Skocz do zawartości
IGNORED

Sony TA FB 820 R seria Q - jakie kolumny

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

Oto fotka Mission 701 (te same głośniki co w 702 tylko w obudowie podstawkowej). Ta wersja ma oryginalny tweeter Peerlessa. Można ją rozpoznać po tym, że środkowa część frontpanelu tweetera jest błyszcząca. W odmianie z tweeterami Tonsila cały frontpanel tweetera jest matowy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

wiec własnie :) pozyczyłem od kolegi 702 e i .... powiem szczerze mi sie podoba. kurcze taki system choć nie drogi i uzywany ale jak słuchałem muzyki na kinie domowym pionier + quadral to jakbym sie przesiadł z malucha na mercedesa. inna bajka. stereo to stereo. tak się wciągnąłem w odsłuch ze nawet nie zauważyłem jak pękła 0,7 whisky w ciągu 1 godziny z kolegą. a później to już innych rzeczy nie zauważyłem :) podobno żona nagrała mnie na kamerę. dzis do domu z kwiatami nie wracam. dodam tylko ze taka ilość alkoholu dla mnie to dawka smiertelna. po 4 piwach poprostu prawie padam. jak bede miał okazję to stawiam ci browara za pomoc !!!

adam, zobacz na ta licytacje jesli mozesz:

Ukryta Zawartość

warto zalicytowac ? na 25 m2 bedą chyba za małe.

Ukryta Zawartość

IGNAC, 19 Mar 2007, 12:27

>adam, zobacz na ta licytacje jesli mozesz:

>

>

Ukryta Zawartość

>

>warto zalicytowac ? na 25 m2 bedą chyba za małe.

Chyba będą za małe na 25 metrów. Sprzedawca jest z Wrocławia, więc zawsze możesz się umówić.

Ukryta Zawartość

moge sie umowic ale podejrzewam ze bedą lepiej grały od tych 702 e. tylko chetnie bym odslucham u siebie w pokoju ale chyba gosc ich nie wypożyczy. wiec tak sobie teoretyzuje czy nie bedą za male. no i czy faktycznie zagrają lepiej od 702 e

Jak masz okazję w dobrej cenie kupić 702 to je kup.

Tych Missionów z aukcji nie słuchałem, ale tweeter chyba mają taki sam jak w M32, więc ...

Nie zawsze to, co nowsze jest lepsze. Np Castle Harlech w pierwszej wersji miały najlepsze tweetery Vify D25AG. W wersji drugiej (S2) zamiast zacnej Vify wstawiono jakieś no-name które grało znacznie gorzej.

witaj Adam.

Tomasz (hybryd ) niestety nie znajdzie dla mnie podlogówek za około 1000 zł.

słuchalem jesczze raz mission m33i. cholera niby ładnie ale obawiam sie ze te wysokie tony mnie zabiją po dluzszym odsłuchu.

co dalej ??? te dali 505 od daniela z wrocka poszly juz w poniedziałek. widze na allegro są te eltaxy liberty 5+

piszą ze niby są OK ale troche mało basu. czy mozna je jakos odnieść do mission 702 e ? bo tych sluchałem od kolegi.

Adam zeby Ci naswietlic moje wrazenia i preferencje.

M33i - jak dla mnie szczegółowe, scena otwarta, detaliczna, wyraźna, bas OK, lubie taki, ale za bardzo grają wysokimi tonami, moze własnie chodzi o to ze one poprostu szeleszczą (tak jak pisałes) - nie wiem. a moze nie mozna pogodzic detalicznosci i mało wysokich tonów ?

Mission 702e - troche wiecej basu niz m33i, graja bardziej płasko, srednie troche schowane, wysokie tony nie natarczywe.

