Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie kupic lampy?

ABs

Rekomendowane odpowiedzi

To ja też dorzuce trochę informacji, bo również swojego czasu kupiłem od "michalak64" 2 pary lamp (według opisu 100% emisji) i też byłem zadowolony do momentu gdy kupiłem dokładnie takie same lampy ale tym razem faktycznie NOS - różnica była wyraźnie słyszalna. Znajomy miał większego pecha bo kupił od tego pana IC Tara Labs, jak się później okazało podróbke.

Chłopina ma tylko miernik,który prawdę mu gada,a na kabelach to sie biedaczysko nie zna,poza tym z centusiowego dołka jest to skrobie jak umie)

Lampy opisuje dość barwnie,powiedziałbym zbyt barwnie.....bo same ochy i achy,a to juz dla mnie jest pewne przegięcie,choc do florka mu daleko)

Osobiście kupuje z ebay-u i jeszcze mnie nikt nie oszukał,oraz osobiście od Horneta.Trzykrotnie forumowicze próbowali mi wcisnąc lampy po prostu

padnięte.Oddali kasę,bo zastosowałem szantaż w postaci mozliwości założenia wątku o delikwencie.Uważam,że miernik michalaka jest bardzo wybitny-

-bo służy dobrze tylko jemu samemu.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Michalak nie wali syfu, choć Rca Black siały zajebi...e, no ale sprawne, a moze ten typ tak ma?co do florka to debeściak i ucinam dyskusje, co do Horneta wiem swoje, polecam, proszę nie posądzać, konkubinat mi nie znany:)

...i już szanowny sprzedawca lampowego złomu zmienił opisy swoich lamp,teraz już nie podaje fikcyjnych wartości emisji które pewnie nigdy nie były mierzone.Teraz tylko test sprawności lampy niczym nie udowodniony.

NIE kupujcie od niego lamp-szkoda nerwów !

link:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Krakowski centuś -cwaniaczek ,a najchętniej sprzedaje poza allegro

.......podobno ostatnio złom podrożał

a propos Macieq71

u horneta kupowałem kilka razy i nie musiałem sie wq.....ć- więc śmiało mogę go polecić forumowiczom ,zwłaszcza ze gośc jest naprawde słowny i nie oszukuje

A może Ty jestes na prowizji u michalaka i tak podżegasz do kupowania u niego!

jestem zwolennikiem gonienia oszustów kupujacych chłam z zezłomowanych urzadzen ,a pozniej sprzedajacych je ze stanem "100" emisji

Swietne lampy maja tez w sklepie "lampyelektronowe" miłą obsługe ,szybką wysyłke.polecam.

RCM tez na zyczenie paruje lampy,ale są to głownie te z współczesnej produkcji.

Ukryta Zawartość

...i już szanowny sprzedawca lampowego złomu zmienił opisy swoich lamp,teraz już nie podaje fikcyjnych wartości emisji które pewnie nigdy nie były mierzone.Teraz tylko test sprawności lampy niczym nie udowodniony.

NIE kupujcie od niego lamp-szkoda nerwów !

link:

Ukryta Zawartość

Krakowski centuś -cwaniaczek ,a najchętniej sprzedaje poza allegro

.......podobno ostatnio złom podrożał

a propos Macieq71

u horneta kupowałem kilka razy i nie musiałem sie wq.....ć- więc śmiało mogę go polecić forumowiczom ,zwłaszcza ze gośc jest naprawde słowny i nie oszukuje

A może Ty jestes na prowizji u michalaka i tak podżegasz do kupowania u niego!

jestem zwolennikiem gonienia oszustów kupujacych chłam z zezłomowanych urzadzen ,a pozniej sprzedajacych je ze stanem "100" emisji

Swietne lampy maja tez w sklepie "lampyelektronowe" miłą obsługe ,szybką wysyłke.polecam.

RCM tez na zyczenie paruje lampy,ale są to głownie te z współczesnej produkcji.

