Skocz do zawartości
IGNORED

nowy car nowe audio - propozycje prosze

pep22

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem kiedyś podobny dylemat z wyborem jakiegos niezbyt rozbudowanego systemu wysokiej jakosci do auta.

Po odsłuchach u montarzysty car-audio zdecydowałem się na zestaw glośników zacnej firmy DLS : 165 w drzwi oraz

jedwabne kopułki na słupki .Po przygodach z różnymi firmami produkujacymi odtwarzacze CD zostałem wiernym fanem Clariona

Każdy system można rozbudowywać , ja z czasem miłem zamiar dołożyc dodatkowy wzmacniacz ale okazało się że dzwięk z podstawowego systemu w zupelnosci mi wystarcza. Jak wspomnieli wczesniej koledzy ważne jest wytłumienie drzwi oraz

zastąpienie fabrycznego okablowania czyms lepszym (niekoniecznie drogim). Przy ograniczonym budżecie lepiej lepiej kupić mniej elementów ale lepszej jakosci i z czasem o ile zaistnieje taka potrzeba dokupić dodatkową koncówkę , glosniki na tył.

dzieki wszystkim za pomoc :) ja biore sie wreszcie do rzeczy na powaznie. prosilabym wiec o polecenie fachowej firmy car audio w krakowie. na pewno klinika dzwieku, ale czy cos innego? teleradioman na al. 29 listopada? lark audio (na widoku, ks. Machaya)? a moze cos jeszcze?

pozdrawiam,

Paulinka

Do takiej zwinnej bryczki i dla uroczej dziewczyny do na pewno pasować będą:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z teleradiomanem ma dobre doświadczenia. To nie są artyści audiotuningu, tylko rzetelni rzemeślnicy, ale - jeśli dobrze zrozumiałem - to wystarczy w tym wypadku.

Ukryta Zawartość

zwolennik łagodności

Lenam, dobrze zrozumiales :) In fact, idealnie to okresliles - jako ze nie bede robic niczego specjalnego, potrzebuje porzadnych, rzetelnych rzemieslnikow znajacych sie na tym, co robia!

Dzieki za kolejna propozycje. Rozwaze, rozwaze :)

hi paulinka

ciekawe zestawy nawet, tam powyżej.

Wiedzac czego szukasz, podrzucam bardziej konkretna propozycję. Mam parkę Kappa w swoim uacie (są niesamowite) i właśnie staram ise kupic te same do samochodu żony. Powszechnie znane jako jedne z NAJ w tym przedziale cenowym Infinity KAPPA. Poszukaj na uakcjach europejskich, tymczasem spójrz tu

Ukryta Zawartość

myślę że uda mi się je wyciągnąć za 70 dych.

Cokolwiek postanowisz, życzę powodzenia i dobrego odbioru.

pozdr

Ukryta Zawartość

firebird - kappa sa w sprzedazy, ale inne modele, np to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mam w krakowie pod nosem.

elfan - czy te hertze esk 165 masz podpiete pod wzmacniacz? czytajac forum CASKPa natknelam sie na opinie ze bez wzmacniacza, podpiete tylko pod radio moze byc marnie.

caly czas przerabiam rozne wersje - od ubogiej sama zmiana glosnikow, do najbardziej zlozonej glosniki+wzmacniacz. moze mi sie uda posluchac czegos w "salonach" bo po doswiadczeniach z "home audio" wolalabym nie brac jednak w ciemno. ale czy takie zwierze jak odsluch dosc budzetowego car audio w ogole istnieje??

Ukryta Zawartość

te z linku powyżej to 13

tak btw , infinity , hertz... a może lepiej coś co gra ?? :)

polecam MB Quart

Ukryta Zawartość

uzywam od lat i jestem baaardzo zadowolony

Ukryta Zawartość

marcins737, 11 Mar 2007, 20:20

>tak btw , infinity , hertz... a może lepiej coś co gra ?? :)

>polecam MB Quart

Wszystko zagra, nie wtym jest problem.

Pytanie jest odwieczne CO WYBRAĆ?

pozdr

• 3 tygodnie później...

hejka, wracam do tematu po sporej przerwie ;-)

co byscie powiedzieli na PowerBass ES-6C ? Jest teraz na nie promocja, zbierają niezłe opinie. Znacie? Polecacie?

Pozdrawiam

Paulina

dla ulatwienia link:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zycia szkoda, czasu szkoda, wiec odpuscilam sprawe. ale jak widac nie na dlugo. troche czasu wiecej jest to wracam. tyle.

jozwa, dzieki ale obawiam sie ze wybiore jednak uslugi fachowcow ;-)

Witaj paulinka,

co prawda mam troche starszy samochod, poniewaz poruszam sie raczej motocyklem,

ale wlasnie od jakiegos czasu cwicze PowerBass ES-6C.

I musze Ci powiedziec, ze mam zdecydowanie bardzo pozytywne doswiadczenia. Szczegolnie

jezeli chodzi o zakres najnizszych czestotlwiosci. Srednica jest troche sucha i moze troche

wysofana, ale za to wysokie tony nie mecza. Wzmacniacz DLS'a. Jedyna uwaga, to sa dosyc

glebokie i musialem u siebie zastosowac dodatkowe pierscienie dystansujeca i nie wiem, czy

'domkniesz' tapicerke. Hertz potrfi zmeczyc zakresem wysokotonowym.

Polecalbym Ci jeszcze pod rozwage glosniki DLS'a jezeli glebokosc montazu bedzie sprawa

krytyczna.

pozdrawiam

T.

Basss w samochodzie to jest chyba tylko do trzęsienia karoserią. Można to rozwiązać równie skutecznie, a jakże ciszej, żeby nie robić wiochy bumsem słyszanym na sto metrów przed samochodem.

Są takie małe wibratory wkładane pomiędzy siedzisko, a oparcie fotela. Nic nie słychać, a też dupą trzęsie ;)

zrobione. dego st-650, wytlumienie drzwi. w klinice dzwieku, ktora bardzo polecam. zostalo radio fabryczne i nie ma wzmacniacza. auto cichociemne, zmian nie widac ale zdecydowanie slychac. oczywiscie do audiofilii jeszcze jak stad nad morze, ale do auta jak dla mnie wystarczy. jak kto zainteresowany to napisze wiecej jak sie oslucham. jak nie, eot, alleluja i do przodu ;-)

• 1 miesiąc później...

Witam!

Mam do Was pytanie i liczę na odpowiedź, która pomoże mi rozwiązać mój problem.

Zakupiłem ostatnio radioodtwarzacz do samochodu JVC KD-G631 z wyjściem na głośniki 4x50W. Niestety w swoim samochodzie standardowo kabelki mam wyprowadzone do czterech głośników z jednego wyjścia (takie połączenie na kostce ISO). Czy powinienem przelutować połączenia tak, aby każdy głośnik (dwa tweetery i dwa niskośredniotonowe) był zasilany z jednego wyjścia wzmacniacza? Czy dać sobie z tym spokój, bo być może odtwarzacz ten tak naprawdę ma tylko wzmacniacz stereo, a cztery wyjścia?

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.