Skocz do zawartości
IGNORED

Lyric Ti 120 (Cayin) - Elektra 1027Be

nudziarz

Rekomendowane odpowiedzi

marko3T, 28 Mar 2007, 14:26

Tak, wiem, że pytałem ale mało było odpowiedzi ;)

Co do Manleya to... jego wygląd "manleyowatych" mnie skutecznie odstrasza. -Nie, dziękuję ;)

Ale zaraz looknę czy aby Stingray nie wygląda jakoś normalniej ;)

Pozdr.

gregory69, 29 Mar 2007, 16:31

Ja Prima Lunę porównywałem z - np. Cayinem T35. I niestety P.L. nie zagrała dobrze. - Jest więc poza kręgiem mojego zainteresowania.

Cieszę się natomiast, że Cary SLI-80, wyglądający "poważnie" (i solidnie jak czołg) Tobie się podoba, i że jest tak uniwersalny w zastosowaniu różnych lamp oraz, że bias reguluje się samemu /pewnikiem wg jakiejś instrukcji/ :))

* * *

Ad. AS'06 to 1. dnia system z WLM-ami, IMHO przegrał z konkurencją zza ściany I TO WYRAŹNIE. 2. dnia - zgłupiałem - było DOKŁADNIE ODWROTNIE. A cholera nie pamiętam co tam, 2. dnia za ścianą WLM-ów zmieniono. Bo na pewno coś zmieniono - grało kiepsko... Taka moja ocena ale co ja tam się znam ;)

Pozdrawiam "too" i dzięki za info-wypowiedź :))

andrea

Manley Ci się nie podoba? Cóż możliwe, jednak mało jest tak oryginalnie wyglądających lampiaków jak Stingray.

Ty go spróbuj może gdzieś posłuchać (ja bym chciał , ale nie mam gdzie)podobno rewelacja. W wątku o Manleyu jest kilka opinii.

Co do Cary sli 80 to właśnie ten bas mnie nie przekonał.

Słuchałem go z Avalon Symbol i WLM Diva czy Dive , jakoś tak.

Pzdr.

Polecam ci tez mojego ASL KI FOX 22 , bardzo dobry sprzęt po pewnych modyfikacjach gra bardzo ładnie .Jak chcesz mogę o nim wiecej napisac .Na razie dystrybucja ASL jest wstrzymana , w swoim czasie próbowałem go ściągnąc bezpośrednio z Chin ale mi się nie udało , nie wiem jak jest teraz , najbliższy miejsce gdzie go można kupic to NIemcy

Kupiłem go 2 lata temu , cena naszego dystrybutora była 7200 PLN , mnie udało sie go kupić z innego żródła znacznie taniej .Urzekł mnie swoją barwą dźwieku i pieknym wokalem .Wady to bardzo płaska scena muzyczną ,nie najlepsza żrednica .Z moich porówan góruje on tak ASL 1001 .Zaczął się czas zmian , jest wrażliwy na okablowanie sieciowe to moje pierwsze spostrzeżenie , początkowo był podłączony starym Vellum , ostatnio Yorma , scena rozszerzyła się ,gigant , lokalizacja instrumentów świetna . I oczywiście wymiana lamp , fabrycznie montowane chinskie , świetnie nadają się do ogrzewania pomieszczenia ale do niczego więcej . Dołozyłem jeszcze kondenasatory przy katodzie do lamp mocy , ostatnio wymieniłem gniazdo sieciowe na Furutecha. Nie będe wiecej pisał o pierscieniach antywibracyjnych nie chcę ich reklamowac , ale wzmacniacz po tych zmianach gra naprawe świetnie . Na pewno dzwiek nie jest ciepły , nie ma w sobie nic z tej przysłowiowej słodkiej średnicy .Zalety to piekny wokal , bardzo czyste gładkie tony ,krótki dynamiczny bas , to też zasługa AP Tempo III , świetnie buduje scenę muzyczną , z kablem Yorma idealnie nadaje się do słuchani opery .Można prześledzic jak spiewak porusza sie po scenie .

