Skocz do zawartości
IGNORED

Magazyn ''AUDIO'' udostępnia archiwum :)

Krak_oN

Rekomendowane odpowiedzi

" czy wie ktoś gdzie można dostać tą płytę DVD z testami bo nigdzie jej nie mogę znaleźć ? "

popytaj na tematycznych forach (zwiazanych z wymiana plikow;p) tam jak maja to wrzucaja ale nie gwarantuje bo audio jest za malo popularne

swego czasu byli chetni i wrzucali nawet czasopisma audio w calosci a teraz to nie wiem nie zagladam ostatnio trzeba by sprawdzic

chwilowy brak działalności w audio.

Widzę z powyższych wpisów, że magazyn Audio jest jednak czytywany przez audiofili. To mnie dziwi. Kiedyś byłem wiernym czytelnikiem Audio, ale doszedłem do wniosku, że ten magazyn jest w największym stopniu niewolnikiem dystrybutorów. Każda recenzja jest pisana tak, żeby zadowolić dystrybutorów. Natomiast czytelnik nie dowiaduje się wiele. Nie ma żadnych ocen porównawczych (w tak subiektywnej dziedzinie jak jakość dźwięku - to przecież powinna być podstawa), a niekiedy można odnieść wrażenie, że autorzy celowo chcą sobie zakpić z czytelników. Pamiętam taki numer sprzed paru lat, w którym redaktor, zapowiadając we stępniaku test wzmacniaczy, zapowiedział, że test wykazał, które wzmacniacze są dobre, a które odpadają w przedbiegach. Widocznie czytał teksty przed ingerencją wewnętrznego cenzora prodystrybutorowego, bowiem wszystkie wzmacniacze w recenzjach były chwalone i ani słowem nie wspomniano o jakichkolwiek wadach. Po co komu takie pismo?

"Audio" jest i tak w wysokim stopniu miarodajne - choćby ze względu na pomiary. A że nie chcą się narażać reklamodawcom, trudno się specjalnie dziwić. Przez te wszystkie lata i tak większość czytelników nauczyła się czytać relacje z odsłuchów "między wierszami"...

Niestety zgadzam sie z tym, ze powinny byc oceny porownawcze ale ich nie ma. Czytuje amerykanskiego Stereophila i tam bez pardonu sie porownuje klocki i nie ma problemu. Czytasz o np. odtwarzaczu za $4000US ale jesli jest dobry to jest w kilku zdaniach porownanie go do odtwarzacza za $11000US. Oba sa produktami uznanych producentow. I jesli ten za 11k ma podobna jakosc dzwieku jak ten za 4k to mozna tam o tym przeczytac. W Polskich gazetkach cisza jak makiem zasial. Wszyscy sie boja dystrybutorow. To jak to mozliwe, ze tam sie nie boja? Ci Amerykanie to musza miec jaja! No, ale sa w koncu potomkami imigrantow, to moze stad.

Tak czy inaczej strone "Audio" nalezy pochwalic, ze udostepniaja tam swoje testy. I to za free. Cos za cos. Na przyklad "Hi-Fi i Muzyka" tez udostepnia tyle, ze sa to testy malo ciekawych urzadzen (w wiekszosci). No i nie robia update a w "Audio" jest co miesiac. Takze pod wzgledem dzielenia sie wiedza "Audio" jednak przoduje w Polsce, w zasadzie to sa bezkonkurencyjni. Nie wspominajac juz o "AudioVideo" - tam to za wiele za darmo nie przeczytasz. Moze za 20-30 lat bedzie lepiej. Poczekajmy te chwile.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.