Skocz do zawartości
IGNORED

co dobrac do Altusów300??

matt007

Rekomendowane odpowiedzi

absat co ty za bzdury wypisujesz nie trzeba nic stawiac obok siebie no chyba ze masz 3sekundowa pamiec i wiecej sluchania zycze na R4

pozdr

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

>

>Czygo siem czypiosz wszystko urąbane na milimertr potym objom korkiem i lakieruje i bydzie łodne...

Sie nie czypiom chopie, rili! Tak se ino na te foty spoziram i własnie się zastanawiałem, co to za formir waćpan zastosowałeś. A tu proszę - już teraz syćko wiem - korek! To już napewno się za robotę zabiorę. Tylko go chyba jednak włożę do środka, a na zewnątrz, nie wiem, może folię po czekoladzie, żeby taki nowoczesny dizajn był - taki S-HI-AND może nawet SX. No i kwestia tych talerków. Zauważyłem, że muszą być przynajmniej trzy: jeden duży, drugi mniejszy i trzeci taki zupełnie malutki. To pójdę do sklepu i wybiorę jakieś w trzech różnych rozmiarach. No i już zainwestowałem w uchwyt do wientarki, taki co klucza nie potrzebuje, tylko rencyma myk, myk i odkręcone. Ja jakbym robił po dwie pary HI-ANDowych kolumn dziennie (to tak po datach na fotkach dedukcję taką wykonałem), to bym chyba kluczem kurde nie wyrobił, ale może nie mam racji. Klej już mam, to już pisałem. Wkręty to chyba do regipsów też się będą nadawać? W koncu jak domy z tego robią? Jeszcze tylko nie wiem co z okablowaniem, bo nic nie pisałeś. Żeby był prawdziwy HI-AND, to tutaj oszczędzać nie można, ale chyba nie drożej jak po 1000 zyli za metr, co? A paździeż jaki stosujesz? Są jakieś ałdjofilskie odmiany? Mam w piwnicy jakieś stare szafki kuchenne, to będzie dobre chyba to? No i do wewnątrz jeszcze te gąbki z foteli. Ale to się jakoś załatwi. Jeszcze zwrotnica, no na tym to się już zupełnie nie znam. Może mi kto na odległość zestroi, to przecież tylko parę elementów, tu się chyba nie da pomylić... może ten słynny Makgajwer? Ale jak mówicie że on za cienki jest na taką konstrukcję, nie wiem, to może gotową z allegro? Już się nie mogę doczekać. W poniedziałek działam! Myślę, że z dwie godzinki wystarczą. A potem zdmuchnę konkurencję! Nazwę tylką jakąś dobrą muszę wykminić - o, może jakiś konkurs? Dla autora najlepszej udział w zyskach oraz sława i uznanie po wsze czasy. Howgh!

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

discomaniac71

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1123 / 4827 / 23

11 Mar 2007, 12:17

Absat nie myl zintegrowanego badziewia z przyzwoitka koncowka.

Musze naprawic swoj blad. Oczywiscie sa to dwie koncowki ale nie zmienia to faktu ze ta pierwsza jest bardzo cienka.

Myślisz że o tym nie wiem, ldatego podałem do przykładu R2. Ale jak widać kolega wybrał Altusy bo kierował się pewnie wielkością oraz na takie było go stać i my mamy mu doradzicx jaki piec ma kupic-ja doradzxam Technicsa bo sam mam takiego i jest akurat do tych kolumn i uwazam ze ten zestaw super gra i na pewno spełniły oczekiwania kolegi, czyliu duzo basu(o charaktezrze estrady) oraz duzo wysokich tonow bo to jest typowe dla muzykitechno i dance, a wy doradzacie sprzet do slychania muzyki powaznej. postawcie sie w jego sytuacji i weżcie pod uwage co on slucha i jak glosno,bo wydaje mi sie ze b.glosno.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Oj Absat alez Ty generalizujesz... Posluchaj wiecej. Sam mam monitory swietnie nadajace sie do muzyki tanecznej. Wcale nie musza byc wielkie kolumny zeby sie nadawaly. Poprzednie mialy 1m wysokosci i 40cm szerokosci i nie dawaly takiej jakosci dzwieku. Nie tedy droga.

a co chcesz odtwarzac przez puszczanie muzyki techno? jakie masz tam szczegóły?jesli kupił takie skrzynki to mysli je wstawic na pewno do duzego pokoju i b.glosno sluchac, dlatego nier kupił monitorow. Dlatego jak mozesz to doradz mu jakis wzmak,bo on juz kupil kolumny a nie jest na etapie dopiero kupowania kolumn.

Tak piszesz jak pieniędzy miałbyś jak lodu. Słuchałeś kiedyś techno? Jestem pewny, że idziesz na jakoś,a nie na głośność i słuchasz z pewnością czego innego niż muzyki elektronicznej stworzonej na komputerze a nie na perkusji czy też pianinie.

>Absat

Dzieki! Widac, ze mnie rozumiesz:)

Mam duży pokuj wiec z ustawieniem Altusów nie będe miał problemów! A kupiłem takie bo sugerowałem sie muzyką jakiej słucham, no i też ceną! Lubie słuchac głośno a wiem ze Altusy zagrają...!

Dzieki!!! :=) pozdro!

Może faktycznie zostaw ty se chłopie te Altusy kup pierwszy lepszy wzmak tylko mocny i ciesz się tą łupanką - jeżeli nie zależy Ci na stereofoni, szerokiej scenie itd. tylko na dużym basie i uwydatnionej górze to może faktycznie będziesz jednym z nielicznych którym te skrzynki przypasują.

początek przygody z audio w dużej ilości przypadków rozpoczyna sie ob dużego basiska i mocy :D

z czasem jednak będziesz chciał czegoś więcej niż łubudu pierd pierdu. Sprzedaj te altusy i zrób kolumny trójdrożne z głośnikiem basowym np 25 cm. średniak i wysokotonowy oczywiście nie z stx-a czy innych wynalazków.

podaj budżet a koledzy z forum Ci doradza jakich głośniczków użyć i jaką zwrote dać. Będziesz miał i bas i stereofonie ;)

pozdrawiam

Czesc

skoro masz juz altusy to szukaj naprawde mocnego wzmacniacza do nich. Wszystkie te yamaszki, pionki, soniaki nie maja wiecej jak 60-70W na kanal, to za malo do altusow. Poszukaj "wysokomocowej" samej koncowki min 150W/8 ohm. Poszukaj nawet czegos estradowego. Do tego jakis przedwzmacniacz. I bedziesz mial glosno. A tak to tylko bedziesz krecil galka i przester slyszal.

pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No kolega Stodal wlasnie zablysnal. Koncowka do Altusow - niezle. I te integry nie maja mocy - jasne:):):) Coz... Denon PMA 1560 - 2 razy 150watt/8hmow, Yamaha AX 900 2 razy 130watt/8ohmow. Oba mozna kupic za nieduze pieniadze a graja swietnie w swojej klasie. Yamaha ma nawet wieksza sprawnosc od Denona i potrafi burzyc sciany. Pioneer A 878 - 2 razy 150 watt/8ohmow - mam wyliczac dalej?

No ale jednak jak na początek zostane przy w zmaku a koncówke może kiedy:)

oki ale chciałbym jeszcze jakies CD do tego, a na wzmaka i na cd moge dac 1500-1700zł

więc co?? może wzmak Sony ES530 i CD też jakies z seri ES???

pozdro!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.