IGNAC

Nic zlego :) Ale strzelasz pytaniami jak z karabinu maszynowego :D A dla "Adama" nie jestes przyszlosciowa inwestycja ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

O, i to mi się podoba! Prawdziwe koleżeństwo! Foxbat potrafi godnie zastąpić "Adama", kiedy trzeba. ;-)))

Z drugiej strony, jak już Ignac kupi kolumny, wszyscy odetchniemy z ulgą...

zwolennik łagodności

IGNAC, 21 Mar 2007, 15:27

>Adam zeby Ci naswietlic moje wrazenia i preferencje.

>

>M33i - jak dla mnie szczegółowe, scena otwarta, detaliczna, wyraźna, bas OK, lubie taki, ale za

>bardzo grają wysokimi tonami, moze własnie chodzi o to ze one poprostu szeleszczą (tak jak pisałes)

>- nie wiem. a moze nie mozna pogodzic detalicznosci i mało wysokich tonów ?

>

>Mission 702e - troche wiecej basu niz m33i, graja bardziej płasko, srednie troche schowane, wysokie

>tony nie natarczywe.

Sądzę więc że Eltaxy Liberty 5 plus będą dla Ciebie w sam raz. Należy celować w pierwszą edycję którą poznasz po czarnych membranach. Ta jest na 100% Vifach. Druga edycja, ta ze srebrnymi membranami zarówno woofera jak i tweetera to już nie to, tam są jakieś niezidentyfikowane głośniki.

IGNAC, 21 Mar 2007, 16:24

>lenam

>

>heheh a ja na przekór nie kupie kolumn heheheheh i bede tak pisał heheh

no! daj nam popalic :D A ogolnie zobacz, najpierw miszcz radzi Missiony, a teraz Eltaxy, sie niech chlop okresli ;) A tak serio to raczej szukaj tych Missionow! :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Gość

(Konto usunięte)

Ja zdecydowanie polecam Audio Academy Phoebe II. Z moim sprzętem grają pięknie i tyle. Naprawdę solidne kolumienki, a do tego powinny troszkę złagodzić górę Twojego wzmacniacza. Spróbuj może znajdziesz używane w dobrym stanie (czasem bywają w ogłoszeniach). Wcześniej miałem Jamo Cornet 180 i Missionów, a te kolumienki zdecydowanie biją je na głowę... Słuchałem też wspomnianej przez Ciebie Kody i zdecydowanie odradzam. To straszny badziew, niestety...

znaczy jakich missionow ? 702 czy m33i ?

zresztą nigdy nie wybieram sprzetu opierając sie tylko na opiniach innych ludzi. dla mnie są to wskazówki, napewno cenne, ale nie kupie bez odłsuchu

skoro 702 to niestety albo stety Adam dobrze radził. O tych eltaxach tez duzo słyszałem dobrego. tylko ze pewnie jesli 702 to bez tuningu sie nie obejdzie :) bo mają niedostatki, mają. m33i z kolei gdybym brał to bez modyfikacji bo juz kasiory nie starczy

droga przez mękę :) m33i skreśliłem całkowicie juz. eltaxy bym posłuchał ale gosc co sprzedaje jest az z gdyni. tak wiec jesli brac to w ciemno. ale skoro znasz moje upodobania to moze faktycznie bedzie to dobry traf. powiem jesczze ze słuchalem AE evo III i to mi sie podobało !!! są za 1500 zł ale znowu cholera nie moj budzet. jakby te eltaxy mialy cos wspolnego z tymi AE to byłoby super. albo dołoze do AE.

no ty foxbat napewno bedziesz miał swiety spokój :) bo widze bardzo rozmowny jestes. lubisz zarzucic jakies hasełko w stylu HECO :) to tak z nudów czy masz w tym jakis interes ?

nie no Adam, ja sie az tak nie mecze jak foxbat :) jakbym mial kase to bym poszedł do salonu i wybrał poprostu to co mi sie podoba. mam nadzieje ze nie napisales o tych AE ze mam brac dlatego zeby miec swiety spokoj :)

E no, po prostu znam te kolumny i wiem że dobrze grają. Gdybym wcześniej wiedział że są do wzięcia za 1500 to bym Ci o nich napisał.

A na forum pisać lubię, więc o to się nie martw.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.