Skocz do zawartości
IGNORED

Profesjonalny Duplikator JVC BR-7000ERA

Rekomendowane odpowiedzi

Jacekk011, 9 Wrz 2008, 07:35

Bardzo się cieszę Jacku,że nagrania Ci przypasowały.Każdy ma trochę inny gust więc obawiałem się czy Ci się spodoba, ale widzę, że jest OK.Miłych chwil z dobrą muzą!!!

Przykro mi ale chyba będę musiał ukrócić wygłaszanie swoich sądów w sposób niedopuszczający dyskusji ex cathedra przysługuje jedynie papieżowi i to wyłącznie w sprawach dotyczących wiary.Obrażanie innych uczestników forum, wypisywanie bzdur nie mających pokrycia ani w teorii ani w praktyce po to tylko aby tylko kogoś zniechęcić uważam za naganne.Jest to moje pierwsze dwatysiącejedynaste poważne ostrzeżenie i ostatnie po nim nastąpi zakaz umieszczania wpisów w tym wątku ORNUNG MUST SEINE.Jak mawiali niemieccy humaniści

Pozdrawiam

Zbyszek

dzieki. Jednego juz mialem .Był kupiony tylko dla mechaniki ,potrzebnej do ciecia tasmy .teraz żałuje bo i wszystkie gałki wywaliłem ,a pewnie będa potrzebne.

Czy może mi ktoś załatwić gałki do JVC?U mnie na prowincji nic nie ma!Moga być podobne, żeby tylko pasowały.Cały komplet, czyli 7.Pisałem do kolegi Rafała, który sie pochwalił zakupem takich, ale nie odpowiada.Z resztą to było rok temu.Może już nie odwiedza Forum...Kto mogłby mi pomóc, proszę o wiadomość na PW.Pozdrawiam!

dulon184, 9 Wrz 2008, 23:26

>Będę szukal dla siebie . Jak coś wypatrze dam znac .

Mam nadzieję,że coś wypatrzysz:-)

Jacekk011,

Teraz ja słucham taśmy nagranej przez Ciebie.Jakość świetna!Do tej pory do końca nie wiem o co chodzi z tym analogowym brzmieniem.Dlaczego ono tak wciąga?Miałem przypadki, że płytę, którą miałem na czarnym krążku postanowiłem nabyć w wersji CD i czar prysł...Może gdybym wcześniej nie słyszał jej na analogu byłoby OK?Nasze JVC to wspaniałe maszynki, które potrafią odtworzyć czar winylu.Cały czas mam wrażenie, że muzyka leci z gramofonu, tak jest wiernie oddane brzmienie!Dzięki Jacek, mam teraz czego słuchać!!!

epoxy, 13 Wrz 2008, 10:46

>U mnie w Toruniu są takie gałeczki, pokrętełka i inne podobne. W cenie ok 10/11 zł za opakowanie.

>Wyglądają lepiej jak oryginalne.

Czy mógłbyś kupić i wysłać np.za zaliczeniem te gałki bo kilku posiadaczy JVC byłoby zainteresowanych? Pozdrawiam! Paweł

Pewnie mógłbym. Tylko nie mogę obiecać, że zrobię to szybko. Pracuję poza Toruniem, w domu jestem sobota-niedziela. Ale zrobię co będę mógł. Zamieszczam zdjęcia gałek. Można je kupić w sklepach z częściami elektronicznymi (jeśli takie są w Waszej okolicy, oczywiście pomogę w miarę możliwości jeśli takich sklepów nie ma). No i pod warunkiem, że jeszcze są w "moim" sklepie!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-20715-100005531 1221373953_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dołączam do Waszego grona użytkowników JVC ERA.

