Skocz do zawartości
IGNORED

Czy kolejne prywatne zlecenie z IPN ?

ASURA

Rekomendowane odpowiedzi

Qubric, 8 Mar 2007, 08:26

>PS. Pq - pytasz dlaczego IPN ma nie robić takich wystaw???

>Dlatego że płacę na nich podatki i nie życzę sobie żeby szły na robienie propagandy politycznej w

>sprawach, które ich nie obchodzą. O głodzie na Ukrainie może sobie zrobić wystawę ambasada Ukrainy,

>jeśli uzna to za stosowne.

Czy w takim razie uważasz, że żadna instytucja finansowana przez podatników nie ma prawa sfinansować wystawy spoza jej wąskiego kręgu zainteresowań?

Czy powiedzmy władze departamentu Seine-et-Marne nie mogą sfinansować wystawy o głodzie w Irlandii?

Czy prezydent Gdańska nie może sfinansować wystawy o budownictwie podhalańskim?

Czy szkole na Ursynowie wolno u siebie zrobić (i sfinansować) wystawę o Irenie Sendlerowej jeśli (załóżmy) mieszkała ona w Śródmieściu?

W 2006 roku finansowane z twoich podatków Muzeum Narodowe w Warszawie zorganizowało m.in. wystawę Starożytne brązy chińskie ze zbiorów Muzeum Narodowego w Pekinie. Przykułeś się przed wejściem żądając wyłącznie polskich brązów za polskie pieniądze?

jar1 8 Mar 2007, 13:07

>Nowy

>Z kim chcesz się licytować? Z większością?

>Trzeba być w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie i działać - inaczej całe życie pozostaje jedynie zawiść >i zazdrość.

Skoro tak, to życzę Tobie abyś miał podstawy do opowiadania wnukom podobnie ckliwych historyjek.

Qubrik 8 Mar 2007, 12:50

Nowy2, 8 Mar 2007, 12:15

>kolega z podwórka miał ojca mocno partyjnego, co zaowocowało tym, że o prawdziwej historii Katynia >dowiedział się z tzw. zakładowej biblioteczki "Solidarności".<

>Po 1983 roku mógł się o tym dowiedzieć z podręcznika Historii dla klasy 8 szkoły podstawowej. To samo było >powtórzone w podręczniku II klasy LO.

Qubriku, jak zwykle świetnie poinformowany, chyba w tym kraju nie przebywałeś od sierpnia 1980 do 13 grudnia 1981. Zdumiewa mnie fakt, że nic nie wiesz o biblioteczkach "Solidarności", bo wiedziały o nich obie strony. :-)

Materiały pojawiały się od wiosny 1981 jak "Zniewolony umysł", wspomnienia Światły, materiały o Katyniu itp. Przypominam był rok 1981. Biblioteczkę, w sumie to może było ze 100 egzemplarzy, zlikwidowano w grudniu 1981 wraz z kartoteką wypożyczeń. Jedyną osobą, która zo to oberwała, to była tzw. bibliotekarka.

Masz minimum póltoraletnią dziurę w pamięci. Ciekawe czym była spowodowana? ;-)

Pq- IPN to nie muzeum, urząd samorządowy ani szkoła. One nie zostały powołane do prowadzenia działalności śledczej. Ale one tez nie mają prawa wydawać dowolnie publicznych pieniędzy na imprezy nie związane z celem ich działalności.

IPN od prawie dwóch lat zajmuje się upowszechnianiem poglądów nacjonalistycznych ekstrem, podpierając marginalne ideologie polityczne publicznymi pieniędzmi. To nie jest pierwszy wybryk IPNu. Wcześniej była publikacja odbrązawiającą faszyzm.

Wypaczać historię mogą w swoich szmatławych gazetkach i za własne pieniądze. Ale oczywiście żaden zasrany karierowicz nie poświęci własnych pieniędzy wiedząc że jego odkrywcze prawdy historyczne nie zostaną politycznie poparte.