Wady , w środku jednak niezbyt staranne wykonanie , jakośc wykonania bardzo przeciętna , jeżeli spojrzy się na to co jest w środku i sie go posłucha az trudno uwierzyć

taipan3,

po Twoim wpisie naprawde Ci wspolczuje tego co kupiles. Ale coz stalo sie.

A najlepsze to "jest wrazliwy na okablowanie sieciowe" wzmak za 7kPLN, kupiony przez Ciebie duzo taniej. No nie moge, sprawdz barometr, to moze byc wazniejsze! LOL

taipan3, 29 Mar 2007, 22:10

No to szczerze: nie przepadam za diabełkami. Może to kwestia udanej aplikacji, jednak to co słyszałem niezbyt mi odpowiadało (np. odsłuchy w Giżycku).

B. możliwe, że ASL zrobił to po swojemu i musiałbym zmienić zdanie. Kto wie ?

Dartman , troche za duzo niepotrzebnej ironii , mógłbys mi wspołczuc gdyby został dźwięk jaki był w momencie kupna , teraz powoli zbliżam sie do tego co sobie zaplanowałem . Nie wiem tylko czy pogoń za szukaniem lepszego dźwieku kiedyś sie skonczy ale na razie jestem zadowolony ze sprzętu ale to stan przejściowy

dartman, 29 Mar 2007, 20:01

>Jerzyk23,

>

>oczywiscie nie zgadzam sie z Toba. Daleki bylbym od takiego gloryfikowania SE. No bo coz to takiego

>magicznego osiagasz ze swoimi Triangle Celsius? Dzwiek bliski idealu? :-))) Czy tez slyszales gdzies

>taki ale nie u siebie?

>

>Wszystko co bliskie idealu kosztuje. SE za 5kPLN jest akurat od idealu strasznie daleko i nadaje sie

>jako "lampka na biurko" ;-) Przepraszam za zdarta plyte.

Dartman,

W którym miejscu napisałem o lampie SE za 5kPLN???? Bo jakoś nie mogę znaleźć w moim tekście:-) Chyba coś Ci się pomyliło?

Jerzyk, Dartman

podsumowując i uogólniając; "idealny" dżwięk SE jest jednak bardzo drogi a "kompromisowy" PP bardziej cenowo realny.

Wzmacniacze PP są częściej mocniejsze (za akceptowalną) czyli lepiej będą też współpracowały z moimi Elektrami - i to jest kierunek mojego poszukiwania tajk jak radził Dartman.

Gdybym miał jednak DUŻO WIĘCEJ pieniędzy to wtedy SE tak jak radził Jerzyk.

Czy tak?

dartman, 29 Mar 2007, 20:16

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

z tymi 50W to ciut przegięli, mnie wychodzi, że z czterech 300B to co najwyżej 36W

ale wygląda i waży rzeczywiście groźnie... prawdziwy żyrandol

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

americano, 30 Mar 2007, 12:48

>powodzenia w wymianie tylu lamp 300B, najlepiej 8 razy Western Electric ;)

no to chyba trzeba kupować selekcjonowane "ósemki"! a jak jedna padnie, to prawdziwa tragedia, wypada kupić od razu 10 jednakowych

Andy777

Elektry są fajne i pewnie już zostaną, ale na początkek kupię CD-ka z możliwością odtwarzania SACD w wersji 2 kanałowej ( pewnie Maranza bo nie ma specjalnie wyboru) a póżniej zacznę próbować z "lampiakami" a jak się uda i z hybrydką też.

mam trochę płyt "hybrydowych" tak więc nic złego się nie stanie, jeżeli będę mógł ich posłuchać w wersji SACD. To wszystko, żadnej specjalnej ideologii :-)

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.