Skocz do zawartości
IGNORED

10.000 PLN dla Zydelka

kyuss3

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszącym róznicę między sieciówkami proponuję prosty, chociaż wymagający nieco ostrozności test:

Rozkręcamy gniazdko w ścianie, czy gdziekolwiek ono jest i wystające pięknie gołe druty wpinamy na żywca w gniazdo zasilające naszego cdka lub wzmaka zależy co się testuje.

To jest bardzo piękny i bardzo radykalny bypass polegający na BRAKU KABLA SIECIOWEGO.

Powinien stać się cud i usłyszycie chóry anielskie. Jeśli nie, to znaczy że zakup drogiej sieciówki jest bezcelowy ponieważ nawet całkowity brak tego elementu toru audio nie polepsza nic.

Jeśli jednak jest wyrazna poprawa, to warto je kupować.

Tylko że kabel w ścianie jest taki tani i brzydki...

Więc musicie ciągnąć to szaleństwo dalej. Wszystkie kable w ścianie, a nawet dalej kilometr do transformatora musicie wymienić na hajendowe najlepiej od zydelka bo okazja i tanio.

Jeśli jestem w logicznym błędzie proszę mi to udowodnić w sposób prosty i zrozumiały bo od urodzenia jestem prosty jak szyna kolejowa i taki już umrę.

pozdrawiam arturo

artPaw, 6 Kwi 2007, 19:24

elektrony w kabelku zydelka przyspieszaja! sa plany uzycia zelowek w akceleratorach, maja cos takiego budowac kolo Bialegostoku...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

"Podkreslam raz jeszcze sygnał video nie jest w niczym lepszy przy zmianie kabli sieciowych według producenta klocków w co wierzę bo to akurat da się bardzo wiarygodnie ocenic."

Dorzuce swoje trzy grosze jezeli chodzi o podlaczanie sieciowek dla video, dla sprzetu audio juz wypowiadalem sie wielokrotnie i tutaj kabel sieciowy jest dla mnie bardzo wazny.

Natomiast to co zaobserwowalem w video?, tzn. probowalem zasilac dosyc dobry projektor sredniej klasy do kina domowego roznymi specjalistycznymi sieciowkami i obraz sie zmienial, bylo to wyraznie zauwazalne, jednak tracil naturalnosc itd..., w tych przypadkach byla to zmiana na minus, sumarycznie projektor najlepiej pracowal ze zwyklego kabla.

Z nastepnej beczki, zamiana "poprawnego", dlugiego kabla wizyjnego hdmi 10 metrow na kabel od specjalisty np. Supre dalo wyrazna poprawe, dla niektorych rowniez jakies voodoo :-))

Zorro - pierwsza różnica cen między markami perfum jest oczywista... CENA!

Poza tym nie wiem co masz na myśli. Na pewno nie to co ja. Chyba ostatnio za często kupowałeś perfumy na bazarach :)

PS. Zauważyłem że na tym forum strach używać porównań, bo wiadomo, że nie będą one zrozumiane. Najwyraźniej audiofile, to ludek, który rozumie tylko od walnięcia w gębę.

Edward

Ludzie domyślnie rozumieli, że w tym jest rzecz. Dzisiaj sprawę postrzega się inaczej. Niemniej dla

>mnie osobiście naturalne brzmienie nadal pozostaje wzorem i punktem odniesienia.>>

Ależ kurcze dalej o to chodzi a przybyło jedynie narzędzi pozwalających to osiągnąć.

ABS

A na szajsungu LCD odwronie niż na projektorze- odrobinę naturalniej. Ogólnie szkoda kasy.

A co do kabelków HDMI to jak dla mnie na minus w stosunku do component nawet najtańszymi kablami.

>marekzawa

u mnie w drugim miejscu z DVD player na telewizor kabel component rowniez lepiej niz hdmi, dodatkowo uwaga ze dekoder nbox n-TV gra tylko po componencie, bo dla hdmi nie zdazyli napisac software... :-))

artPaw, 6 Kwi 2007, 20:05

>powtarzam:

>zespawać sprzęt z kablem w ścianie-

>bez sieciówki najlepiej

Nie wywołuj wilka z lasu bo za chwili zacznie się dyskusja jakim spoiwem :-)

marekzawa, 6 Kwi 2007, 19:55

"Ależ kurcze dalej o to chodzi a przybyło jedynie narzędzi pozwalających to osiągnąć."

I tu się z Tobą nie zgodzę. Ludzi, dla których Hi-Fi jest celem jest coraz mniej. Niestety.

Zydelek, 6 Kwi 2007, 17:20

>Wstyd byłoby megakonstruktorom sie przyznać:)

>A ja podłączam również i cyfrę i plazmę sieciówkami i dało to widoczna poprawę. Czyżby wiec:)....

>cały sprzęt na świecie prócz kilku polskich klocków był źle zaprojektowany, że kabel sieciowy na

>tych "złych" jest słyszalny i widoczny przy TV ???