Kilkadziesiąt lat temu historycy litewscy zorganizowali sąd uznając Bolesława Jagiełłę za zdrajcę... Teraz nie ma się czemu dziwić, w końcu ten Jagiełło to stary PZPRuch i w dodatku BOLEK jeszcze (LOL).

Na tej samej zasadzie historię >bada< IPN.

Nowy2 - stary pierdoło, o Katyniu dowiedziałem się w 4 lub 5 klasie podstawówki i nie potrzebowałem twojej odkrywczej biblioteczki Solidarności. A co najmniej od 1983 roku było już o tym na pewno w podręcznikach historii. Jeśli się zajmowałeś wbijaniem gwoździ w SPZecie, mogłeś coś przeoczyć. Dziurę to sam masz wielką i obsraną, ciekawe czym spowodowaną :))).

>Qubrik

Jak coś nie po myśli, to najprostrzego tekstu nie pojmujesz i zliczyć do trzech też trudno? Nie wkurzaj się i nie rób połyku.

Rozumiem, że wiedzę o Katyniu to już z mlekiem mamki spod Charkowa wyssałeś.

Gość Piórkowski

(Konto usunięte)

Qubric, 8 Mar 2007, 08:26

>Oczywiście do wezwania o nie wartościowaniu zbrodni przyłączył się Piórkowski, który szybciutko

>policzył ofiary komunizmu na palcach (LOL)

Ja nie wzywam do wartościowania, nie wiem skąd ten wniosek. A że czasem zdarza mi się przeczytać coś więcej niż wkładkę do płyty albo gazetę (nie mylić z Gazetą) to wiem to i owo, stąd te 100 milionów. Plus minus, ofiar było pewnie dużo wiecej.

Piórkowski, 8 Mar 2007, 17:46

>Ja nie wzywam do wartościowania, nie wiem skąd ten wniosek. A że czasem zdarza mi się przeczytać coś więcej niż wkładkę do płyty albo gazetę (nie mylić z Gazetą) to wiem to i owo, stąd te 100 milionów. Plus minus, ofiar było pewnie dużo wiecej.<

O jedną ofiarę na pewno jest więcej - o Ciebie.

Horściu, po życzeniach Rafaella możesz już wyjść z ukrycia, założyć szpilki i przymierzyć stanik. Wypachnij się jakimś ładnym kobiecym zapachem, popraw fryzurkę i już możesz ruszać w miasto. Tylko nie udawaj że znasz gwarę więzienną - parówo niegrypsująca, bo stracisz powodzenie na ulicy :)))

No i wreszcie wrócić do swojego naturalnego koloru włosów, blond. Sądząc z umiejętności interpretacji faktów taki właśnie kolor włosów posiadasz.

Żaden z panów których wymieniłeś nie został ukarany. Dodatkowo za Pęczaka czeka jeszcze Polskę rozprawa przed Trybunałem Europejskim. Lustrować też nie potraficie - taka prawiczka :)

W dodatku robisz się nudny na starość. Jesteś jakimś byłym pracownikiem czeskiej ambasady, że tak ciągle reklamujesz link strony ich ministerstwa??? :)))

Jak cię czytam to widzę znudzonego >bojownika o wolność

No pisdraki, tu macie koszulke dla siebie.

Więcej fajnych gadżetów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-644-100006808 1173460618_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stworzono już na tym forum precedens w diagnozowaniu na odległość i przypadkiem Qubriczku znalazłem twoje CV w wikipedii i tylko nie łżyj, że nie Twoje, bo sznyt jest tak charakterystyczny, że o pomyłce nie ma mowy. Z tego CV wyziera Twój typ psychofizyczny jak nic.

Socjopatia - zaburzenie osobowości podobne do psychopatii, przejawiające się nierespektowaniem podstawowych norm moralnych oraz wzorców zachowań w społeczeństwie, uwidaczniające się w wyraźnym braku przystosowania do życia w społeczeństwie.

Socjopaci mimo normalnego poziomu inteligencji nie potrafią podporządkować się zasadom współżycia społecznego. W większości przypadków dochodzi do konfliktu z normami prawnymi.

