Skocz do zawartości
IGNORED

Zelum Ac, SE, jedynka, dwójka i trójka!

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Zydelku, sieciówka bardzo przypadła mi do gustu(nie tylko mi), żal odsyłać, ale co zrobić ;)

Bardzo fajnie wypadł również IC SE.

Oba grają w tym klimacie, który lubię, żywo i z "napieciem". Nie mam specjalnie doswiadczeń z IC, ale z tych które mam moge powiedzieć, że oba kable u mnie przyniosły jednoznaczna poprawę. Bo w sumie i dynamika(zwłaszcza mikro impulsy) i ogólna dźwieczność zyskały.

Nie wiem tylko ile to w koncu ma kosztować ? Sam nie wycenie na jakim poziomie grają, mogę tylko napisać, ze mi się podobają.

Pozostałe 3 szt IC graja czysto, gładko, w podobnej do siebie "szkole" brzmienia, gdzieś było więcej tego czy owego - pod gust jeżeli komuś spasują w systemie. Pewnie w systemie z lampą, spiszą sie lepiej niż u mnie, bo tu już po wypięciu nie bolało na tyle, zeby trzeba było się przyzwyczajać do własnych drutów:)

Uwag krytycznych nie mam, bo niby nic nie psuły, tak jak pisałem czysto, dźwiecznie i dosć barwnie, ale ja lubie bardziej zadziorny dźwięk.

Mógłbyś Zydelku w zakładce DIY zapodać przepis na którys swój kabel ?

A i jeszcze uwagi krytyczne jak już miały być....mocowanie gniazda w AC...gniazdo obraca sie wokól wlasnej osi.

Myślałem, ze coś sie ukręciło, ale "przedzwoniłem" druty miernikiewm i wszystko OK. Wyglada na to, ze pancerz swoje, a druty swoje :)

Chociaż niby zamocowana jest, bo wtyk nie przesuwa sie w osi pionowej, a tylko obraca.

Może warto naciągnać dodatkową termokurczkę, która scali pancerz z wtykiem...

W SE z jednej strony oplot wysunął sie w czasie użytkowania z wtyku, zreszta zobaczysz. Prawdopodobnie ciut dłuższy "pancerz" i problemu by nie było. To tyle uwag.

Pozostałe kable wykonane bardzo solidnie, porządne wtyki dobrze trzymają.

No nic, zaraz biegne na pocztę.

Pozdrawiam

Całkiem fajny opis.......:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

marekzawa, 23 Lut 2007, 21:34

>Całkiem fajny opis.......:-)

>

Ukryta Zawartość

ech ... przez chwilę zapachniało mi dzieciństwem :)

... bajkopisarstwo w najczystszej postaci :)

zgadnijmy kto jest autorem tych kilku wzniosłych słów ... bracia Grimm .... Andersen?

... bo raczej nie posądzam o taką nikczemną autoreklamę skromnego producenta w osobie zacnego Zydelka :)

zdezintegrowany_3PO

Ukryta Zawartość

zdezi, masz telefon zadzwon i sprawdz ;)

>Zydelek

>o mnie | ignoruj | PW

>stat: 1176 / 3446 / 14

>10 Kwi 2005, 01:33

>[email protected] ta skrytka działa cały czas, podobnie jak tel.602.346988

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

A tu jak ktos chce, jest jakies wczesniejsze ogloszenie naszego producenta ;)

A faktycznie, jest takie ogłoszenie:

Dobrze zapłacę za namiary na Qubrica

Wynagrodze tego kto da mi wiarygodne namiary na tego gostka.

Jak powyżej wiadomośc na meila. Płace od ręki za pewne namiary.

cena: do negociacji

--------------------------------------------------------------------------------

Kontakt:

Zydelek [email protected]

0.602.346988

województwo podlaskie

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Pożartować fajna sprawa.

Nie rozumiem jednak co maja niektóre wpisy wspólnego z kablami??? :)

Jar- mulące i w dodatku szaro-barwne, krzykliwe to są kable manufaktury jakiej używasz (S..r), natomiast seria Zelum jest bardzo gładka. Jesli brak szorstkości, krzykliwości, gładkość i potężny bas nazywasz zmuleniem to widać, że mamy różny słuch.

>Jar- mulące i w dodatku szaro-barwne, krzykliwe to są kable manufaktury jakiej używasz (S..r),

>natomiast seria Zelum jest bardzo gładka. Jesli brak szorstkości, krzykliwości, gładkość i potężny

>bas nazywasz zmuleniem to widać, że mamy różny słuch.

Abstrahując od autopromocji.... to, ze sam twierdzisz, ze Twoje kable są 'gładkie' jest oczywistym dla mnie dowodem na zmulenie. Nie ma w tym może nic złego - są ludzie, którzy na pewnym etapie audiofilizmu, preferują takie 'wygładzone' brzmienie.

