Skocz do zawartości
IGNORED

Sony TA FB 820 R seria Q - jakie kolumny

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

wczesniej ich nie było. ja je slyszałem i podobały mi sie ale skreslilem bo cena nie dla mnie. 1500 zł wiem ze nie duzo w stosunku do 1000 zł ale ... ale. ok, bede myslał.

Potarguj, pokombinuj, bo warto. Klasa głośników użytych w AE EVO jest sporo wyższa niż w pozostałych tutaj omawianych (no, może jeszcze Missiony 702, ale tam z kolei zwrotnice są słabiej dopracowane).

IGNAC, 22 Mar 2007, 11:13

>no ty foxbat napewno bedziesz miał swiety spokój :) bo widze bardzo rozmowny jestes. lubisz

>zarzucic jakies hasełko w stylu HECO :) to tak z nudów czy masz w tym jakis interes ?

Jestem tajnym dealerem HECO ;)

Aha, miszcz dobrze radzi, kombinuj te 500zl jeszcze, albo bierz missiony 702! :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

IGNAC, 22 Mar 2007, 13:30

>ooo foxbat wydało sie :) dadzą zarobić jakos przy takiej marnej sprzedazy ?

Skad wiesz, ze marnej? :) Wiesz ile moj forumowy wspolpracownik tego sprzedal :) ho ho...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

witaj Adam. rzuciłem hasło włascicielowi tych AE Evo III i czekam :)

w miedzy czasie pojawiły sie tez uzywane KEF IQ 5. warto sie o to bic ? cena nowych podobna do AE III, wiec uzywane tez beda kosztowały podobnie chyba

Nigdy mi się nie podobały KEFy z tego zakresu cenowego. Średnica jakaś... no nie do konca, a i wysokie lekko nie tego. Nie żeby dramat, ale czegoś mi zawsze brak. Ja bym sugerował trzymać się AE EVO III bo moim zdaniem jest to chyba najlepsza jak dotąd propozycja, ale posłuchaj i sam zdecyduj.

:) jak posłuchalem tych AE odrazu mi sie spodobały ale skreslilem ze wzgledu na cene. jesli gosc zgodzi sie na moje warunki cenowe to biore !!!! czas pokaze :) OK nie zawracam głowy narazie. dam znac jaki bedzie rezultat

pozdrawiam !!!!!!!!!

• 2 tygodnie później...

Witaj Adam !!!! i stało sie. nie do konca znowu to co było najlepiej ocenione przez Ciebie no i przeze mnie (celowałem w AE Evo III ale cena nie do przyjęcia przeze, moze kiedys wymienie) ale jestem zadowolony po tygodniowym odsłuchu. a zakupiłem mission m33i. jednak. przypadkowo dostałem te kolumny do domu. podłaczyłem do mojego pioniera i zdziwiłem sie. zagraly bardzo ładnie, inaczej niz sluchalem je w sklepie. wysokich tonow jest dosc sporo ale w połączeniu z moim ciepłym wzmakiem są one łagodne !!! srednica wyrazna i wypchana. basu mi wystarcza. wiesz nie ukrywam ze zalezało mi tez na przyzwoitym wyglądzie a te misiony design mają swietny. teraz mysle o zakupie CD. tak jak rozmawialismy wezme jakiegos pionka z serii 5 lub wyzej (stable platter mechanizm z odwrotnie wkładaną płytą). zastanawiam sie tylko czy za bardzo nie wypcha srednich tonów a tego bym juz raczej nie chciał . teraz lece na badziewnym zwyklaku (stara nagrywarka philips CDR 560). sadzisz ze ten pionek wpłynie na korzysc czy raczej szukać innego CD ?

heheeh. ale jaja. fajnie jest tu se popisać. no nie tylko ty odetchnąłeś z ulgą bo np. moja zona tez :) i ja napewno. tylko nie wiem czym sie tak mistrzu zmęczyłeś ? :) czy kliknięcie 15 razy w klawisz klawiatury sprawia taki ból ? :):):) bez urazy. zyczę Ci spokojnych i wesołych świąt !!!!!!!

Adam - mam do wydania az 150 zł !!!! :) poluje jak do tej pory na pionka. za taką kase mozna wyrwac z serii 5xxx. pilota do wzmaka mam (wielofunkc) wiec do CD juz nie potrzebuje pod warunkiem ze bedzie to pionek.

Pioneer-czy kupisz z serii 5 czy 7 to jeden piernik w sumie. Aczkolwiek przyszłościowo pod przetwornik Andrzeja Stelmacha w sam raz.

Jeżeli nie zależy Ci zbytnio na wyglądzie, to polecam Sony CDP710 CDP910, CDP750, CDP950. Wszystkie one są na kultowych przetwornikach Philipsa TDA1541 i już w stanie fabrycznym grają fajnie (czego nie bardzo da się powiedzieć o większości starych Philipsów i Marantzów), a po upgradzie są po prostu swietne (spytaj Hybryda, miał takiego).

IGNAC, poszukaj ;) Ja taki wlasnie kupilem do zestawu sluchawkowego, za 150zl w komisie...

Adam czy dobrej klasy CD (tak jak wymieniłes) nie wypchnie za bardzo srednicy ? bo jesli tak obawiam sie ze bedzie dla mnie zbyt "dosłowna". jesli mozesz opisz krotko jakiego brzmienia (co sie zmieni) mozna sie spodziewac porównując mojego padlaka CD z tymi co proponujesz ?

To jeszcze nie są dobrej klasy CD, aczkolwiek w tej cenie te Soniaki to chyba najlepsze rozwiązanie. Są poza tym podatne na tuning. Sam używałem kilku takich Soniaków przed zakupem Meridiana.

te modele grają równym, ciepłym dźwiękiem bez nadmiernej ekspozycji któregokolwiek podzakresu. Średnica jest czytelna i stosunkowo naturalna, ale nie wypchnięta. Stereofonia też całkiem niezła. Przy tych Soniakach niskie modele Pioneera grają szarym, zamulonym, bezbarwnym i nieostrym (w sensie braku precyzji, rozmazania, spłaszczenia mikrodynamiki) dźwiękiem.

Adam a tak jesli moge pomarudzic przez chwile :) porysowałem se troche wzmaka na przednim panelu. taka ryska jakies 1cm / 2cm. pomyslalem ze moze nakleje se cos ciekawego np. taki napis POWER MOS jak bywa na soniakach z serii QS czy cos podobnego oby w miare w tematyce audio. moze masz cos takiego albo wiesz kto cos takiego ma ?:) nie musi byc POWER MOS oby nie odbiegało za bardzo od tematyki audio, np. DUPA :)

lenam ! dzieki !!!!!!!!!! trzeba miec wyobraźnie !!!! nawiasem mowiąć tak myslałem ze ktos mnie tu wysmieje za ten pomysł. a ta DUPA to nie ma zadnego przesłania ! :)

Spoko, skoro mogą być żarówki firmy OSRAM, osprzęt rowerowy firmy SRAM,

to może być też wzmacniacz DUPA ;-)))

A poważnie, zrób sobie modyfikację wzmacniacza o której Ci pisałem wcześniej, a wtedy naklejenie tabliczki z napisem "upgrade" będzie miało swoje uzasadnienie merytoryczne.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.