Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

A w kilku słowach to ten wzmacniacz brzmi naprawdę wybitnie;-)

To chyba jeszcze nie słyszałeś jak gra wybitny zestaw audio z wybitnym wzmacniaczem.

Czy ktoś mnie wreszcie zaprosi posłuchać wybitnie grającego zestawu z gm-ką Amplifona?

GM40 tutaj wachlarz zestawień jest większy.

Thiel 3.7 zdecydowanie odpada-proszę podaj ten Twój wachlarz.....................bo zrobiło mi się doprawdy gorąco

Ha , a ja miałem WT 40... i mam GM40..

Tylko takie porównanie nie ma sensu...to są zupełnie inne wzmacniacze.

WT40 nie posiada cech GM i odwrotnie. Porównywanie ich jest trochę bez sensu z kilku powodów.

1. Cena ...oczywiste

2. Sposób prezentacji:

WT to gęste , barwne granie z lekko spowolnionym basem , świetny wzmacniacz do suchych głośników .

Magiczna referencyjna średnica.

GM z kolei to wyjątkowa holografia , przestrzeń , a zarazem dynamika .

Bardziej naturalny barwowo nie tak " dopalony" jak WT40.

3. Konieczność zupełnie innego toru

Racja, porównywanie sprzętów z taką rozbieżnością cenową jest mało sensowna. Ale mimo wszystko czegoś tam udało się dowiedzieć. Wiadomo - najlepiej posłuchać - i tutaj dziękuję koledze Artuku za zaproszenie.

A wracając do WT40 to mi to "dopalenie" barwy cholernie pasuje;) Brzmienie trąbki, gitar i wokali jest dla mnie tak fantastyczne ,że chyba będę miał poważny problem aby zamienić WT40 na inny wzmacniacz. Najpewniej będzie to problem finansowy;))

Thiel 3.7 zdecydowanie odpada-proszę podaj ten Twój wachlarz.....................bo zrobiło mi się doprawdy gorąco

Wiesz na twoim miejscu to dał bym sobie spokój z tymi Thielami to taka dobra przyjacielska rada.

Brzmienie trąbki, gitar i wokali jest dla mnie tak fantastyczne ,że chyba będę miał poważny problem aby zamienić WT40 na inny wzmacniacz

Możesz mi wierzyć, że GM 70 robi to jeszcze lepiej. Mam taką płytę testową właśnie z trąbką, którą wielokrotnie słuchałem na WT40. Jak posłuchałem jej na GM-ce to opadła mi szczęka z wrażenia.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Możesz mi wierzyć, że GM 70 robi to jeszcze lepiej. Mam taką płytę testową właśnie z trąbką, którą wielokrotnie słuchałem na WT40. Jak posłuchałem jej na GM-ce to opadła mi szczęka z wrażenia.

Napiszę politycznie poprawnie , klasa dźwięku GM70 jest proporcjonalna do różnicy w cenie :))

Wiesz na twoim miejscu to dał bym sobie spokój z tymi Thielami to taka dobra przyjacielska rada.

Masz przyjacielu rację-gdy będę je miał Twojej konstrukcji wzmacniacza nie będę właścicielem nigdy,

natomiast gdy ją sprzedam myslisz,że mam szanse na jakiś zmiany?

To ja też napiszę politycznie i zgodzę się z Cybantem pod warunkiem ,że ta różnica cenowo /jakościowa będzie x2 czyli 15 koła za WT 40 i ok 30 koła za SET42 to z rachunku wychodzi że GMka jest x2 lepsza :)

Niemniej Wt jest napradę świetnym wzmacniaczem , a za te pieniądze za jakie można go kupić w tej chwili to nawet wyjątkowym.

Również się pod tym podpisuję !

Piotr

Nie ma nowych 40ek tylko z drugiej ręki

A strona to by się przydała !

Mam rozumieć,że firma zakończyła produkcję w ogóle,czy tylko tego modelu.

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

Dokładnie nie ma w produkcji 40ek

Z tanich tylko 30ka w wersji III

AMPLIFON teraz robi piece z wyższej półki na lampie GM70 bądz monobloki na na zamówienie takie jak u Szymona grają

nie mogę w necie znależć strony producenta.

Tu masz starą stronę ... nie aktualizowaną chyba wieki http://www.bol.com.pl/bol/historia.htm Andrew "pora na Telesfora" ... kiedy nowa strona z opisem GMki i szykowanych monosków :) ?

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Dzięki za informacje.O GM70 już troszke poczytałem,na waszej stronie jet dość obszerny wątek,sprzęt zacny,tylko ta cena.Jeśli możecie podrzucić jakiś odnośnik lub krótką informację o 30-ce III byłbym wdzięczny.Jakieś rok temu pisałem e- mail-a znalezionego na stronie bol,nie dostałem odpowiedzi więc temat porzuciłem.

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

Witam Panowie :)

Wzmacniacze WT30 i WT40 nie są produkowane od 2 lat. A strona do której podajecie link to nawet nie mam pojęcia skąd jest jeszcze w sieci. Pochodzi z 2002 roku.

Podaję e-maila dla tych co chcą się skontaktować [email protected] lub tel 504-134-089.

Nowa strona będzie w styczniu.

Kończę teraz jeszcze jeden bardzo ciekawy projekt na lampie 833A i kompletnie nie mam czasu na marketing i pijar. Zresztą bez tego mam zamówienia. Z tego samego powodu też nie byłem na wystawie. A kilka osób mnie o to też pytało.

Zamówienia a zwłaszcza nowy projekt ostatnio sprawił że nie wychodzę z warsztatu. Strona powstanie jak skończę to co zacząłem i będzie gotowe wszystko do prezentacji.

Panie Andrzeju proszę dla mnie zarezerwować 2 komplety monobloków na 833 bo chciałem sobie trzasnąć bi amping jak obecnie na WM300. Czy to prawda, że te monosy będą jednymi z najmocniejszych czysto lampowymi SE na świecie?

Edytowane przez Szymon

No to dawaj Andrzej ile z nich wycisnąłeś?

A może by tak pomyśleć o biedniejszych i jakiś piec za 10kzł do 15kzł ?

Edytowane przez Rezyslaw

To będą monosy na lampie 833A a nie na GM70. Integrę GM70 (SET42) możesz też użyć jako stereo końcówkę mocy podłączając zewnętrzne pre.

nawet nie mam pojęcia skąd jest jeszcze w sieci. Pochodzi z 2002 roku.

Andrzej ... to "Rebelianci z Podziemia Amplifonowego" utrzymują tą stronę przy "życiu" opłacając potajemnie tą domenę :) Edytowane przez artuku

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

On i tak nie będzie miał na to czasu.

Tego się właśnie obawiam ... chłopina rzeźbi te GMki ... a za chwilę zacznie "sklejać" monoski ... zarobi się ten nasz Andrzej i na stronę nie starczy czasu ... wezwiemy wtedy Rebeliantów na pomoc :) Edytowane przez artuku

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.