Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz CD6000,a stare i nowe nagrywarki

okno

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie Darku rozwiń temat lub daj linka do udokumentowanych spostrzeżeń w tym temacie. Sam używam czarnych Dysanek do nagrań audio i są wyśmienite. Napęd Nad 541i wyszukuje ścieżki szybciej lub tak samo niż na płytach tłoczonych i nigdy nie spotkałem się z jakimiś anomaliami przy odczycie. A do tego (subiektywnie) wydaje mi się że jakość kopii audio jest dużo lepsza niż na zwykłych silverach lub blue.

Darkul napisał zagadkowo:

> A niebezpieczne dla optyki cdr sa czarne plyty...powaznie!

Intrygujące! mam parę kopii na czarnych płytkach. :-/

Możesz rzucić większą porcja informacji?

Jakieś linki z danymi itp.?

• Redaktorzy

nagrywarka ma to do siebie, że się zużywa. A jeśli nie robia kuku odtwarzaczowi to spox. Sam nagrywam na Teac'u ze szklaną optyką od prawie 2 lat, i do tej pory nie miałem z nim żadnych problemów.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

dobra, dobra darkul Ty nie cukruj, tylko napisz coś sensownego o ich zgubiennym wpływie, bo na razie wsadziłeś kij w mrowisko i teraz prubujesz się wyślizgać od odpowiedzi.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Jak wiesz zyje z tuningow i innych takich.....stad niemoge wszystkiego na lawe wywalac!

Ogolnie chodzi o termike zlaczy fotodiod odbiorczych a dokladniej nieco o temperature zlaczy tych fotodiod!

Amator niezalapie..a elektronik juz tak!

• Redaktorzy

a Ty pewnie w ten zawoalowany sposób chcesz dać do zrozumienia, że znasz na to cudowne panaceum?

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Nie badz menconcy.....sam zlotego srodka niestety tez w 100% nieznam.... czy jestes zadowolony..bo ja nie....

Jest to szerokie zagadnienie ktorego nienalezy traktowac po lepkach...bo jedni zaczna chichotac[w swej niewiedzy]a drudzy niedowierzac... niewiadomo co gorsze a problem jest.

stad informuje ze ten temat w miare szeroko opisany bedzie na mojej stronie, niebawem.

• Redaktorzy

ok, tylko Twój poprzedni wpis sugerował coś innego. Tak więc czekamy na Twoją stronę. a literówkami sie nie przejmuj, bo to już dla większości weekend

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Zreszta sam sie wnerwilem tym faktem bo daje ludziom gwarancje po tuningach i bezposrednio ze strony producentow z tematem[oprocz Philipsa]sie nie spotkalem.A info mam z dobrej reki bo od znajomych angoli -serwisantow cdrow!By bylo ciekawiej kupujac nowy cdr mozesz miec juz odrestaurowany uzywany w innym uszkodzonym cderze!bo oni niewywalaja uszkodzonych transportow!

• Redaktorzy

to kompy też tuningujesz ( czy ja już czegoś nie rozumiem), bo z tego co się orientuję to jedynie w najtańszych badziewiach (oprócz kilku wyjątków) montowane są komputerowe napędy. Jak to jest w nagrywarkach audio klasy HiFi to nie wiem.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Czesto luzdie na tym i innych forum piep.... kocopaly o transportach!Na ogol ci co w tym nie siedza bezposrednio!

Bo cyfre to wali jak i jak rownomiernie sie dysk obraca... a interesuje jedynie to by w danym okreslonym czasie byla odczytana dana ilosc zer i jedynek!Stad upadla idea belt drive w cd,zadlugi czas reakcji na korekte odczytu ..inaczej pozlisk paskow!

Za calosc odczytu odpowiada softwer i uklad zamieniajacy sygnal optyczny na cyfrowy!

• 5 lat później...

Otóż mój cd6000 zaczął sobie coraz gorzej radzić z płytkami cdr, niezależnie od marki i szykości nagrywania. Zmieniłem laser i jest to samo. Szanowni forumowicze, co mu może być?

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.