Skocz do zawartości
IGNORED

Plusy dodatnie, plusy ujemne

wasylak

Rekomendowane odpowiedzi

>dudi, jemu padło na mózg juz dawno - tak jak im wszystkim razem.

Nie mneij jednak widać, że PIS monolit nie istnieje i świdczy to o słabości kaczylandu. Jak widać dawni działacze ZCHN nie będa dłużej razem działac z PCetowcami.

Ciekawie.... w każdym razie dekonstrukcja wewnątrz PiS rozkręca się na dobre. Niedługo premier bedzie musiał słuchac Leppera i Giertycha już we wszystkim.

>>Dudivan ...>>Ależ dlaczego? Nie takie rzeczy wyprawiali inni "dziennikarze" np. Olejnik, Gembarowski.

Skąd nagle u ciebie taki szacunek do urzędu? Jak to jest: raz Ekscelencja a innym razem "ch... na

>kaczych"?

argus, 9 Mar 2007, 12:48

>Widzisz, dziennikarze jako "czwarta władza" mają OBOWIĄZEK patrzeć na ręce rządzącym. Jak jechali po

>czerwonych za ich błędy, też nie miałem do nich pretensji - bo słusznie wytykali to, co się mnie -

>małej mróweczce - nie podobało. Czy Olejnikowa, czy Wildstein, czy Semka - z obowiązku

>dziennikarskiego robili (i robią) co do nich należy. A dziś się ujawniają dwa bieguny zupełnie inne

>- albo się rządzącym liże tyłki pomimo, że na to nie zasługują i tuszuje ich ewidentne błędy, albo w

>taki sposób jak Rydzu stawia na baczność za kroki akurat w miarę rozsądne.

lizanie odbywa się podobno w 1.Dzienniku(der) 2.Newsweeku 3.TVPublic- tylko że tam jest dużo i za i przeciw, moim zdaniem więcej przeciw PIS

przez monokulturę wielu się wydaje, że jak ktoś znajdzie choćby cień zalet władzy- znaczy skrewiony lizidup

no i ten drobny przykładzik raz jeszcze, pamiętam jak Jurgielowi się wydawało, że zamierza podwieźć Rydzyka 1km- było bicie piany na tydzień na całą Polskę

a jak u mnie pod bokiem (co mi naprawdę nie przeszkadza- bo gość jest wporzo) prezydent miasta systematycznie wozi syna służbową limuzyną z dwoma fagasami- no nie wiem czemu ale wydaje mi się, że nikt o tym nawet nie bałaknie

jak SLDowscy urzędnicy wytyczyli drogę przez Rospudę- ani to grzało ani ziembiło ekologów, jak PIS to kontynuował- cała galaktyka się zatrzęsła z oburzenia

Moim zdaniem, KLAMSTWO, nie powinno sobie (jak zwykle u nas) - SPOKOJNIE UMIERAC,

tylko powinno (wreszcie) - SZYBKO i GWALTOWNIE ZDECHNAC !

Cale Nasze Zycie (spoleczne, polityczne, kulturalne) przesiakniete jest - KLAMSTWEM !

Klamstwo staje sie - WSZECHOGARNIAJACE !

Jesli nie zaczniemy sie wreszcie - RADYKALNIE ODKLAMYWAC, staniemy sie juz wkrotce

TOTALNIE oglupionymi i zmanipulowanymi - MARIONETKAMI !

Nie dostrzegam zadnych forow, naprawde - NIEZALEZNEJ MYSLI !

Wszedzie tylko stada zmanipulowanych, rozpolitykowanych idiotow, nie dostrzegajacych swojej

zenujacej roli kukielek, jaka odgrywaja w tym REZYSEROWANYM przez kogos innego - SPEKTAKLU !

argus, 9 Mar 2007, 12:48

>Nie mówiąc o tym, że ten

>ostatni (tu akurat masz słuszność) próbuje skakać wyżej własnej dupy i robi rzeczy, do których

>bynajmniej nie został powołany.

Nie został powołany? Znaczy - nie było rozkazu? :)

Argus, mamy WOLNOŚĆ i brak apartheidu, naprawdę!

Każdy może sobie takie "powołanie" SAM wybrac jakie mu pasuje!

Już nie ma po lokalach i tramwajach napisów "Nur für Deutsche", a jesli są - to tylko dla jaj!

To że np. redaktor Lis dostał przydział na odcinek mediów i odpowiednie także rozkazy nie oznacza że bez rozkazu "nielzja".