Jeśli chodzi o moje kable, to nie tylko używam kabli saprowych. A on też ma rózne kabele, i takie ostrzejsze i takie zmulające. Ja jestem wrogiem zmulania i zaokrąglania - one tylko maja w tedy na celu maskowanie niedoskonałości systemu.

Potężny bas.... tak, jak jest zmulony, to tak sie go nazywa ;-)

Preferujemy, w obecnej chwili, inne szkoły dźwięku. I tyle.

Jar być może faktycznie postrzegamy róznie swój ideał dzwięku. Zanim jednak wydasz osąd to spytaj chłopaków, którzy przez dwa miesiące mieli u siebie Zeluma. Zapewniam, że w serii Zelum nie ma zmulenia. W niektórych systemach może być nawet za duzo blasku :):)

Pozdr. i zyczę słuchania płyt by wszystko inne nas nie poruzniało.

• 1 miesiąc później...

Dzięki uprzejmości Zydelka mam na składziku Zelum Power AC. Nie wiem jaka to jest wersja - cz 1, 2 lub 3?

Muszę stwierdzić, że jest to sieciówka która jak do tej pory ma największy wpływ na moje źródło. Dla mnie duże zaskoczenie i niedowierzanie, ale jednak wpływ jest i to jak najbardziej pozytywny. Czystość i czytelność poszczególnych dźwięków, punktowy dolny zakres, zyskała barwowo średnica, ciężar całości przeniósł się wyżej co zyskało u mnie na większej równowadze tonalnej oraz większa ilość powietrza.

I mogę zapewnić (szczególnie jara1), że Zelum NIE MULI!

W relacji cena/jakość wydaje się bezkonkurencyjny. Mam nadzieje, że nie tylko moje jest takie zdanie.

pozdrawiam jodel

moge potwierdzic spostrzezenia jodla. :)roznica jest slyszalna przedewszystkim w dolnym pasmie jak rowniez w zwiekszeniu ilosci "Powietrza".gora jest bardziej perlista kto nie wierzy niech wypozyczy i poslucha- cos w tym jest ...

Witam Wszystkich

Od pewnego czasu intryguje mnie wypowiedź "więcej powietrza". Jestem z wykształcenia muzykiem i bardzo mnie ciekawi co autorzy tych słów mają na myśli

Po prostu "bajkopisarstwo" i enigmatyczne wyjaśnienia stwarzają taką aure wokół produktu że laicy czy napaleńcy (ta inna odmiana audiofilizmu) tak są nakręceni i omamieni że już im nic nie potrzeba tylko mały worek pieniędzy. Dobijają mnie takie opisy i ludzie piszący o czymś o czym na prawdę nie mają pojęcia.

Ps. Zgadzam się że prawdopodobnie "więcej powietrza" oznacza większą przestrzeń - ale jak to brzmi :D:D!!! WIĘCEJ POWIETRZA

MusicFinder, 27 Mar 2007, 10:13

"Dobijają mnie takie opisy i ludzie piszący o czymś o czym na prawdę nie

mają pojęcia."

A Ty, jak sądzę mający wszelkie pojęcie w tym temacie, jakbys inaczej nazwał "więcej powietrza"?

Wyczuwam ironie - pytasz jak ja bym to nazwał .... - właśnie nie wiem ponieważ nie rozumie spostrzeżenia "więcej powietrza". Jeżeli mi wytłumaczysz o co chodzi to za jakąś godzinę mam próbę z kwartetem smyczkowym i postaram się poszukać tego określnika w granej muzyce

Seba78, 27 Mar 2007, 10:33

>I znowu pier.... bzdur. Znowu sieciówki o rytmicznym basie itd...

Faktycznie, przy takim sprzecie jaki posiadasz, sieciówki mozesz sobie absolutnie darowac.

pzdr

Music, bez ironii i bez jakichkolwiek złych intencji. Na 602(mialem kiedyś) "powietrza" raczej nie usłyszysz.

Jezeli dobrze rozumiem kolegę pisząc "powietrze" ma na myśli aure wokól instrumentów. Jest to czesć przestrzeni - właśnie owa "eterycznosć". Może to tylko zniekształcenie wnoszone przez kopułkę-tego nie wiem, ale na zywo też cos takiego słyszę(poza dobitnością/werwa/barwą/dynamika itp.)

Co do AC Zydelka, to słuchałem i wbrew fizyce jednak działa. Na dwóch systemach dawał wrażenie jakby płyta była lepiej nagrana.

Gdybym miał napisac obrazowo dało to taki efekt jakby z obrazu został odfiltrowany nadmierny kolor szary.

A teraz sobie pohasajcie :)))

Pozdrawiam

PS. Sieciówka zydelkowa jest dla mnie OK, tylko nadal nie wiem ile kosztuje ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.