Skocz do zawartości
IGNORED

Do Jazza. Niechce ale musze

Firebird

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Autentyczne !:)

Napis na lusterkach montowanych w amerykańskich motocyklach -" Pamiętaj , że obiekty w lusterku znajdują się za tobą "

W instr. obsługi amerykańskiego komputera - "Żeby uniknąć uszkodzenia komputera , pozwól , by karton nabrał temperatury otoczenia przed jego otwarciem " - można by się doszukiwać odrobiny sensu , gdyby nie to , że karteczka z informacją znajdowała się wewnątrz opakowania :)

Na pewnej amerykańskiej mikrofali - " nie podgrzewać kota ! "

Na papierze toaletowym - " nie owijać wokół szyi "

Na lufie rewolweru - "UWAGA !!! Kula wylatuje tym końcem "

JAZZ napewno stwierdzi , że te wszystkie produkty zostały wyprodukowane dla indian :)))

rozumiem, że propaganda Europa kontra Ameryka dopada wszystkich, ach te stereotypy (nie potwierdza to bynajmniej wyższości Europejczyków, którzy chwytają jak ciepłe bułeczki wszystko co mogłoby świadczyć o ich przewadze intelektualnej :-)

a tutaj coś z serii "mit i rzeczywistość"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

i znalazł się kotfilemon - obrońca uciśnionych. Wytłumaczę Ci - matoły są wszędzie, i stanach i w europie i diabli wiedzą gdzie jeszcze. I jedna rzecz to akceptować tak zastaną rzeczywistość, a druga - histerycznie na nią reagować (jazz).

The odd get even.

Tak naprawde to niech sobie gnoja Kot. Strategia polega na tym, ze kilku glupkow ryczy na widok spreparowanego taniego cyrku i w miedzy czasie jest robiona w bambuko. Tak, my Amerykanie nie wiemy gdzie jest mur berlinski, ale latwo znalezlismy Mielec. Za darmo. No moze nie do konca, poniewaz "preznym" zwiazkom zawodowym obiecalismy lepsze zupy w fabrycznej stolowce, kiedy minister MON'u byl zdziwiony, ze w Europie sa produkowane smiglowce. Pozostaje tylko pytanie czy sie smiac, czy naprawde plakac?

theli28->

Histerycznie to reaguje grupa osob, ktorej na widok slowa Ameryka przed oczami staje stereotyp tego kraju. USA i Amerykanow znaja co najwyzej z wakacyjnego wyjazdu.

Po drugie nie rozumiem zlosliwosci 'obronca ucisnionych' skierowanej do mnie. Nie widze, zeby Jazz byl uciskany na tym forum i z pewnoscia nie potrzebuje wsparcia i obrony.

Byles laskaw pouczyc mnie swoja blyskotliwa obserwacja ('matoly sa wszedzie...')- dziekuje, zapamietam to. Do tej pory myslalem, ze wszystkie zgromadzily sie na tym forum.

W Ameryce jest duzo glupkow, ale sa oni neutralizowani w masie poprzez odpowiednie przepisy i ich EGZEKWOWANIE.

W Polsce nie ma ani odpowiednich przepisow, ani ich wykonywania, a inteligentni ludzie nie maja nic do powiedzenia.

lol

A teraz pytanie: jak na obraz Ameryki wg Ciebie wplywa ogromna liczba imigrantow z biednych i slabo rozwinietych krajow? Takich, ktorzy byc moze pierwszy raz ucza sie korzystac z lodowki, samochodu?

pozdr.

po tej piosence z filmu "The talented Mr. Ripley" wpadłem na pomysł swojego nicka :)

Ukryta Zawartość

W USA byłem 4 razy i jest to absolutnie fantastyczny kraj, niesamowicie zróżnicowany i ciekawy.

Ukryta Zawartość

No właśnie czy mugł by mi ktoś wyjaśnić dokładnie o co tutaj hodzi?

Ktoś twierdzi że to wina imigrantuw, ale pżecież cała ameryka jest krajem imigrantuw, czy sie może mylę?

WOOOOW 8-]

Powiem po mojemu:-)

1. Po poierwsze. Zaprezentowany materiał to kupa gówna, zlepiona z godzin krEcenia i setek przepytywanych osób. Na ulicy kazdego polskiego, niemieckiego, włoskiego miasta (podpytujac "matołkowato" wygladajacych młodzięców i "mocherki") mozna nakręcic taki filmik :-) Nieprezentuje on zadnego dowodu na poziom intelektualny ani nieobrazuje kraju, w którym został zmontowany.

2. Po drugie. Byłbym ostrożniejszy w wypowiedziach o rzeczach (w tym przypadku, krajach, regionach), o których niemam zielonego pojęcia. Niepodważalne jest że poziom edukacji w Us jest niski i ciągle zaniżany, niewidac jednak tej głupoty w zyciu publicznym. Zgrabnie to ujął KotFilemon, dwa wpisy wczesniej.

3. Po trzecie. Chłopcy, troche szacunku dla starszych ;-)

4.Po czawarte. Jazz, teraz wiesz co miałem na mysli. Tylko mi nie wciskaj, że to Ty tu jesteś dyrygentem.

Przynajmniej humor ci powraca - "... Podczas mojej nieobecnosci macie wpisac w nastepnej dla mnie zalozonej zakladce conajmniej 10 wpisow na kazdego glupiego kapucyna. Do roboty osly!" :-)))))

niezły ubaw

dobranoc

Ptak

Nie wiem, szczeże muwiąc nie spodziewałem się takiej Hiszpańskiej Inkwizycji

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jazz, proszę Cię, nie pisz wiecej "my Amerykanie".

Amerykanin to stereotypowo sympatyczny, nieco infantylny(cały w tym ich urok)człowiek, a nie nadmuchany matoł.

Tak jak Polak to pijak i złodziej, a Żyd, to żyd i wiecej obelg nie trzeba;)

Prosze Cię Jazz, nie psujmy tych stereotypów.

Pozdrawiam serdecznie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.