>Horst >>...lizanie odbywa się podobno w 1.Dzienniku(der) 2.Newsweeku 3.TVPublic- tylko że tam jest dużo i za i

>przeciw, moim zdaniem więcej przeciw PIS >...a jak u mnie pod bokiem (co mi naprawdę nie przeszkadza- bo gość jest wporzo) prezydent miasta

>systematycznie wozi syna służbową limuzyną z dwoma fagasami- no nie wiem czemu ale wydaje mi się, że

>nikt o tym nawet nie bałaknie...

nie chodzi koniecznie o pieniądze.chodzi o nastrój.żeby sie pokazać.żeby się wykazać.zeby sie pochwalić.żeby się wyładować.żeby dowalić.Czasami za wielkimi ideami stoją strasznie małe rzeczy.A nawet zdrada zony.

>muls

Jestes pewien, ze nie jestes idiotą ?

Nie twierdzę, ze jestes, ale moze... ?

Moze za Twymi wypowiedziami kryje się zwykla malość?

Moze piszesz po to, żeby się pokazać, żeby się wykazać,

zeby się pochwalić, żeby się wyładować ?

Moze byles seksualnie wykozystywany w dziecinstwie ?

argus, 9 Mar 2007, 14:14

>Widzisz, jak na niskim lokalnym szczeblu gość przegnie nawet

>tak, to być może za inne zalety (sam piszesz, że facet jako prezydent jest w porządku) wybacza mu

>się mniejsze grzeszki, a co do Jurgiela - nie dość, że był z niego d... nie minister (nawet Andrju

>jest lepszy na tym stołku - a to już jest znaczące) to ludzi ubodła raczej nie ta odrobina prywaty,

>a służalczość i włazidupstwo wobec Rydza, który sobie wymyślił, że będzie władcą dusz i sumień

>Polaków.

to nie jest niski szczebel, nie wiele niższy od jednego z resortów, nie ubodło to "ludzi", tylko rozkręciło media, nie sądzę że było to włazidupstwo, ale po prostu zwykła wdzięczność i życzliwośc- ja też lubię Rydzyka i szanuję, i może też zrobiłbym taki zwykły banalny gest- praktyka używania służbowych samochodów dla rodziny jest powszechna, i to nawet nie imho ale po prostu powszechna- to było śmierdzące wazeliniarskie medialne świństwo- tak jaby zrobić kontrole legalności oprogramowania, ale tylko po domach przeciwników

>I na koniec odnośnie Rospudy. Póki cała rzecz była w fazie ogólnego projektu (chociaż już wtedy były

>nieśmiałe głosy krytyki), to ludzie myśleli, że sprawa albo ucieknie w niebyt (tak jak autostrady),

>albo nowa ekipa rzecz całą uporządkuje. A teraz wkurzyli się wszyscy, bo nagle okazało się, że rzecz

>cała została przyklepana i wdrożona do realizacji bez oczekiwanej wariantowej analizy (w innym forum

>Józwa o tym pisał obszernie - w końcu to jego zawodowa działka i na tym się zna).

>Więc widzisz - nie ma, że białe albo czarne - są odcienie szarości i trzeba to dostrzegać.

i znowu ci twoi "ludzie", otóż ludzie mieli i mają Rospudę, sorry, w dupie, nie uciekła by w niebyt- jedyni ludzie których obchodziła to: 1. z pewnością Augustowianie 2. urzedasy od konkretnych "dróg i mostów"

przez tych Augustowian i politycznie zainteresowany ich głosami samorząd lokalny- na bank- nie rozeszła by się ta sprawa

a obeszło negatywnie to potem tylko aktywistów i media, którzy sobie przestępowali nóżkami żeby jakoś przypierdolić

tu jest świetnie zakończony wątek na ten temat- dolina rospudy, posty Franka i lessa okazały się nie do przebicia- polecam!

józwa to cieńki bolek przy tym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

polecam, obszerne wpisy Fraka, lessa

Ukryta Zawartość

I ja tez polecam. :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poczytałem sobie, ciekawe - ale osądzanie racji zostawiam bardziej siedzącym w temacie.

Ale, ale : tak pewnie oceniasz "aferę" Jurgiela, Facet sam się prosił, by go tak czy inaczej załatwić - przy innych dowodach jego niekompetencji to był tylko przysłowiowy gwóźdź do trumny, nie bacząc już na inne aspekty sprawy. A że wykorzystano do tego nazwisko Rydzyka - cóż, ten się sam ustawił na pozycji tarczy strzelniczej przez swą niewiarygodną pychę i arogancję o czym już dyskretnie nie wspominasz.

Co do Rydzyka jeszcze - jeśli chcesz uchodzić za choć odrobinę obiektywnego, to powinieś dostrzec, że jego programy, choć zawierające politykę na czwartym (twoim zdaniem) miejscu, piorą mózgi bardzo skutecznie. Treści religijne - katechizacja na najniższym możliwym poziomie, nie uwzględniająca nawet ułamka prawdziwie znaczących dokonań katolickiej myśli społecznej, kultura - na poziomie amatorszczyzny klasy Koła Gospodyń Wiejskich, programy o rolnictwie i inne tzw. "życiowe" - często bełkot bez ekonomicznego i społecznego sensu. O polityce już nie wspominam. Takie TV i radio ma kształtować Polaków na poziomie XXI wieku ??????????