Zamówiłem jedną sztukę. Chciałem nabyć dwie, ale nie mam już gdzie stawiać tego jak mawia Korwin, "dziadostwa vintage". :)))

Mam pytanie. Duplikatory macie podpięte we wzmacniaczu pod TAPE ? (Pytam jedynie dla formalności)

czarrek>myślę ,że Korwin miał na myśli wszystkie inne vintage mówiąc o dziadostwie vintage, ale z pewnością nie JVC ERA - więc kupuj kolejnego bo za 25 złotych to aż wstyd nie kupić kilku sztuk.Pozdrawiam serdecznie i życzę przyjemnych odsłuchów i wspaniałych nagrań - Jacek

Do wszystkich gałkowiczów. Dziś sklep był zamknięty. Ale wykombinowałem dwa następne (w sobotę zamknięte też )Więc gałek nakupię, sztuka wychodzi między 1,20 zł a 1,50 zł. Jakoś tak, bo za jedno opakowanie 10 sztuk gałek płaciłem 12 zł a za drugie już 15 (do innego sprzętu), a gałki były takie same. Jeśli tylko będziecie cierpliwi (jak wspomniałem wyjeżdżam na tydzień) to nakupię tych gałek, albo poproszę kogoś o to. I wtedy się je jakoś podzieli. Mam nadzieję, że jak nie będzie w jednym sklepie, to będzie w drugim. Pozdrawiam.

Jacku, ja bym kupił jeszcze jedną lub nawet dwie ERY (w przyszłości jako dawczynie części), ale mam bardzo ciasne mieszkanko.

Szkoda, że nie mam aparatu cyfrowego, bo bym Wam podesłał, jak to u mnie wszystlo wygląda.

Wcześniej miałem duże mieszkanie, ale musiałem spłacić rodzeństwo, dlatego wystarczyło tylko na 34 m2. A jest jeszcze żona i malutka córeczka. :)))

Co do "dziadostwa vintage", to Korwin założył kiedyś taki temat.Ale użył tego określenia w sposób przewrotny.Jako że większość tego "dziadostwa", to raz piękne przedmioty, a dwa wspaniałe konstrukcje.

Do^Czarrka

To dziadostwo z przed 30-40 lat to jest ten cudowny sprzęt, w którym miniaturyzacja nie została jeszcze doprowadzona do absolutnego ocipienia [scalaki na wielowarstwowym laminacie z drukiem lutowane automatycznie powierzchniowo metodą fali stojącej] i pozostała maleńka nisza dla człowieka, lutownicy i tranzystorów [jeśli germanowe to wyjątkowo często z demobilu.

Trzymajcie za mnie kciuki znowu zaszaleję

Kelner woda mineralna i cztery szklanki poproszę

Pozdrawiam

Zbyszek

Wyjątkowo mnie cieszy, że pomimo kretyńskich uwag ER-y mają coraz więcej użytkowników i wielbicieli

Tak jest, coraz więcej. Właśnie wróciłem do domu z dwoma duplikatorami pod pachą.

Wstępne nagranie zaraz po przyniesieniu, na pierwszej z brzegu używanej taśmie - jest świetnie! Nie da się na pierwszy "rzut ucha" odróżnić nagrania od źródła, całe pasmo bardzo ładnie i równo oddane. Co ważne, na obu duplikatorach dźwięk jest czysty i stabilny, nie zauważyłem na razie pyknięć o których pisaliście.

No a przy tym maszyna jest przepiękna! Wspaniały, potężny srudyjny kloc, rewelacja.

Bardzo chętnie przyłączę się do akcji kupowania pokręteł jeśli można. Potrzebuję 14 sztuk.

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Na zdjęciach ta ERA nie wydawała się taka ładna, ale w rzeczywistości to mnie zauroczyła!!! Myślę że 3 sztuki minimum u mnie będą niedługo!

Gość V-savage

(Konto usunięte)

Na zdjęciach ta ERA nie wydawała się taka ładna, ale w rzeczywistości to mnie zauroczyła!!! Myślę że 3 sztuki minimum u mnie będą niedługo!

Albo gigantyczne szpule,obłędny przesuw i makabryczne ceny sprzętu i nośnika albo Duplikator JVC BR7000 ERA z taką samą jakością zapisu i odsłuchu i czterema godzinami nagrania [VHS 240] za 5 złp z minimalnym haczykiem.I jeszcze jedno JVC BR jest wyjątkowo solidnie ekranowany i nie zieje polem elektromagnetycznym po całej okolicy.

Pozdrawiam Zbyszek

• Pokaż nowe odpowiedzi