Skocz do zawartości
IGNORED

Cd Grundig cd-9000 czy model 7550 ?

dragon66

Rekomendowane odpowiedzi

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zacny klocek, może grać trochę ciepło ale nabywca będzie zadowolony.

Ukryta Zawartość

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>>

Ukryta Zawartość

Mnie jednak czasem zastanawia, jak to jest, ze handlarze wystawiaja sprzet, ktory - jak z opisu wynika - "rozwala sporo urzadzen do 10.000" od przyslowiowej zlotowki i ryzykuja tym, ze za takie "cacko" dostana pare zlotych... Czy dla poprzedniego wlasciciela ten sprzet nie mial zadnej wartosci lub wartosc, ktora bylaby pokryta licytacja rozpoczynajaca sie od zlotowki? Nigdy tego nie zrozumiem... Skoro to takie dobre CD, to wartaloby przynajmniej ustalic jakas solidna minimalna... A tak? Oby ten CD faktycznie zagral u nowego wlasciciela dobrze i nie byl niespodzianka - tak w zakresie brzmienia, jak i stanu technicznego (napraw).

Pozdrawiam,

Lete

Ukryta Zawartość

Chyba nie znasz allegro. Od złotówki więcej ludzi licytuje, a jak cena nie jest zadowalająca, zawsze można zakończyć aukcję podając dowolny powód.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

tak jest niestety

parę razy coś sprzedałem i zawsze od złotówy, gdy była cena wywoławcza to stało do końca i nikt nawet nie napisał miłego maila.

Ten BangBang wielka frajdę zrobi panu "sansui" . Klasa. Dlatego tak na was wołałem.

artur

A jak sądzicie? Za ile pójdzie ten 7550 GAT? Ile jest wart?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>w porównaniu z tym BangOlufsenem - nic

Bez przesady. Nie jestem taki pewien czy ten BO zagra dużo lepiej of 7550 GAT - co najwyżej lepsza scena, a pozostałe aspekty raczej będą podobne lub słabsze od 7550 po modyfikacji.

>mlb, 10 Maj 2007, 23:35

>Chyba nie znasz allegro. Od złotówki więcej ludzi licytuje, a jak cena nie jest zadowalająca,

"Kocham Cie" za takie autorytarne stwierdzenia, nie ma co... ("ja tu wiem", "ja sie znam", etc.) :)

Mala podpowiedz - od 5 lat ogladasz moje reklamy umieszczane na allegro, w tym rowniez na stronie glownej (znam ten system calkiem niezle, rowniez bezposrednio).

No ale dobrze... Oczywistym jest fakt, iz w przypadku licytacji "od zlotowki" cena ksztaltuje sie w ostatniej minucie aukcji i rosnie wtedy jeszcze zazwyczaj srednio o okolo 30-50%. Ja preferuje zdecydowanie licytacje od ceny, ktora uwazam za minimum, ktore chcialbym otrzymac + dodaje "Kup teraz", ktore mnie satysfakcjonuje z mala "gorka" in plus. Nie zdazylo mi sie jeszcze "sciemniac" i odwolywac aukcji w ostatniej minucie tylko z tego powodu, ze nie znalazlo sie odpowiednio duzo "jeleni", by zalicytowac na tyle, aby nie poszlo...i w straty.

Jezeli towar jest naprawde dobry i poszukiwany (jestesmy pewni znalezenia kupca), warto ustanowic cene minimalna, aby nie robic potem z siebie kretyna - tak uwazam. Licytacja "od zlotowki" odbywa sie zazwyczaj wtedy, kiedy sprzedajacy nie do konca jest pewien wartosci tego, czym handluje, a druga opcja - liczy, ze "w ferworze walki w ostatniej minucie" uzyska cene wyzsza, anizeli rynkowa. Opcja nr 3 - chce sie pozbyc sprzetu, bo mu mieszkanie zagraca i nie interesuje go specjalnie cena, byle to sprzedac. Sa jeszcze inne opcje, ale i tak za duzo sie juz o tym rozpisalem ;)

Pozdrawiam,

Lete

Zadałem pytanie człowiekowi , który sprzedaje tego GAT z allegro...jaki poziom dzwięku reprezentuje ten Grundzio po modzie w stosunku do modeli fabrycznych ?!

Odpowiedz :- bdb soprany , średnica ale...kuleje bas .Ponoć wiele modeli z budzetu ok 2000 zł ma lepszy .

Jedynie w zestawieniu z innymi elementami Grundiga( i to po modzie) dopiero gra odlotowo !

artPaw za niedługo zrobię ten myczek elektryczek z wypuszczeniem sygnału z opa prosto na rca i zobaczymy co będzie!

Trochę mi teraz czasu brakuje...ale obserwuję temat- CD DO 1000 Zł - i interesuje mnie ta konfrontacja sprzętu ...ciekawe jakie będą opinie .

