Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa linia wkładek Ortofon

jarexx

Rekomendowane odpowiedzi

Pojawiła się nowa linia wkładek Ortofona o nazwie "2m". Na razie są dostępne 2 modele: red i blue.

Ciekawe jaka będzie ich cena. Design całkiem całkiem.

Szczególy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/32648-nowa-linia-wk%C5%82adek-ortofon/

szczerze powiedziawszy - to nie znam nikogo kto kupowalby wkladki ortofon'a wiecej niz raz (znając inne wkladki).

sam umoczylem i nigdy wiecej - odkad siegam pamiecia montują "ladne" trendi knoty dla nastoletnich dj'ow (ci starsi raczej na to nie poleca mając zapasy m44-7/G itp)

sluchalem roznych "kolorów" i tych "pro" i tych bardziej "pro" ;P i wszystkie brzmia tak samo - czytaj źle.

kilka z tych zabawek porownywalem z dogorywajacym stantonem al 500 - czyli totalnym lo-endem konkurencji i brzmial lepiej: dynamika, brak jazgotu w gornej srednicy,o gornych rejestrach nie wspomne..

jako ciekawostka - widzial ktos kiedykolwiek q-bert'a uzywajacego ortofnów? podpowiem ze tylko na spotach reklamowych ortofon'a ;)

nie uzywalem natomiast "rozowego" systemu do scratchu - za bardzo lubie swoje plyty ;)

>lenin,

>conri,

o, do tego właśnie jest to forum ! Zaciągnąłem z linka stronkę i widzę, że to dość ładniutkie jest ! Ale przez prześwitujący plastik i z rysunku widać, że to jest chyba układ podobny do montowanego w OM-ach lub Super OM-ach. Może więc conri ma rację, że to raczej chwyt marketingowy. Ale cena nie powinna być zatem zabójcza.

>v12,

my nie skreczujemy, ja przynajmniej nie, chyba lenin i conri też nie. Ja zupełnie nie wiem kto to jest (czy może co to jest ?) Q-bert.

"raczej chwyt marketingowy"

raczej? ermmm..."raczej?"

ani ja nie skreczuje,ani nikogo tutaj nawet nie posadzam (a moze?;)

- w kazdym razie nasluchalem sie mimowolnie szarych, czerwonych, zoltych, niebieskich i kij wie jakich jeszcze ortofonow i jak powiedzialby edgar a. poe - nevermore ;)

Pytanie z marketingu i psychologii sprzedaży

Co się robi gdy towar się kiepsko sprzedaje ?

Na pewno nie przecenia -bo podważa to reputację producenta

Szuka się "deski ratunku" zmieniając opakowanie , tanio modyfikując fason (vide nowa skórka).

Robi dobry skuteczny PR

I czeka na falę nowego pokolenia klientów.

>v12,

Dlaczego patrzysz na produkty Ortofona tylko poprzez pryzmat wkładek didżejskich ? Ortofon produkuje wiele serii, w tym także wkładki "do słuchania", a nie tylko "do grania". Zbytnie generalizowanie jest moim zdaniem chyba trochę pochopne.

Pozdrawiam

"Dlaczego patrzysz na produkty Ortofona tylko poprzez pryzmat wkładek didżejskich ?"

^moze dlatego ze od tych zalezy ich byt na rynku (since 1918 blablabla..rodem z reklam piwa).

jezeli sluchalem 5 czy 6 ciu wkladek danego producenta,w kompletnie roznych setupach..no to bardzo mi przykro ale uznalem ze ich "szkola brzmienia" to zardzewiale gowno dla przygluchych dzieci.

jezeli za produkcje i Quality control wkladek MC odpowiadaja te same osoby co w przypadku MM ..a tak zapewne jest.. na jaka cholere mam sluchac wszystkich ich modeli?

jezeli polityka ortofona komus nie przeszkadza..niech testuje kazda ich zabaweczke - krzyz na droge ;)

nie ja za to place, nie ja tym zdzieram plyty - wiec biadolić nie mam powodu ;)

i nie to zebym skreslal ich na amen - jezeli jakims trafem gdzies sie natne na ladnie grajaca wkladke a okaze sie to byc ortofon om40 czy jakis inny to w ciagu godziny odgrzebie ten watek i o tym opowiem.

jednak w odniesieniu do dotychczasowych obserwacji - jestem sceptykiem ;)

>v12,

A seria MC Rondo, a MC Kontrapunkt, a i choćby seria 500 (MM), to co, od macochy ? Jeśli nie skreczujesz, to po co wogóle tykasz się wkładek didżejskich ? Nic nie rozumiem..

• 6 miesięcy później...

Seria 2M została rozbudowana o dwie wkładki o bardziej zaawansowanych szlifach: Bronze (szlif Nude Fine Line) i Black (szlif Nude Shibata). "Nude" nie oznacza, że będą nudne.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Zagadzam się z Yulem - pewnie niewiele jest firm, ktorych wkladki (wszystkie modele) podobają się bez cienia kryrtyki. Sam miałem trochę wspólnego z graniem na imprezach z vinyli i z kilkoma DJ - u nich bynajmniej nie ma znaczenia świszczący dżwięk czy za mocny bas - wręcz odwrotnie - przynajmniej to słychać i dociera. We wkladkach typu Concorde nacisk to 4gramy.... Ustawiłby sobie ktoryś z Was nacisk 4 gramow na ulubionym ECM czy Telarcu? Myślę, że pytanie retoryczne. Oni płyty wyrzucają po 2-3 imprezach... A dla świata słuchającego vinylu w domowym zaciszu powstały Kontrapunkty, czy wspomniane wyżej MC...

• 2 tygodnie później...

pewno znacie ten link ... ale może komuś się przyda ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.