Cechy charakterystyczne socjopatii:

- brak sumienia i odpowiedzialności wobec innych,

- brak wstydu, poczucia winy i skruchy, osoby te nie są zdolne do głębokiej troski o drugiego człowieka,

- kontakty międzyludzkie są u socjopatów znikome, nastawione na eksplorację drugiej osoby,

- kłamliwość i manipulowanie jednostką, wykorzystywanie do własnych celów,

- nieprzywiązywanie się do drugiego człowieka, brak reakcji na zaufanie, miłość i czułość,

- socjopata nie odbiera sygnałów z otoczenia, nie reaguje na przykłady innych, na to co jest norma, na tłumaczenie danych sytuacji,

- socjopata szczególnie źle znosi wszelakie formy sprzeciwu; udowodnienie mu pomyłki lub braku racji powoduje często niekontrolowane wybuchy agresji.

I była jeszcze diagnoza.

Socjopatą, osoba staje się w życiu PRENATALNYM lub w pierwszych trzech miesiącach życia, na skutek URAZU mechanicznego lub WYNISZCZENIA ORGANIZMU MATKI PRZEZ ALKOHOL. W wyniku czego OBUMIERA PEWNA CZĘŚĆ MÓZGU. Jest to choroba NIEULECZALNA. Jedyna możliwość terapii istnieje wtedy, gdy socjopata, zaczyna zdawać sobie sprawę ze swojego stanu i dobrowolnie poddaje się terapii.

Giertych się myli, bo jednak czasami należy skrobać.

Nowy2, widzę, że nie jesteś na bieżąco. Nie wiesz co teraz jest trendi.. Za mało sluchasz wytycznych Wodza, a ten wyraxnie ostatnio powiedzial, że teraz najważniejszą sprawą jest utrzymanie koalicji. A nie walka z Układem.

Weź się zatem do roboty i konstruktywnie nie pozwól się jej rozlecieć. Może zgłosisz się na ochotnika jako ojciec dziecka Anety K.? ;-) Wiesz, partia i Wódz oczekują od Ciebie również poświęceń.

No widzisz Nowy2, jeszcze rok temu nawet by Ci do głowy nie przyszło w ten sposób odnosić się do ludzi na forum.

Rok walki o nową, IV RP i jak widać, w każdym tego skurwysynka szybko można wyzwolić. Jeszcze trochę tej ogólnonarodowej miłości bliźniego i będziem się wszyscy napierniczać. Nawet w Jugoslawii sąsiędzi się też wyrzynali...

A więc walczmy dalej...

theli >>>czas na baśkę.Patrząc na twoje odruchy podstawowe umysłowe można to wg encyklopedii zdrowia ocenić na- opóznienie rozwojowe spowodowane upadkiem na twarde podłoze,objawiające się ruchami mimicznymi i podstawowymi odruchami wegetatywnymi."Czyli syndrom DUDUSIA-myslenie twarzowe wegetatywne.Bez myslenia głebszego.Ale jest na to sposób.Własnie baśka.Jeśli ustalisz z nia dobrze reguły gry, to masz szanse.Proponuję sześć basiek, z czego cztery trafione z czwartego pietra ,a dwie w schody.Mysle ,że po tej baśkowej, łomotowej kuracji myślenie ci nie wróci, ale znikna te niepotrzebne młodziencze tiki a może i trądzik.Ale pamietaj o ludowym-jakby kózka nie skakała to by kuśki nie złamała.No -daż bóg- matole.

>jar1

Trzeba przyznać Ci rację, że działasz systematycznie i fachowo "budzisz", więc osiągi masz. Będzie premia i to spora. A tak przy okazji, to ostatni Twój wpis jest więcej niż sensowny, może coś w Tobie pękło i już teraz tylko może być lepiej. Będę z zainteresowaniem obserwował.

Jest tak Panowie Oponenci mielą takie argumenty "typu płatni wyrobnicy, nikt ciebie nie słucha, jesteś debilem itp.", mielą to i mielą, przeżuwają to swoje NIC. Nowy2- lepiej się w to nie wciągać.

