Skocz do zawartości
IGNORED

Lampowy Fan-Klub Amplifona ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Zoller napisz jakie elementy systemu posiadasz. W razie czego pozyczymy Ci normalne kolumny :)

Jestem ciekaw jak ten Mi350 Shotgan Evo ma się do dwupuszkowego Mi350 Ref? Szymonie pomożecie się przekonać? :)))

To prawda, że miedziane MITy dobrze grają z Amplifonem, ale nie tylko ... miałem ponad rok temu od Szymona na odsłuchu 850 Ref (tego long'ersa 7 m !!!) i świetnie zagrał, oczywiście lepiej od 770 Twin Tube (tyle że to inna cena) - to wyższy poziom praktycznie we wszystkim ... ale również srebrne kable (pewnie nie wszystkie) potrafią zagrać dobrze na Amplifonie na poziomie tego 850 Ref ... od jakiegoś czasu gram na AQ K2, byłem przekonany przed odsłuchem, że będzie "krew z uszu", ale nic takiego. K2 zagrał w wielu aspektach jak 850 Ref (dlatego zdecydowałem się na K2). K2 inaczej definiuje bas, nie jest taki jak z MITów (odrobinę podpompowany) ma dobrą kontrolę, rozdzielczość, pozostałe aspekty bardzo mi przypominają granie 850.

@Zoller12

Czekamy zatem na opinię po odsłuchu GM'ki.

@ Amplifon

Andrzeju jak będziesz w Kra to nie zapomnij o moich lampkach Tele 806S pomierzonych i parowanych (tych ze wspólnego zamówienia) ... zarobiony z Ciebie gość jest to może umknąć :)))

pozdro

Shotguna Evo 350 moge pozyczyc ale jak zarysujesz to wisisz 2000 ojro :)

Zeby odsluch mial sens potrzeba do kompletu 850 Shotgun Evo. Bez tego gra na pol gwizdka.

Zestaw moim zdaniem najbardziej udanych i zrównoważonych brzmieniowo kabli Mita. Piękna barwa przy zachowaniu wzorowej rozdzielczości do tego niesamowity spokój i wyrafinowanie grania bez eksponowania skrajów pasma.

W tym 3 flagowe IC MI350/Shotgun Evo w wersjach XLR i RCA. Na tle głośnikowego Mita MH 850 Shotgun Evo.

post-874-0-00616800-1442164720_thumb.jpg

post-874-0-11295200-1442164724_thumb.jpg

Edytowane przez Szymon

Shotguna Evo 350 moge pozyczyc ale jak zarysujesz to wisisz 2000 ojro :)

Zeby odsluch mial sens potrzeba do kompletu 850 Shotgun Evo. Bez tego gra na pol gwizdka.

Dziękuję Ci bardzo Szymonie (mam nadzieję że nie obrazisz się na bezpośrednią formę) za chęć pożyczenia, ale podejrzewam że jak ich posłucham to może być dla mnie traumatyczne doznanie. Kable zagrają pięknie tylko podejrzewam że cena za komplet przewyższa cenę GM-ki.

Żebyście tylko wiedzieli jakich muszę używać kombinacji żeby druga (lepsza) połowa była przekonana że to chiński badziew za 2000 zł. Przecież jakby się dowiedziała że za to można kupić jakiś używany samochód... to mniej w opiece ... :-) Święty Piotrze ( a może Krzysztofie) ha, ha

Czasami czytam, jak niektórzy z Nas piszą, że mają bardzo wyrozumiałe żony i one razem z nimi się cieszą z kupna kolumn np. za 50 000 zł . Uffff moja żona taka nie jest, zawsze ma pomysł jak można spożytkować wolne 27 kzł.

SET42 i Harpia ...

Jestem bardzo ciekaw jak to zagra, choć cos mi sie wydaje, ze moze to być nie do konca zgrany duet.

No Hej Dariuszu, napisz proszę których Harpii słuchałeś i w jakim zestawie.

SET42 i Harpia ...

Jestem bardzo ciekaw jak to zagra, choć cos mi sie wydaje, ze moze to być nie do konca zgrany duet. Czekamy na relacje ale daj sobie conajmniej tydzień na testy.

Gdzie takie granie będzie?...........tam,gdzie się może zaprosiłem?

...

No Hej Dariuszu, napisz proszę których Harpii słuchałeś i w jakim zestawie.

Cześć Krzysiek,

Harpiom dość dobrze przysłuchałem się u Tomka na secie AR.

Jestem bardzo ciekaw jak Harpie zagrają z SEt42 - czekam z niecierpliwość na Twoje wrażenia.

Gdzie takie granie będzie?...........tam,gdzie się może zaprosiłem?

Zakładam, że u Krzyśka :) ale myślę, że na Twoją wizytę w Bielsku też dałoby się coś zorganizować :)

Stary, Harpia już szykuje najlepsze paczki świata za 12kzł piszesz się na odsłuch?

Szymonie nie tutaj, ładnie prosimy.

----------------------------------------------------

Cześć Krzysiek,

Harpiom dość dobrze przysłuchałem się u Tomka na secie AR.

