Skocz do zawartości
IGNORED

Sony TA FB 820 R seria Q - jakie kolumny

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

IGNAC, 17 Kwi 2007, 09:58

>jak te eltaxy beda grały jak kody to wywale przez okno. na allegro bede sprzedawał jako uszkodzone

>:)

zawsze mozesz oddac doswiadczonemu konstruktorowi do tuningu...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

dlaczego? nie chcesz zeby graly jak za np. 4000zl? Jest taki wzor dzwieku, cena tuningu x 4. Czyli tuningujesz za 1000zl, gra jak za 4000zl!!!!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

moment moment jesli ma grac jak za 4000 zł przy inwestycji 1000 zł to czemu nie. ale jesli teraz bez tuningu bedą grały jak kody za 800 zł a nawet i taniej to pierdziele tuningi. nie bede miał na to poprostu ochotyu

IGNAC

>ale jesli teraz

>bez tuningu bedą grały jak kody za 800 zł a nawet i taniej to pierdziele tuningi. nie bede miał na

>to poprostu ochotyu

Oj, cos nie tak. Pamietaj, ze Adam twierdzi, ze nawet ProAc'e bez tuningu graja slabo...

Przykro mi IGNAC, nie jestem w stanie rozwiać Twoich wątpliwości. Po prostu nie mam najbledszego pojęcia jak grają te Kody. Ale Ty nie słuchaj co ludzie gadają, tylko posłuchaj kolumn jak już przyjdą. Jakoś wątpię by nie spełniły Twoich oczekiwań.

ooo witaj adam. dzieki za slowa otuchy. wiezz no nie wymagam od tych eltaxow dzwieku takiego jak np w AE evo III czy dynaudio ale jak mi jeden facet powiedział ze to gra jak taka koda f51 to matko !!! ale on chyba sie strasznie pomylił. licze na to ze zagrają podobnie do avance omega 503 lub tannoy m3.

ta sluchalem. gra cos jak glosnik bez obudowy. czyli brak basu totalnie, wysokie jakies zgaszone. no to jest marketowa półka i to chyba najnizsza, cos na styl prism

adam zeby nie bić piany. zapytam choc pewnie juz sie powtórze. czy według twojej oceny, biorąc pod uwagę rozwiazania techniczne tych eltaxów LR, mozna sie spodziewać dzwieku klasy avance omega 503, tannoy m3 ??

Jestem zmuszony powtórzyć to co już pisałem:

Eltaxy LR mają głośniki podobnej klasy co Avance Omega 503, a nawet lepszy tweeter. Mają też znacznie lepsze skrzynki, i zwrotnice zbudowane z lepszych komponentów (zwrotnice Omegi 503 zmieszczą się w pudełku po papierosach. Obie w jednym. Zeby spakować zwrotnice od Eltaxów potrzebujesz już pudełka nieco tylko mniejszego od litrowego kartonika mleka).

Tannoy M3 mają niezłe woofery, przyzwoite tweetery, i zwrotnice tej samej jakości co w Omegach. Grają równym, ale bardzo przygaszonym dźwiękiem. Spodziewam się, że LR zagrają lepiej.

mądrego aż milo posłuchać :) napewno zdam relacje jak grają. uff uspokoiłem sie.

dla mnie tez było dziwne ze eltax wpakowałby do 20 kg kolumny badziewne głosniki na styl kody F51. to byłaby masakra cos jak Audi A8 z silnikiem 1.6 benzyna 100 km !!!!!

tak z ciekowosci, co to jest warte Adam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IGNAC, 17 Kwi 2007, 12:19

>5% mowisz, moge byc waszym skrzydłem biznesowo-kontaktowym na teren byłego wojewodztwa legnickiego

>za 5% prowizji :):)

Nie ma problemu, ja mam byle zielonogorskie, tylko trzeba pogadac z szefem.

Co do tych JMLab'ow, to zobacz, ze jest ustawiona cena minimalna :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.