O rzesz w mordę !!! Teraz już wiem dlaczego w sklepach na tych wszystkich wielgachnych telewizorach taka pikseloza .... normalnie Zelumów im trzeba :)

To i Radio Maryja Ci pewnie lepiej gra na wypaśnej sieciówce ;)

Zydelek jest nisza :) .... sieciówki wysokiej jakości do TV :)

zdezintegrowany_3PO

>>Słyszącym róznicę między sieciówkami proponuję prosty, chociaż wymagający nieco ostrozności test:

Rozkręcamy gniazdko w ścianie, czy gdziekolwiek ono jest i wystające pięknie gołe druty wpinamy na żywca w gniazdo zasilające naszego cdka lub wzmaka zależy co się testuje.

To jest bardzo piękny i bardzo radykalny bypass polegający na BRAKU KABLA SIECIOWEGO.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Peter Daniel

Twoje zdanie i przyklad moze byc troche mylacy dla ludzi, ktorzy sa na poczatku, tym bardziej nie sa technicznie zwiazani z zagadnieniem i nie moga ustawic dzwieku, pokierowac go w przewidywalna strone przy pomocy kondensatora czy uzycia innego "materialu elektronicznego".

W tym przypadku dzialanie polega na tym ze mamy pudelka i kablami sterujemy, dobrze, ze potwierdzasz wplyw, tzw. equalizacje poprzez przewod zasilajacy...

>Qubric

"Zorro - pierwsza różnica cen między markami perfum jest oczywista... CENA!

Poza tym nie wiem co masz na myśli. Na pewno nie to co ja. Chyba ostatnio za często kupowałeś perfumy na bazarach :)"

Oświece cie , drogie wody oprócz ceny różnią się tym od tanich że posiadają bardzo trwały zapach.

>Oczywiscie mam tu poprowadzona 30A dedykowana linie.

Tu zauważam jednak pewną niespójność poglądów. Bo albo te kilka metrów i dalej jest ważne albo jedynie to co od gniazdka do sprzętu ;-)

Moim zdaniem, wpływ sieciówki nie ma wiele spójnego z czystością prądu, jaki do nas dochodzi.

Edwardzie-> z polaryzacją niczego odkrywczego nie napisałeś:) Od prawidłowej biegunowości należy zaczynać wszelkie podłączania. Jak juz ktoś dał Ci odpowiedź- również i u mnie jak i zapewne u każdego audiofila jak nie miernik, to neonówka leży pod ręką.

Zdziwilibyście się Panowie jak byście dokonali sekcji "zwłok" paru sieciówek:):). Jeśli wpina się coś takiego potem w system (o budowie cepa) ładnie opakowane, gdzie nie przywiązuje się uwagi do geometrii a wyłącznie idzie się po najmniejszej linii to efekty sa znikome lub prawie wogle nie odczuwalne.

Tu w tym momencie Peter wyjaśnił. Sieciówka ma mieć wpływ, bo inaczej jaki sens byłoby ją stosować. W dużo nakładowej produkcji bez montażu ręcznego nigdy nie powstanie sieciówka wybitna. Te które na rynkach światowych uważane są za wybitne pod względem ich wpływu zawsze są robione ręcznie. Inaczej będą edynie i wyłącznie bardziej solidnym drutem prądowym a nie sieciówką audiofilską.

czyli sieciówka jest swego rodzaju rękodziełem artystycznym,im więcej pracy rąk i wymyślnych przeplotów tym droższa?

no i jeszcze duch twórcy zaklety w martwej materiiiiiii

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Tak!!!

Porozkrajaj swojego red downa i speć go a zobaczysz- otrzymasz muzykalniejszy przekaz":) a tak za "mega" kasę masz wyłącznie taśme do przesyłania danych ze statków kosmicznych:)

jar1, 6 Kwi 2007, 21:32

"Moim zdaniem, wpływ sieciówki nie ma wiele spójnego z czystością prądu, jaki do nas dochodzi."

No co Ty? Klient płaci to ma prawo wymagać! Ma oczyszczać ten prąd i basta! Inaczej reklamujesz! :)

Zydelek, 6 Kwi 2007, 21:35

"Edwardzie-> z polaryzacją niczego odkrywczego nie napisałeś:) Od prawidłowej biegunowości należy

>zaczynać wszelkie podłączania."

Ależ ja to doskonale wiem, że nic odkrywczego nie napisałem. Przecież prawd objawionych nie głoszę. A jednak mam takie przekonanie graniczące z pewnością, że im bardziej konsument oblatany i doświadczony w markach, cenach i recenzjach siecióweczek, tym mniejsza szansa na to, że pod ręką leży omomierz lub choćby probóweczka. O świadomości zjawiska nie wspominając. :)

A Peter Daniel ma rację pisząc, że "Wazny jest jedynie ten metr czy dwa od sciany do sprzetu." Bo tam się pętla masy zamyka :)))

cir, 6 Kwi 2007, 22:23

"czyli sieciówka jest swego rodzaju rękodziełem artystycznym, im więcej pracy rąk i wymyślnych przeplotów tym droższa?"

Nie nie cir, zasada jest inna: "im droższa sieciówka tym droższa sieciówka". :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.