Była wystawa, zapewne mało budżetowa, jedna jej jedyna wada to to, że zorganizował to IPN, organizacja przeznaczona do wiadomych celów.

Wystaw, też plastycznych :-), bezsensownych jest od groma w każdym mieście a nawet po wsiach. Rzecz w haśle TKM. Media cały czas działają tym hasłem, a zarzucają to oczywiście PIS.

Przykład, no to co mówiłem Jurgiel próbował podwieźć Rydzyka- bicie piany na tydzień we wszystkich mediach. Pod domem mam przykład jak prezydent miasta używa, nie próbuje a używa, służbowej limuzyny z dwoma fagasami, do transportu syna. Ale prezydent jest z PO- nikogo to nie zainteresuje.

Coś jakby zacząć sprawdzać legalność oprogramowania (a z tym jest jak ze służbowymi samochodami), ale od swoich przeciwników.

>muls

co do lustracji jako przykrywki lenistwa, Czesi Niemcy- wiadomo, natomiast na Białorusi i w Rosji na pewno lustracji nie było, nie ma i nie będzie- prosty dowód na powszechnie znaną pracowitość tych nacji i ich polityków

osobiście bardzo mi sie podoba ta lustracja.Brakuje mi tylko jeszcze rozmachu.700 tys ludzi to jeszcze nie jest imponujące.Mysle że ok 2mln bedzie wystarczające i satys. A potem ok 1mln odwołań.Ja jestem za a nawet przeciw ,na plus jak i na minus.Własnie leci kabarecik z malutkim popierdalaczem.

muls:

"osobiście bardzo mi sie podoba ta lustracja.Brakuje mi tylko jeszcze rozmachu.700 tys ludzi to jeszcze nie jest imponujące.Mysle że ok 2mln bedzie wystarczające i satys. A potem ok 1mln odwołań.Ja jestem za a nawet przeciw ,na plus jak i na minus.Własnie leci kabarecik z malutkim popierdalaczem.

ani mi sie sni.Zabawa się zaczyna.Poczekam jak ciebie zlustruja.Dobrze będzie poczekac na te zdziwione miny obecnych pEWNIAKÓW."

a to tylko takie kolejne taniuchne bezmyślne chwyty erystyczne typu usiłowanie przedstawienia tego co istotne w formie slapstiku i bezsenskabaretu, taka marniejsza wybiórczość, tak a ja oczywiście jestem tajnym agentem SB, pracującym dla żołnierza wolności za kasę- oto wirtualna rzeczywistość którą muls tworzy i potem sam z sobą o niej mówi

Tawariszcz Nowyj2 natomiast jest >konsomolcem-społecznikiem< spod ambony z lewymi rączkami jak oni wszyscy - czego się tknie to zepsuje,

- jego sumienie wyznacza sumienie innych,

- wszyscy odczuwają wstyd i poczucie winy za niego,

- kontakty międzyludzkie rozwija poprzez nakazywanie, on mówi pozostali słuchają,

- nie manipuluje bo jest c*pa i nie potrafi (a bardzo by chciał),

- przywiązany jest bardzo do wszystkich zionie miłością,

- reaguje na wszystkie normy ustalane przez niego samego,

- nigdy nie wybucha agresją, morduje z zimną krwią.

Jest jeszcze diagnoza.

Nowym2 człowiek nie staje się w fazie prenatalnej bo takiej nie posiada. Jako typowy oszołom jest tylko glutem z dupy dinozaura. Swych oślizgłych cech nabywa przez słuchanie radyjka i grzanie się w ciepełku emitowanym przez takich samych zgniłków jak on, którzy tylko dzięki wewnętrznemu gniciu nie skamienieli całkowicie w ciągu ostatnich dwustu lat.

