Skocz do zawartości
IGNORED

Premium Silver DENONA -jest różny

parafka

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj widziałem w sklepie wzmacniacz Denon PMA-500 i PMA-700, oba w kolorze Premium Silver bo innych

srebrnych się nie robi ale PMA-700 jest bardziej złoty.

Czy tuner TU-1500AE jest w kolorze PMA-500 czy PMA-700 ?????

Czy gramofon DP-300F jest w kolorze PMA-500 czy PMA-700

Różnica w tych Premium Silverach jest bardzo widoczna.

Widział ktoś te elementy razem w zestawie?

parafka - mialem kiedys u siebie w domu tuner 1500 AE Denona i faktem jest ze kolor odbiega od koloru wzmacniacza. Mozna to chyba tlumaczysc faktem ze czesc klockow jest robiona w innej czesci Azji.

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Zgadza się. TU 1500 AE nie dość, że jest różny kolorystycznie od serii 2000 AE, to jeszcze również od serii 1500 AE. Różnica w kolorze polega na nieco innym sposobie polerowania aluminium - jak gdyby jeden klocek był polerowany grubszym, a drugi drobniejszym papierem. Przy marnym oświetleniu nie jest widoczna, ale wystarczy trochę słoneczka i wszystko widać jak na dłoni. :(

gramofon DP-300 też jest made in china , mam PMA700 i TU1500 i rzeczywiście kolor tunera jest trochę inny, ale z daleka tego nie widać, trzeba podejść bardzo blisko sprzętu żeby to zauważyć, co do gramofonu to nie zauważyłem innego koloru

discomaniac71:

Nie wiem czy masz żonę ale wymaganie estetyczne czasem biorą górę przy wydawaniu

wspólnych pieniędzy. Skoro żonka zgodziła się na hifi zamiast nowego dywanu

to nie mam sumienia kupować wielokolorowych klockow.

Chyba kupię czarny zestaw. Poza tym czarne wyszczupla.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

parafka swietnie Cie rozumiem po prostu u siebie mam nieco wiecej tolerancji. Ale i tak powinienes sie cieszyc z tego co masz. Nie przyszlo mi do glowy ze to wymagania Twojej malzowinki. Wielkie sorry. Pozdrawiam. R.

róznica w kolorze wynika z materiału - seria 500 to plastik , natomiast 700,1500 , 2000 to metal. Wiele lat temu Yamaha miała wpadke z dvd . 510 tytan niebył podobny do zadnego "titanu" yamaha w tym czasie

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 1 miesiąc później...

Jedna sprawa to różnice w kolorach pomiędzy TU-1500AE a PMA-1500AE/DCD-1500AE (w zasadzie zauważyłem je dopiero po przeczytaniu tego wątku), druga sprawa to totalnie inne wyświetlacze i to widać od pierwszego dnia (wieczora) po zakupie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.