Skocz do zawartości
IGNORED

dynaudio audience 52se czy focus 140?

ptx

Rekomendowane odpowiedzi

witam.czy roznice miedzy tymi kolumnami sa warte doplacenia 1kz(do fokus 140).od ktorego sprzedawcy z allegro warto kupic dynaudio?ewentualnie prosze jakies sugestie jakie inne kolumny podstawkowe najlepiej zagraja z delta studio kt88 (moga byc z drugiej reki)do 4kz.

https://www.audiostereo.pl/topic/31614-dynaudio-audience-52se-czy-focus-140/

Ponoć warto:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Też się zastanawiałem nad tymi Focusami ale ostatecznie zdecydowały kwestie finansowe.

Ukryta Zawartość

I love the sound of crashing guitars

Wzmacniacz lampowy Delta kt88 do głośników Dynaudio ...... to się może nie udać. To znaczy grać będzie ale nie licz na dynamikę , bas i swobodę. Dynki naprawdę duzo wymagają od wzmacniaczy.

A co jest lepsze Focus 140 czy 52SE ? Też jestem ciekaw :-)

W 52SE siedzą takie same głośniki jak w uznanej serii Contour. A Focus to nowa seria , nie wiadomo co tam wsadzili , dlatego mimo, że Focus jest droższy to nie zdziwiłbym się gdyby się okazało, że 52SE brzmi troszkę lepiej.

pozdr.

Arkadix

tutaj podobno lampa dala rade fokusom

Ukryta Zawartość

delta jest mocniejsza....

Ukryta Zawartość

Właśnie rzuciłem okiem na artykuł w High Fidelity na temat Focusów 140. Napisali tam, że

"Obydwa głośniki należą do usprawnionej serii Esotar teraz w wersji Esotar+."

Widac , że pan Pacuła nie ma zielonego pojęcia o głośnikach Dynaudio.

Panie Pacuła proszę udać się na korepetycje do Kisiela, następnie napisać sprostowanie i oddać kasę

osobom które kupiły Focusy 140 bo uwierzyły , że siedzą w nich Esotary ;-)

pozdr.

Arkadix

czesc,dolacze sie do tematu co by forum nie zasmiecac...

na jakie podstawkowce zwrocic uwage do 2,5kzl? brzmienie dla mnie to raczej w kierunku dali grand coupe niz proac studio 100,haydny mi sie spodobaly ale brakowalo im czegos...

Jeśli chcesz mieć koniecznie Dynaudio i koniecznie wzmak lampowy do nich,kup to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Testowali też te Focusy w którymś ostatnim Audio, pamiętam że czytałem w hipermarkecie ;)

Czy oby na pewno lampa do Dynaudio to szczęśliwy pomysł ? Może wyjść niezła maślanka :/ Jakby się dało to można dać lampę na tweeter zaś na dół jakiegoś Gryphona ;)

->JarlBjorn

Wybrałeś w końcu te kolumny do hard rocka ? Jak posłuchasz już tych Focusów to oczywiście pośpiesz z opisem na forum, też jestem bardzo ciekawy.

Audio Physic Yara Monitor, podstawki JTL

Audio Physic Yara Monitor, fornir ciemny orzech, polecam na surroundy do kina domowego, z dwoma kablami IXOS Superflat o długości 12m - 1700 zł. Eleganckie podstawki do surroundów firmy JTL - ciemna zieleń, wysoki połysk, wysokość ok. 90cm (podwyższony model rad32k ws - dopasowany do Yara Monitor, www.jtl.home.pl) - 700 zł.

kontakt: 0514 267 077 [email protected]

ogłoszenie dodano: 15-02-2007

:))

z moich doswiadczen z dynkami wynika:

1. 140 sa bardziej czule na pomieszczenie,potrafia zagrac genialnie jak u dystrybutora(52se wysiadly przy nich)

ale w kiepskim malym pomieszczeniu,blisko sciany moga nie zagrac wogule.u mnie w domu graly dobrze ale u

kolegi graja gorzej.

2. 140 maja duzo wiecej basu niz 52se.

3. kopulka w 140 (esotec+) no nowy glosnik. ma klase, jest duzo lepsza niz w serii audience ale juz tylko troche

lepsza niz w 52se.

4. 52se sa bardziej spojne,w 140 srednica wydaje cie odrobine wycofana.

5. 140 slyszalem u siebie z lampa prima luna two i gralo znakomicie pomijajac kwestie typowo lampowego basu ale w sumie dawal rade nawet przy rocku tyle ze jego charakter i barwa byla inna niz z tranzystora. W tym zestawienu draznila mnie lekko twardawa nizsz gora ale wynikalo to z rodzaju lamp i ich charakteru (kt88).

wiec jesli masz maly pokoj ,kiepskie standy i nie mozesz odsunac dynek metr od sciany kup 52se

pozdr

Panowie ... dorzucę głos , jeżeli można ...

Dynaudio i lampa to się raczej nie udaje. Moje Contour 1.3 kiedyś ktoś podłączył do drogiej końcówki lampowej na KT88 i była kicha! Nie wiem co jest takiego w Dynaudio, ale one zdecydowanie lubią wzmaki na tranzystorach. Moim zdaniem najlepiej wypadają wzmacniacze pracujące w klasie AB z przyzwoitą wydajnością prądową. Należy unikać do Dynaudio wzmaków Densena, MF, nasze Batlaby też odpadają ... Mój ideał to Audionet SAM...

pytanie:

czy jest spora roznica miedzy TOTEMAMI model1 i model 1 signature.wersja si... ma bi wiring (ktorego i tak nie wykorzystam) czy zatem warto kupic wersje 1 czy 1 si...?

...czy zdarzaja sie podrobki tych kolumn na rynku?

• 3 tygodnie później...

Dobrze że nie kupiłem tych Focusów w ciemno, a fakt że mnie korciło ;) W moim pokoiku 52SE ledwo się mieszczą z basem, jeśli 140 mają go więcej to byłaby tragedia i dwa drogie mebelki :]

->JarlBjorn

Oprócz tego Denona spróbuj posłuchać tych Dynek na Rotelu (tylko oby jakiś mocny żeby wydolił prądowo). Te nowe Denony ponoć robią na rynek brytyjski i nie dość, że nie żałują średnicy to jeszcze zmiękczone trochu są, a Ty gdzieś pamiętam wspominałeś że średnicy chciałeś mniej.

---> Micke 13

>Dobrze że nie kupiłem tych Focusów w ciemno, a fakt że mnie korciło ;) W moim pokoiku 52SE ledwo

>się mieszczą z basem, jeśli 140 mają go więcej to byłaby tragedia i dwa drogie mebelki :]

No gdybym miał teraz Dynaudio kupować to jednak koniecznie posłuchałbym Focus 220, jakoś tego przesadnego basu wcale się nie obawiając. Na razie to jednak pieśń przyszłości, i to pewnie dość odległej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.