Drogi kolego nikogo nie nakłaniam do zakupu lamp u michalaka.Napisałem tylko że ponad 1 rok temu kupiłem u niego kilka par lamp i do tej pory grają bez żadnych problemów i nie jest to moja odosobniona opinia,a to ze ktoś doszukuje się jakiś dziwnych ideologi ( prowizja ) jest po prostu śmieszne

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Kolego Macieq71 !

Nieudolnie broniąc Pana Michalaka narażasz siebie i jego na pośmiewisko.

Niewiesz o czym piszesz i nie masz żadnych argumentów poza tym co ciągle powtarzasz że lampy Ci działają i wszyscy kupujący zadowoleni,

a tu codziennie ktoś niezadowolony się znajduje.

Jak to mówili: "kończ Waść wstydu oszczędź"

Gonić takich naciągaczy z allegro jak Michalak64 ,niech odda na złom te swoje lampy.Kupuje za kilka euro ,albo dolarów ,sprzedaje za kilkanascie ...wszystko OK ,handel na tym polega,ale cwaniactwo i naciąganie że lampy są "jak nowe" to czyste oszustwo"Niech krakusik umiesci na zdjeciach aukcji pomiary tym swoim pseudomiernikiem,a nie opisuje "na gębe"

kupiłem od niego trzy razy lampy i zawsze nadawały się do zwrotu,co dowodzi że to handlarz złomu

KRAKOWSKI Cwaniaczek

Uwazajcie na OSZUSTA !!!!

Gonić takich naciągaczy z allegro jak Michalak64 ,niech odda na złom te swoje lampy.Kupuje za kilka euro ,albo dolarów ,sprzedaje za kilkanascie ...wszystko OK ,handel na tym polega,ale cwaniactwo i naciąganie że lampy są "jak nowe" to czyste oszustwo"Niech krakusik umiesci na zdjeciach aukcji pomiary tym swoim pseudomiernikiem,a nie opisuje "na gębe"

kupiłem od niego trzy razy lampy i zawsze nadawały się do zwrotu,co dowodzi że to handlarz złomu

KRAKOWSKI Cwaniaczek

Uwazajcie na OSZUSTA !!!!

Kupiłeś TRZY razy lampy od michalaka

Przeczysz sam sobie kolego

Jak to mówili: "kończ Waść wstydu oszczędź"

Kupiłeś TRZY razy lampy od michalaka

Przeczysz sam sobie kolego

1. Ale w którym miejscu kolega tranzystorek sobie przeczy, bo nie zauważyłem? Mógłbyś wskazać konkretny wpis?

2. Czy zadałeś sobie trud, żeby zajrzeć do wątku, który polecałem we wpisie z 21.03, i skonfrontować z kwiecistymi opisami p.Michalaka?

3. Czy próbowałeś kiedyś innych lamp NOS niż od p.Michalaka? Czy masz jakiekolwiek porównanie i rozumiesz w związku z tym, o czym piszemy?

Mac ma racje ,

zresztą wystarczy zobaczyć na stronę www Hornet9 ,ma dokładnie opisane wszystkie lampy uzywane jak i nowe ,nawet emisje i jak widać nie wszystkie mają 100% emisji co jest zresztą dokładnie wyszczególnione,a u pana michalaka oczywiście wszystkie szroty miały 100%...

co do Macieq71

raz kupiłem od pana michalaka 4 lampy Baldwin

-róznice w dobraniu pary i triod wewnątrz lampy były bardzo wielkie(jego parowanie to lipa)

-jedna lampa miała straszny brum i na dodatek mocno mikrofonowała

-po interwencji i moim stanowczym nacisku wymienił mi je ,już nie mowąc ze trwało to chyba dwa tygodnie bo czekał niby na jakąś nową dostawę ze stanów.-po wymianie okazało się ze lampy są jeszcze bardziej rozbieżne niż te co miałem wcześniej

-potem jeszcze raz kupiłem od niego lampy jedną parę ,sytuacja byłą podobna,już nie chciało mi się odsyłać i bawić się w loterie...

jak widzę kilku innych kolegów miało podobnie

Za to w Rcm,czy Hornet ,albo sklep "lampy elektronowe" nigdy nie było problemów.