Jestem bardzo ciekaw jak Harpie zagrają z SEt42 - czekam z niecierpliwość na Twoje wrażenia.

Darku napisz co Ci się nie podobało w dźwięku z zestawu Tomka. Po za tym Dobermann to nie Louis i pewnie pomiędzy AR a Amplifonem ciężko postawić znak równości.

Panowie odrzućmy stereotypy i porównania posłuchamy zobaczymy. To dla mnie naprawdę wielka chwila. Tutaj wielcy Tuzowie szastają 10 tysięcy $ dość lekko bo ich stać. Ja musiałem naprawdę długo odkładać "siano" ( jak mówi Artuku ) żeby móc posłuchać takiego urządzenia i ewentualnie je kupić. Nie jestem osłuchany jak wielu z forum, ale mam nadzieję że będę miał wreszcie swój mały " kosmosik'

Rozumiem że MIT jest The Best ale czy Amplifona SET42 trzeba rasować tak drogimi kablami? Czy generalnie odnosi się do mocnych SETów? Może koledzy polecą coś z przystępniejszych pułapów.

Pozdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

Darku napisz co Ci się nie podobało w dźwięku z zestawu Tomka. ...

Krzysiek, nawet gdyby znalazł się choć jeden aspekt, który by mi nie leżał u Tomka w systemie to w życiu o tym nie napisze na AS. Ja uważam, że tak się nie robi.

SET42 i Harpia ...

Jestem bardzo ciekaw jak to zagra, choć cos mi sie wydaje, ze moze to być nie do konca zgrany duet.

Przepraszam Cię, źle zrozumiałem tekst powyżej.

Po za tym wyraźnie napisałeś "może" a nie na pewno.

Przepraszam Cię, źle zrozumiałem tekst powyżej.

Po za tym wyraźnie napisałeś "może" a nie na pewno.

Krzysiek absolutnie nie ma co przepraszać, w audio już niejedno mnie totalnie zaskoczyło.

Połączenia Harpi z SET42 sam jestem mocno ciekaw a Tobie będzie dane sprawdzić to u siebie.

@Szymon,

"Of korsik" .... jak zarysuję MIT'ycznego EVO to 2000 talarów do zwrotu albo wpierd...l :)

@Zoller12,

Krzychu najważniejsze posłuchaj Amplifona z Harpiami minimum jeden tydzień (nie 1-2 dni). Dobermany mają metalowe przetworniki, a Amplifon jest raczej po "jaśniejszej stronie mocy" i tu jest niewiadoma jak to zagra? Czy nie będzie zbyt 'jasno" detalicznie itd.

@Kazek680,

Np. tańszy stary MIT MH750 ... na takim gra kolega Digenes vel Cybant i całkiem to dobrze gra u niego.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Krzysiek, niekoniecznie ... już wiele razy okazywało się, że to co teoretycznie nie powinno grać ze sobą, grało synergicznie. Dlatego "luzuj majciochy" i bierz SET42 na odsłuch ... a jak będziesz miał wątpliwości, to zaproś na odsłuch "lożę ekspertów" to pomogą / pomożemy :))) pozdro

Edytowane przez artuku

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Czyli wychodzi na to że 42 lepiej sprawdził by się z papierem i kopułką tekstylną ?

Będąc u mnie Andrzej Piwowarczyk podłączył swój wzmacniacz SET 42 pod moje ceramiki i zagrało świetnie. Gm'ka lubi sztywne mambrany i nie ma co się obawiać. SŁUCHAĆ, SŁUCHAĆ i wyciągać wnioski :). Papier i tekstylia są przereklamowane.

Edytowane przez Koobal

Słucham tylko muzyki.

Proste "jak drut" ... słuchać i wyciągać wnioski ... stosowne dla siebie a nie dla innych :)

Będąc u mnie Andrzej Piwowarczyk podłączył swój wzmacniacz SET 42 pod moje ceramiki i zagrało świetnie. Gm'ka lubi sztywne mambrany i nie ma co się obawiać. SŁUCHAĆ, SŁUCHAĆ i wyciągać wnioski :). Papier i tekstylia są przereklamowane.

U mnie na sztywnych w thielach 3.7 był i jest clipping............to stwierdzenie Pana Pmcompa)

U mnie na sztywnych w thielach 3.7 był i jest clipping.

Bo masz System do bani i słuch stępiony zbyt częstym koszeniem trawy.

Ja Ci to piszę, mgr ogrodnictwa.

;)

Edytowane przez Cytrus

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Panie Andrzeju

Jestem zainteresowany monoblokami na 833.

Jak się z Panem można skontaktować.

darek72 zdradź proszę do jakiego źródła i kolumn chcesz podpiąć monobloki za 40 000 E

Zoller12 a do czego podepniesz swoje GM ( po upchnięciu BAT-a) jak już będziesz miał?

Kolumny to rodzima produkcja na Accutonach.

Źródło capitole.

Do 833 będą wykonane nowe kolumny specjalnie dopasowane :)

• 2 tygodnie później...

Pytanie już nieaktualne. Niedługo będzie można u mnie odsłuchać.

Jakiego AMPLIFONA kupujesz..........niedługo?......................WT40 może?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.