Skocz do zawartości
IGNORED

Zelum Ac, SE, jedynka, dwójka i trójka!

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Wiesz co panie naganiaczu zydelku?Zainwestuj chłopie lepiej w słownik ortograficzny,bo żal czytać twoje kulfony a potem "niebuj" sie pisać dyrdymałów o wtykach.

Żal tyłek ściska nad twoją ortografią

A mnie sie podoba to nazewnictwo: "Power Zelum AC Frank", prawie jak z jakiegos bractwa Krishna_Audio_Kumple, pewnie wkrotce beda reklamowane i subwoofery o dzwiecznych imionach: "Zydelium Bas Francowaty Mega Power " ..i inne takie hity hitow hi-fi dla najlepszych;")

Gość jamówię

(Konto usunięte)

>>>jodel,masz 37 lat i nie pojąłeś?Tu chodzi o pryncypialność w stosunku do jednego bufona,który na szczęście bezskutecznie stara się narzucać swoje idiotyczne teorie bezczelność,chamstwo i wrodzoną arogancję innym userom tego forum i tyle.Tobie uwagi bym nie zwrócił.

>jamówię

jeśli to ma być jakaś nagonka na Zydelka to już jest inna sprawa

mam swoje zasady:

jeśli nie mam nic do powiedzenia w danym wątku to tam nie piszę, bez względu kto na jaki temat założył go i w jakim celu

jeśli twoją intencją było wprowadzenie zamieszania, wkurzenie "bufona" lub udowadnianie rzeczy które są dla Ciebie obce to z pewnośćią cel swój uzyskałeś

Gość jamówię

(Konto usunięte)

>jodel,

nie do końca,trudno nie reagować na podobną demagogię ,jak ta o słuchu absolutnym.Z idiotyzmami nie potrafię się w milczący sposób zgadzać,tak mnie wychowano.

raczej żartuje ostatnio zauważyłem taki wpis jednego z forumowiczów dla poparcia swej wyższosci i nieomylnosci nad resztą /cyt. niezbyt dosłownie ja tez umiem grac na fortepianie/

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Dzięki uprzejmości Zydelka Power Zelum AC dotarł do mnie - jest to sieciówka bardzo wysokiej klasy, wpływ na brzmienie jednocześnie pozytywny w przypadku Pre 30 Primare'a - bi-turbo można powiedzieć (płyta szybciej się kręci ;)) z piekną górą, basiskiem i wokalami dla których mozna umrzeć :) Nie ma cienia mulenia !!!! Góra jest perlista i gładziutka jednocześnie - obok Artecha Thundera do końcówki, Zelum to absolutnie najlepsza sieciówka z jaką miałem do czynienia.

Dla złośliwców dodam, że sieciówka nie kopie i jest prawidłowo sfazowana :) Przypomina nieco z wyglądu Bartka1, choć jest bardziej elastyczna - cała tajemnica prawdopodobnie tkwi m.in. w odpowiedniej geometrii przewodnika :) Wtyki są zwyczajne i sieciówka nie wyglada na milion dolarów, ale też złożona jest prawidłowo, najważniejszy jednak jest wpływ na brzmienie - a ten jest jednoznacznie pozytywny i naprawdę duży !

Zydelek 27 Mar 2007, 19:45

>W Zelumie są solidne Lena Light IP44 z obciązalnością 16 A< (LOL)

W TME jest zasilający do komputera o obciążalności 24 A

>oraz Shurtery IEC- co daje w 100% pewny kontakt z gniazdami:)<

Widzieliśmy, kupowałeś na allegro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) od gościa z Sosnowca za całe 11,90PLN. Masz jeszcze 19 sztuk w zapasie (LOL)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wkurwik- wtyki Shurter w TME są po 5zł. na fakturę z czego jeszcze -18.03% :):)

Na aukcji kupowałem przecież tobie. Niepamiętasz??? Do hihi-fi z twego komputera:):)

Jak nie interesuje cię co wnosi Zelum, to nie zaśmiecaj proszę wątku. Jesteś bohaterem bocznicy i tam jest miejsce i tematy jak choćby o polityce.

>zyzio

a podpinałeś Zeluma pod pre???

>Zydelek

namieszał ten twój kabelek u mnie, oczywiście w sensie pozytywnym ;))

oj jak teraz fajnie gra :))

>Frank

podobno masz też u siebie siecióweczkę??? i co???

=> jodel

Tak pod pre 30 Primare'a :) Linn Majik nie jest specjalnie wrażliwy na sieciówki, zacząłem od pre i tam został, ale namieszał nieziemsko i to w sensie pozytywnym :) Wierzyć się nie chce, ale to doskonała sieciówka !

Praktycznie koledzy wcześniej wszystko już napisali.Otrzymałem od Zydelka kabelek w zasadzie przeznaczony do systemów lampowych,ale pomimo tego spisuje się dobrze w półprzewodnikowym świecie.

Poprawa konturowości i rysunku jest zauważalna ( aczkolwiek podtrzymuje swoje zdanie,że sygnałówki i głośnikowce wnoszą o wiele więcej :-)) ),jak również delikatna zmiana barwy.

W przeciwieństwie do Jackowego systemu,lepsze zmiany osiągnąłem wpinając do wzmacniacza niż do cedeka.

Swego wcześniejszego zdania na temat sieciówek jednak nie zmieniam,uważam nadal stosowanie tego rodzaju kabli za tzw. " Ostateczny Szlif " ( no może jeszcze jakiś mebelek pod sprzęt z dobrym tłumieniem ).

Zakładając jednak,że cały system mamy w całości skompletowany i warunki finansowe nam na to pozwalają ,niewątpliwie wówczas warto na tego typu kosmetykę dzwięku wydać parę złociszy.

pzdr

Trzeci dzień testów i nadal jestem zachwycony Zelumem, wnosi tyle przy pre co Thunder do końcówki :) Do końcówki go nie próbowałem, bo trzebaby go podłączyć ze względu na długość za pośrednictwem Heliona, a to degraduje dźwięk ;) Zelum na pewno jest lepszy od Vincenta, Neela 7 ES Gold czy Bartka 1...i to znacznie lepszy...polecam go wszystkim sceptykom sieciówkowym :)

"kabelek w zasadzie przeznaczony do systemów lampowych"

A czym się niby różni od kabelków do systemów nie-lampowych? Grubością? Geometrią? Kolorem czy napisem? Pytam serio, bardzo mnie to stwierdzenie zainteresowało.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

cir>>>ty się wpierw spytaj mamy czy możesz po parkiecie.To ona ci już da kabel!!!!!!!wtedy będzie zydelkiem ,zydelkiem, zydelkiem.Patrz-zydelek-mały drewniany taborecik.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.