Jak widać za towar dobrej jakości trzeba zapłacić -ALE WARTO ,nie trzeb sie pożniej denerwować i tracić czasu na wymiany ,zwroty no i oczywiście gotówki.

Mac ma racje ,

zresztą wystarczy zobaczyć na stronę www Hornet9 ,ma dokładnie opisane wszystkie lampy uzywane jak i nowe ,nawet emisje i jak widać nie wszystkie mają 100% emisji co jest zresztą dokładnie wyszczególnione,a u pana michalaka oczywiście wszystkie szroty miały 100%...

co do Macieq71

raz kupiłem od pana michalaka 4 lampy Baldwin

-róznice w dobraniu pary i triod wewnątrz lampy były bardzo wielkie(jego parowanie to lipa)

-jedna lampa miała straszny brum i na dodatek mocno mikrofonowała

-po interwencji i moim stanowczym nacisku wymienił mi je ,już nie mowąc ze trwało to chyba dwa tygodnie bo czekał niby na jakąś nową dostawę ze stanów.-po wymianie okazało się ze lampy są jeszcze bardziej rozbieżne niż te co miałem wcześniej

-potem jeszcze raz kupiłem od niego lampy jedną parę ,sytuacja byłą podobna,już nie chciało mi się odsyłać i bawić się w loterie...

jak widzę kilku innych kolegów miało podobnie

Za to w Rcm,czy Hornet ,albo sklep "lampy elektronowe" nigdy nie było problemów.

Jak widać za towar dobrej jakości trzeba zapłacić -ALE WARTO ,nie trzeb sie pożniej denerwować i tracić czasu na wymiany ,zwroty no i oczywiście gotówki.

Wynika z tego że michalak lampy wymienił i było w porządku skoro kupiłeś u niego lampy PONOWNIE.Lamp nie zwróciłeś używasz ich i z dzwiękiem jest wszystko OK lampy grają czyli działają bo gdyby było inaczej pewnie byś je zwrócił.

Zadawano ci już kilkakrotnie pytanie czy swoje lampy zakupione od michalaka pomierzyłeś czy nie? A ty uparcie unikasz odpowiedzi. Dlaczego?

Nie bardzo widzę potrzebę ponownego ( były sprawdzane Hickok'iem )mierzenia lamp które grają bez zastrzeżeń od ponad roku.

Dla mnie najważniejsza jest barwa dzwięku i muzyka jaką daje lampa.Nie twierdzę że pomiary nie są ważne ale nie ma sensu popadać w paranoję.Można mieć super pomierzone lampy ale nie ma żadnej gwarancji ze nie skończą swego żywota wcześniej niż lampy mierzone w mniej wyrafinowany sposób.Gdzieś kiedyś wyczytałem że parowanie lamp sterujących które mają sprawność 100% nie jest niezbędnym warunkiem,natomiast ważne jest odpowiednie pomierzenie i dobranie lamp mocy.Nie jestem specjalistą od lamp i nie wiem ile w tym prawdy.Lubię słuchać muzy i podoba mi się brzmienie lamp,pomiary owych są dla mnie sprawą mniej istotną od samego słuchania muzyki.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Pan Roman siedzi w temacie - rewelacyjna obsługa, dobre ceny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Pan Roman siedzi w temacie - rewelacyjna obsługa, dobre ceny.

Potwierdzam. Kupowałem od nich. Bez zarzutu.