No a co do innych mediów - dyskretnie przemilczasz sprawę TVP, bo nie pasuje do Twojego widzenia świata, nieprawdaż ???

Najlepsze to ze znowu mamy klótnie PiS> PO ...a watek byl o Walesie :D

Aby nie bylo uwazam sie za krytyka PiS i wk***ia mnie ich polityka. Ale Walese trzeba rozliczyc czy sie nam to podoba czy nie - bo mitoman i buc dotychczas byl nie do ruszenia i gwizdal na wszystko.

Fakt faktem ze nalezy to zrobic jak juz w kraju bedzie normalnie a nie mydlic oczy starymi kotletami jak burdel w panstwie narasta.

argus, 9 Mar 2007, 15:08

>Poczytałem sobie, ciekawe - ale osądzanie racji zostawiam bardziej siedzącym w temacie.

>Ale, ale : tak pewnie oceniasz "aferę" Jurgiela, Facet sam się prosił, by go tak czy inaczej

>załatwić - przy innych dowodach jego niekompetencji to był tylko przysłowiowy gwóźdź do trumny, nie

>bacząc już na inne aspekty sprawy.

>No a co do innych mediów - dyskretnie przemilczasz sprawę TVP, bo nie pasuje do Twojego widzenia

>świata, nieprawdaż ???

facet sam się prosił- to jest argumentacja bandziora, dałem mu w ryj bo był nieporadny

ta dmuchana "afera" jest tylko jednym z przykładów dmuchania byle bzdetów medialnym oburzeniem wirtualnych "ludzi"

taaa perfidnie- zgodnie ze swoim kurskim charakterem przemilczałem tu 10024 sprawy, zamiast siedzieć przed kompem po nocach i je po kolei wydobywać z milczenia

TVpublic, jest dostępna dla każdego, i jak przystoi na publiczną telewizję, nie ma w niej takiej zjadliwości i rozpolitykowania jak w innych "wolnych", prywatnych obiektywnych naukowo mediach wchodzących w skład wielkich koncernów medialnych, gdzie członkowie założyciele albo jak Solorz mieli parę paszportów i pracowali dla SB, albo współtworzyli Gierkowską machinę prawdy pt TV2 jak Walter

pamiętam taki opis z Newsweek, "zarząd telewizji owszem kontaktował się z szefem, ale najważniejsze kluczowe sprawy omawiali we własnym korporacyjnym gronie"

>facet sam się prosił- to jest argumentacja bandziora, dałem mu w ryj bo był nieporadny<

osobliwe rozumowanie - facet na stanowisku publicznym, którego kompetencje zawodowe krytykowano często i mocno (i nie chodzi o zarzuty polityczne tylko o prostą merytoryczną niewiedzę o sprawach rolnictwa) musiałby być idiotą, żeby dawać komukolwiek pretekst do dalszych krytyk głupimi zachowaniami (a ten numer z samochodem dla o.dyr. głupi BYŁ). Jurgiela widać zawiódł instynkt samozachowawczy i się po raz kolejny podłożył - tak więc się po nim przejechano nieomal na jego własne życzenia - czyli sam sie prosił o baty c.b.d.u.

To po pierwsze.

>TVpublic, jest dostępna dla każdego, i jak przystoi na publiczną telewizję, nie ma w niej takiej zjadliwości i rozpolitykowania jak w innych "wolnych", prywatnych obiektywnych naukowo mediach wchodzących w skład wielkich koncernów medialnych, gdzie członkowie założyciele albo jak Solorz mieli parę paszportów i pracowali dla SB, albo współtworzyli Gierkowską machinę prawdy pt TV2 jak Walter<

i masz rację, w TV publicznej tego nie ma (jak na razie). Więc dlaczego posunęli swojego w końcu prezesa ? za obiektywny był i zbyt mało dyspozycyjny ???

To po drugie.

>pamiętam taki opis z Newsweek, "zarząd telewizji owszem kontaktował się z szefem, ale najważniejsze

>kluczowe sprawy omawiali we własnym korporacyjnym gronie"<

to było dawno, ale TERAZ zarząd TVP jest "swój" , czyli PIS-owsko - LPR-owsko - Samoobronny - więc co ??? jaki korporacyjny interes mieli w zmianie prezesa ???

To po trzecie.

Akurat Wildstein robi, IMO, niezłą robotę (pomimo tej wpadki z listą), więc manewry wokół jego osoby i TV uważam za co najmniej dwuznaczne (z perspektywy Jakże Szczytnych Intencji dworu panującego).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.