PS. Ale oczywiście odrobina pracy nad nim już przynosi efekty. Z tekstów Nowego2 widzimy jak się stacza. Widać już u niego: - brak sumienia, - brak wstydu, poczucia winy i skruchy, - znikome kontakty międzyludzkie, nastawione na eksplorację drugiej osoby, - kłamliwość i nieudolne próby manipulowania jednostką do własnych celów, - nie przywiązywanie się do drugiego człowieka, - nie reagowanie na tłumaczenie danych sytuacji, - niekontrolowane wybuchy agresji na wytknięcie pomyłki i brak zgody z jego zdaniem...

No cóż Nowy2 musisz się pogodzić z tym, że też jesteś tylko socjopatą.

Tawarisze Nowyje2 pragnęliby cos powić ale potrafią się tylko wyskrobać z tą koalicją (LOL)

Nowy2, 9 Mar 2007, 07:00

>A tak przy okazji, to ostatni Twój wpis jest więcej niż sensowny, może coś w

>Tobie pękło i już teraz tylko może być lepiej. Będę z zainteresowaniem obserwował.

Gdybyś raczył sobie przypomnieć, to pisałem to samo dokładnie ponad rok temu - skutek zabawy we wzajemne oskarżania jest zawsze łatwy do przewidzenia. Pisałem, że planowana IV RP będzie Rzeczypospolitą wrogów i skłóconych. Tak wiec nic odkrywczego teraz nie wykonałem.

A najbardziej zadowoleni z tego są byli SBcy, komuchy. Bo to nie z nimi walka, lecz przez nich ona wywołana. Słychać już prawie głośny ich chichot.

Zupełnie już teraz wyraźnie się rysuje, po co to wszystko. Jedne byłe solidaruchy chcą rozprawić się z drugimi byłymi solidaruchami. I nic w tym więcej niestety nie ma.

Qubric, 9 Mar 2007, 09:25 o nowym2 (?) :

>niekontrolowane wybuchy agresji na wytknięcie pomyłki i

>brak zgody z jego zdaniem...

nie to co te krótkie ad rem (a nie ad personam) wpisy Qubrica jak ten króciutki inaczej, zionący spokojem, życzliwością i brakiem inkryminowanej agresji- wpis Qubrica powyżej

oczywiście nie mający nic wspólnego z faktem że nowy2, ma "inne zdanie"

>co do lustracji jako przykrywki lenistwa, Czesi Niemcy-

Horst, Twoi popisdraczeni mentorzy tego po prostu nie potrafią zrobić. Zresztą nic nie potrafią. Więc stawianie przykładów, że ktoś gdzieś coś zrobił jest humorystyczne i w tym przypadku podkreśla indolencję tych, którzy w tej chwli nami rządzą. Bo żeby po półtora roku zajmowania się jedynie tym problemem osiągnąć tak rozpaczliwie denne wyniki....

jar1, 9 Mar 2007, 09:26

>A najbardziej zadowoleni z tego są byli SBcy, komuchy. Bo to nie z nimi walka, lecz przez nich ona

>wywołana. Słychać już prawie głośny ich chichot.

tak całe media są przepełnione tym błogim, życzliwym zadowoleniem esbeków, którzy są gotowi pomóc lustratorom i z niecierpliwością czekają na pierwsze "listy"

z tego zadowolenia i wdzięczności na pewno zasilą w przyszłych wyborach szeregi tych co głosować będą na PIS i Kaczyńskich

jar1, 9 Mar 2007, 09:34

>Twoi popisdraczeni mentorzy tego po prostu nie potrafią zrobić. Zresztą nic nie potrafią.

>Bo żeby po półtora roku zajmowania się jedynie tym

>problemem osiągnąć tak rozpaczliwie denne wyniki....

nic nie potrafią, jedynie tym problemem

nic, zawsze, nigdzie, wszystko- to słowa ulubione chyba w Mensie :-)

po mąceniu w teczkach przez jedynych powołanych Michników, Gieremków, SLDowców- tego nie da się zrobić na dziko, to tani erystyczny chwyt nr1154: zrobić wielką reformę, wyczyścić stajnię augiasza koniecznie w rok- bo inaczej oznacza to, że nic, nigdy, nigdzie się nie zrobiło

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.