Ukryta Zawartość

witam , rozmawialem z Michalakiem o calej tej sytuacji , oczywiscie chcialem zamowic u niego lampy do cd-ka , wiecie co mi napisal zebym podal adres wysle mi to co chce ,jak mnie lampy nie zadowola, odesle mu je albo zaplace juz po sprawdzeniu u siebie w cd oraz po pomiarach czy sa dobre ?? wiec juz zrobil milowy krok: wysyla na sprawdzenie bez zaplaty czyli wie ze sa doooobre ?? sprawne itp a jest ktos taki co wysle klientowi ktoremu wyslal raz lampy i zaufa ze go nie oszuka ...Michalak jest na takie wyzwanie gotowy oczywiscie co do mej osoby, nie wiem jak z innymi , prosze sie zapytac ?? moze wejdzie nowa sprzedaz - zaplata po sprawdzeniu przedmiotu z terminem np. 3 dni !!! wiem bujam w oblokach ale raz tak mialem z komputerem jeszcze kasy nie przelalem a komp za 4000zl byl u mnie w domu ... pozdrawiam

Wynika z tego że michalak lampy wymienił i było w porządku skoro kupiłeś u niego lampy PONOWNIE.Lamp nie zwróciłeś używasz ich i z dzwiękiem jest wszystko OK lampy grają czyli działają bo gdyby było inaczej pewnie byś je zwrócił.

HM no Macieq71 ,

niestety nie zwróciłem...po 2 tygodniach jedna z lamp padła,wczesniejsze miały duzy rozrzut prądów,więc dałem sobie spokoj z tym kłamliwym cwaniakiem,bo mozna by tak w kółko itd.Kupiłem więc lampy u horneta i działają do dziś...

pomiary i opisy michalaka mogłem sobie juz wsadzic do czterech liter...

Jak widac po odpowiednich wpisach michalak juz wysyła lampy za darmo ,co sugeruje że te pomiary są nic nie warte,wyssane z palca a jemu sie wydaje że tak mają.

Myśle ze jest jedno lekarstwo na jego lampy.,

dobry walec jest w stanie szybko załatwić sprawe...miejsce złomu jest na złomowisku

a wysyłanie lamp na zasadzie :są dobre albo nie wiele mówi o wątpliwości stanu i pochodzenia a także poziomu wiarygodności sprzegającego.

Myślę że sprawa może zająć się PIH.

Dobrze mu to zrobi.

HM no Macieq71 ,

niestety nie zwróciłem...po 2 tygodniach jedna z lamp padła,wczesniejsze miały duzy rozrzut prądów,więc dałem sobie spokoj z tym kłamliwym cwaniakiem,bo mozna by tak w kółko itd.Kupiłem więc lampy u horneta i działają do dziś...

Jak widac po odpowiednich wpisach michalak juz wysyła lampy za darmo ,co sugeruje że te pomiary są nic nie warte,wyssane z palca a jemu sie wydaje że tak mają.

dobry walec jest w stanie szybko załatwić sprawe...miejsce złomu jest na złomowisku

a wysyłanie lamp na zasadzie :są dobre albo nie wiele mówi o wątpliwości stanu i pochodzenia a także poziomu wiarygodności sprzegającego.

Dobrze mu to zrobi.

To może po prostu zwróć lampy michalakowi,nie podejrzewam żeby robił problem ze zwrotem gotówki.

HM no Macieq71 ,

Dobrze mu to zrobi.

Rozmawiałem z michalakiem wszystkie lampy zostały wycofane z Allegro.Stwierdził że skoro pomiary testerem Hickok dla niektórych okazały się niewystarczające postara się pomierzyć lampy testerem P-508.Klienci którzy są niezadowoleni z zakupu lamp u michalaka po skontaktowaniu się z nim otrzymają zwrot gotówki.

Myślę, że Pan Michalak postąpił słusznie.

Teraz porządnie lampki pomierzy i wszyscy będą zadowoleni.

Jeżeli kondycja lamp jest tak dobra jak uporczywie twierdzi Macieq71 to Pan Michalak moze tylko na tym zyskać, bo dobrze pomierzone lampy z wysoką emisją można sprzedać znacznie drożej

Cieszę się wiec, że wywołane przeze mnie zamieszanie odniosło pozytywny skutek

Pozdrawiam

no i własciwa reakcja...

jak widać super lampy ze 100% emisją nie były wcale takie super-skoro wycofały się z allegro,a pewnie wielu je kupiło z z myślą że tak jest !

kilkanascie wpisów na forum uporządkowało sprawe.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.