5350 SE i to jest rozwinięcie zalet integry 4330 do kwadratu. Ale jest to miecz obosieczny, ponieważ trzeba ostrożnie dobierać kolumny - unikać jasno, sterylnie grających bo może "krew z uszy popłynąć" - nie ma wybacz. Ale np. z Dynaudio - u mnie 5350 nie dał jednak szans 4330. Co nie zmienia faktu, że pozotało mi po "zielonych" Creekach jak najlepsze wspomnienie.

Naim: DAC/TP XPS + Hi-Line + NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 + NAC A5 + Lipinski L-707 + Target Audio MR70B + (transport CA CXC)

Creek 4330 z B&W 601 to już porażka, a z JBL XTI 100 czarna rozpacz :( Tylko łatwe kolumny podstawkowe jest w stanie napędzić i moim zdaniem właśnie to dyskwalifikuje ten przereklamowany wzmacniaczyk, bo recenzenci jakoś rzadko o tym wspominali :(

Jakieś 10 lat temu kiedy kupowałem swój pierwszy "audiofilski" wzmacniacz suchalem m.in 4330....orownywałem go bezpośrenio do amplifona WL36(amplifon był droższy, ale creeka reklamwano jako gryhona:))...creek zagrał malym, szarym dźwiekiem....sorki jezeli uraziłem czyjeś uczucia religijne :)

...z tanich wzmaków grających fanie to slyszalem chyba tylko MF A1...tez do siłaczy nie nalezy, ale przynajmniej to co sie z niego wydobywa przypomina muzykę.

....a jezeli ktos potrzebuje wzmaka z dobrym marketingiem i dosc łatwego do odsprzedaży to creeka oczywiscie można polecic :)

Pozdrawiam

lancaster- jak sluchalem ostatnio avalonów to też zagrały szaro byle jak i bez przestrzeni mniej wiecej na poziomie dobrej miniwieży ,ale to wcale nie oznaczza ze to kiepskie kolumny....tylko reszta zawiodła, tak to juz jest.

=> H.Himler

Owszem, ale jeśli amplituner Yamahy 630-tka napędza z powodzeniem JBL XTI 100, a creek 4330 totalnie się wykrzacza to niestety pozostaje tylko politowanie nad czymś takim.....

Sam miałem kiedyś DSP- A5 Yamahy (to trochę starszy odpowiednik 630-tki tylko bez radia) i jak na wzmacniacz AV grał bardzo dobrze.

Creek to jednak zupełnie inna bajka - nawet ten mały, zielony:)

Tylko trzeba zachować trochę rozsądku przy jego obciążaniu - mały wzmacniacz, mały pokój, małe kolumny.

A co do JBL-a... no cóż... nie sądzę, żeby wśród miłosników brzmienia kolumn JBL znalazło się wiele osób zachwyconych brzmieniem Creeka i odwrotnie:)

Naim: DAC/TP XPS + Hi-Line + NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 + NAC A5 + Lipinski L-707 + Target Audio MR70B + (transport CA CXC)

Hmm a ja sie zapytam o "żabke" - ile obecnie warto za nia zaplacic i czy faktycznie jest bez znaczenia z jakim znaczkiem "MKII" "R" czy bez znaczka.

Ma ktos jakies porownanie z jakimis wzmacnniaczami Rotela?

W zasadzie po prostu jestem ciekaw co by mi dal Creek w porownaniu do Rotka ktorego posiadam, wlasciwie naczytalem sie o tym Creeku duzo - ze do rocka sie nie nadaje, ze nie napedzi trudnych kolumn, ze basu malo.

• 5 miesięcy później...

Różnice między 4330 i 4330 mkII są duże. Przykładowo:

- inne tranzystory (Philips vs Fairchild)

Różnice w podstawowych parametrach są następujące:

- max. moc 180W zamiast 125W

- max. prąd drenu 50A zamiast 25A

- różne minimalne rezystancje kanału.

Układowo to są różne wzmacniacze. Brzmmieniowo oczywiście też.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.