Ale z góry wiadomo ,że każdy będzie bronił swojego , więc czy ten test cokolwiek pokaże ?

Mało jest ludzi którzy potrafią przyznać się ,że ich sprzęt żle gra ...!

Zgodzić się muszę z artPaw, że odtwarzacze z op ampami na wyjściu obarczone są właśnie tym wąskim gardłem, tak więc B & O , to może być ciekawa rzecz. Pytanie - jaki ma przetwornik i napęd ten cd?

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

>artPaw

Jest troche BangOluffsenow na ebay.de i niektore sprzedaja sie za niewielkie pieniadze (z tego, co widzialem - maksymalna cena "sofort kaufen" za wyzszy model niz na zakonczonej przed chwila aukcji wynosi nieco ponizej 400 euro). Ale i sa takie, ktore sprzedaja sie za "stowke", wiec mam wrazenie, ze nie jest to az taki rarytas.

Cenie niemiecki rynek za obiektywizm, jezeli chodzi o ceny sprzetu - moje odczucia pokrywaja sie z tym, co obserwuje na ebay.de (nijak ma sie to do naszego allegro.pl).

Pozdrawiam,

Lete

>Odpowiedz :- bdb soprany , średnica ale...kuleje bas .Ponoć wiele modeli z budzetu ok 2000 zł ma lepszy.

Ten człowiek nie wie co mówi. Bas to jedna z najmocniejszych stron 7550. Bez modyfikacji jest rozdmuchany i powolny, po modyfikacji ten problem znika. Mój 7550 GAT potrafi nieźle zatrząść pomieszczeniem, bas jest punktowy i schodzi nisko :)

Prawdę mówiąc to i bez moda Grundzio gra u mnie dobrze i co jak co ale na bas to nie narzekam ...może facet ma jakiś skopany sprzęt..ale zabrzmiało to jak antyreklama ?!

>"Kocham Cie" za takie autorytarne stwierdzenia, nie ma co... ("ja tu wiem", "ja sie znam", etc.) :)

Lete, to z sympatii oczywiście ;) Ja mam konto na allegro od prawie 7 lat i takie rzeczy są dla mnie oczywiste.

dragon- jednak bas potrafi być znacznie lepszy po odpowiedniej wymianie kilku części nawet w moim "partyzanckim" wydaniu.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

>mlb

>Ten człowiek nie wie co mówi. (...)

No i kolejne autorytarne stwierdzenie... Mysle, ze wczesniej warto by bylo zastanowic sie, dlaczego tak powiedzial i wtedy okreslic problem, a nie 'z gory' krytykowac niezalezna opinie czlowieka.

Moze on po prostu nie posiada pozostalych elementow "slusznego systemu rekomendowanego" i w tym jest problem... Kupil CD w wersji GAT, a zapomnial dokupic pozostalych "rekomendowanych" klockow i po prostu nie zagralo, bo mial cos innego jako pozostale elementy toru...

Pozdrawiam,

lete

No właśnie, czas wracać do swojej...

Rambo, 10 Maj 2007, 23:59

--------------------------------------------------------------------------------------

B&O ma tylko jeden tranzystor polowy w torze, żadnych op-ampów, żadnych śmieci. I DAC TDA1541A

Mechanizm w 80 % zrobiony przez Banga - bardzo dobrze zrobiony.

A tak swoją drogą -to wiecie że z ruskiego kabla antenowego można zrobić hi hi-endową sieciówkę !

Jest tu taki temat!!!

Może trza patent sprzedać np.Neelowi albo Furutechowi a może Nordostowi :-)

Zapieprzam jutro do sklepu Rtv z kablami i robie sse sieciówkę , może w Media coś mają?

>No i kolejne autorytarne stwierdzenie... Mysle, ze wczesniej warto by bylo zastanowic sie, dlaczego

>tak powiedzial i wtedy okreslic problem, a nie 'z gory' krytykowac niezalezna opinie czlowieka.

Ja nie mam w całości "jedynego słusznego systemu", sprawdzałem też ten CD na innych wzmacniaczach i innych kolumnach, więc jestem w pełni przekonany że ten człowiek z allegro nie ma racji. Można dyskutować tam gdzie jest niepewność, ale w tym przypadku wiedziałem co piszę.

artPaw - no to zainteresowałeś mnie do tego stopnia, że poszukam serwisówki. Trudno uwierzyć, że jest tylko jeden fet po dac`u......

trochę słuchałem tych klocków i modyfikowałem jednego cd7550 i mlb ma dla mnie 100% racji w swoich spostrzeżeniach. Problem przestaje istnieć generalnie po modyfikacji zasilania.

>mlb

Dobrze, ale temu facetowi z Allegro bas w G7550 GAT sie nie podoba i tyle - bedziesz wiec musial go zastrzelic... :)))

Idziesz do kobiety, czy nie?... ;)

Pozdrawiam,

Lete

no na forum jutro zapewne też walka dalej będzie szła :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.