Skocz do zawartości
IGNORED

Czym jest sieć Hard Rock Cafe?

LeStat

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ta sławetna sieć klubów jest jeszcze świątynią rocka? Miejscem tęsknoty czy nostalgii za dobrą muzyką, albo za swoją młodością? Może tylko miejscem spotkań miłośników mocniejszego brzmienia? A może tylko jadłodajnią z klimatem i gadżetami porozwieszanymi na ścianach?

https://www.audiostereo.pl/topic/31732-czym-jest-sie%C4%87-hard-rock-cafe/

Jest na pewno niezbyt przytulnym miejscem. Przy okazji - w warszawskiej HRCafe wisi gitara która opisano jako instrument na którym grali Edge, Bono w czasie koncertu charytatywnego w Knebworth w 1990 r. Chyba dobrze zapamiętałem? Czy ktoś z U2-logów zechciałby potwierdzić że w 1990 r. zespół ten w ogóle wystąpił choć raz w Knebworth... (Otóż byłem na wielkim koncercie charytatywnym w Knebworth w 1990 r.: Genesis, Clapton, Dire Straits, Status Quo, Tears for Fears, Paul McCartney, Pink Floyd, Plant-Page, Elton John - U2 tam nie było a wydaje się mało prawdopodobne by w tym samym roku odbył się w Knebworth drugi wielki koncert charytatywny, zresztą widziałbym afisze w Londynie). Więc......

Jakew, 21 Lut 2007, 10:07

> Czy ktoś z U2-logów zechciałby potwierdzić że w 1990 r. zespół ten w ogóle wystąpił choć raz w Knebworth

U2-logiem nie jestem, ale parę dni temu zainteresował mnie temat i przekopałem Google'a. Ani słowa o U2 na tym festiwalu...

Ściema jakaś... Pomroczność jasna... ;-)

Nie wiem, jak Wam, ale mnie się to kojarzy z włosami, palcami, kostkami czy innymi częściami ciał różnych świętych, jakie można do dziś kupić w różnych miejscach. Same oryginały oczywiście... ;-)

lokal sieciowy chcący nawiązać ... nie wiem do czego. Ostatnio ogladałem jeden z tych lokali w Cancun - pasuje do tego amerykańskiego klimatu stworzonego (na potrzeby głównie dla amerykańskich turystów ) w konkurencyjnym do tradycji meksykańskiego Acapulco - Cancun ; może w Warszawie inny ( europejski ) duch zaistnieje w tym lokalu ( może kiedyś klubie ).

Szczegóły wystroju , czy inne elementy - to dostrzec można bedąc w klimacie - ale póki co to początki!!!

Moje doświadczenia z jedynej HRC, w której byłem. Lokal sieciowy z nieco dziwacznym wystrojem, przyzwoitym jedzeniem, i w niektórych rejonach świetnym nagłosnieniem. Mimo że moje klimaty są zupełnie gdzie indziej, słuchałem rocka (niebezpiecznie zapuszczającego sie w popy) z pewną przyjemnością akustyczną (nie muzyczną).

Klimatu niezwykłego nie było. Może takowy jest w nowojorskiej, ale jak mi zaproponowali ponad godzinę czekania na stolik, to grzecznie podziekowałem i sobie poszedłem.

Sieć założyło w Londynie 2ch Amerykanów,którzy chyba nie mieli gdzie posłuchać rocka a i zjeść amerykańskiego żarcia. Byłem w kilku m-cach w Europie i za Oceanem - zdecydowanie najbardziej podobało mi się w Meksyku.

Opinia Wasza o HRC nie jest najlepsza. Wynika z tego, że to tylko biznes, przynajmniej obecnie. Ot taki bardziej wyrafinowany McDonald sprzedjący oprócz żarcia, także fałszywe przekonanie o wyjątkowości tego miejsca.

No może nie McDonald, pewnie bliżej TGI Friday lub tp.

"wyjatkowym" to miejsce czynią gadżety jak podpisane znanymi nazwiskami gitary lub stroje, bar z gigantycznymi gryfami gitar lub wiszące pod sufitem pół różowwgo Cadillaca. Co kto lubi.

W Dublinie HRC mieści się w Temple Bar - to taka modna dzielnica z milionem knajp. No i milion knajp jest tam ciekawszych i bardziej klimatycznych od HRC... no ale co kto lubi... przymusu chodzenia gdziekolwiek nie ma. :)

Mi się marzy kameralny klub gdzie mógłbym posłuchać i obejrzeć AC/DC na żywo... nie stadion, nie plac - i pomyśleć że daaaaaaaaawno temu na początku ich kariery to było bez problemu osiągalne np w Londnie. Ech...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.