Skocz do zawartości
IGNORED

Ostatnio obejrzane.

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, soundchaser napisał:

Tak. Podziwiam go za to. 😉

Masz prawo ale w tym wątku pisze się o filmach które warto obejrzeć (lub ostrzega przed gniotami) ze względu na ich wartość artystyczną, a nie o tych, na których taki „tfurca” jak Vega sporo zarobił. 

Zdarzają się oczywiście genialne filmy, które także są kasowe ale to nie ten przypadek, bo wg Twoich kryteriów (kasa) za chwilę docenisz także „365 dni”

Edytowane przez audiofan01

Moim zdaniem Small World jest filmem wartościowym, a np. seria PitBull to taka sama klasyka jak Psy Pasikowskiego.

Edytowane przez soundchaser
5 godzin temu, audiofan01 napisał:

Genialny reżyser i scenarzysta

Nie chcę polemizować z Twoimi odczuciami w zakresie osoby, o której piszesz, ale odnoszę wrażeni, iż serial Pitbull i Prawdziwe Psy w czasach kiedy zostały pokazane można było uznać za przełomowe.

Śmiem twierdzić nawet, że całokształtem bronią się do dziś.

12 minut temu, soundintruder napisał:

Nie chcę polemizować z Twoimi odczuciami w zakresie osoby, o której piszesz, ale odnoszę wrażeni, iż serial Pitbull i Prawdziwe Psy w czasach kiedy zostały pokazane można było uznać za przełomowe.

Śmiem twierdzić nawet, że całokształtem bronią się do dziś.

Ten cytat, który przywołałeś jest owszem mój ale wyrwany z kontekstu, a całość świadczy, że o Vedze mam  zupełnie inne zdanie choć akurat w stosunku do tytułów, które przywołałeś na pewno nie tak krytyczne.

Edytowane przez audiofan01
3 godziny temu, soundchaser napisał:

Moim zdaniem Small World jest filmem wartościowym, a np. seria PitBull to taka sama klasyka jak Psy Pasikowskiego.

Znam mnóstwo cytatów z Psów.  Z pitbulla ani jednego...

Choć faktycznie serial był dobry. To chyba jedyna rzecz jak wyszła vedze

3 godziny temu, aryman napisał:

To chyba jedyna rzecz jak wyszła vedze

Nie tylko. Pomijając wulgaryzmy, które już od dawna stały się nieodłączną częścią polskich filmów, a u Vegi stały się jeszcze bardziej intensywne (dlaczego? - bo ludziom to się podoba...są z życia codziennego wzięte...od Psów, czy Krolla chyba to się zaczęło), to jego filmy poruszają ciekawe tematy, są dobrze zrobione i zagrane profesjonalnie. Nawet taka Mucha dała radę, nie wspominając o Wieniawie.

8 minut temu, soundchaser napisał:

Nie tylko. Pomijając wulgaryzmy, które już od dawna stały się nieodłączną częścią polskich filmów, a u Vegi stały się jeszcze bardziej intensywne (dlaczego? - bo ludziom to się podoba...są z życia codziennego wzięte...od Psów, czy Krolla chyba to się zaczęło), to jego filmy poruszają ciekawe tematy, są dobrze zrobione i zagrane profesjonalnie. Nawet taka Mucha dała radę, nie wspominając o Wieniawie.

Można zaklać na ekranie i ....  zaklac na ekranie..  

U Pasikowskiego czy Smarzowskiego każde,, rzucenie k**wy " brzmi wiarygodnie, prawdziwie do bólu.  Tam reżyser nie bawi się z widzem tyko snuje ważne historie.  U vegi te wszystkie bluzgi wzbudzają to najwyżej zażenowanie i salwy śmiechu.🤣🤣

Dobre aktorstwo U wegi? Wieniawa?

Oprócz Pitbulla ten człowiek nie popełnił ani minuty dobrego filmu.

Drewniane aktorstwo to i tak komplement dla tego towarzystwa..

17 minut temu, soundchaser napisał:

E tam...nie zgadzam się z Tobą. Nie oglądałeś tych filmów po prostu.
Królikowski też słabo gra?

Pewnie , że wszystkich nie oglądałem.  Nie da się w całości...

Królikowski? No proszę Cię......

• Redaktorzy

Może i "żaden" argument, ale Boguś Linda ciepło odnosi się do Vegi. Myślałem, że odrobinę "pojedzie", jednak ręki, która karmi się nie odpycha...

Od 31:45

Swoją drogą ciekawy wywiad. Polecam fanom Lindy.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Odnosząc się do kwestii wulgaryzmów w X Muzie pozostaje pytanie czy obecnie da się dobry film, serial "zrobić" nie epatując tego typu "środkami wyrazu artystycznego" - nie wiem, ale wydaje mi się, choć mylić się mogę, że przywołany tutaj wcześniej serial Glina ustrzegł się tego zarzutu.

11 minut temu, aryman napisał:

Królikowski? No proszę Cię......

Obejrzyj Pętlę i Bad Boy.

3 minuty temu, soundintruder napisał:

serial Glina

Nigdy go nie oglądałem, a podobno dobry.

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Nigdy go nie oglądałem

Czas najwyższy, P. Radziwiłowicz, Braciak, Gonera...

Wydaje mi się, że najpierw był Glina, a później Pitbull.

41 minut temu, aryman napisał:

Dobre aktorstwo U wegi?

Przecież u niego grało mnóstwo topowych aktorów. Jak u Vegi to specjalnie się nie przyłożyli i dali ciała?

17 minut temu, aryman napisał:

No proszę Cię......

2 minuty temu, soundintruder napisał:

Czas najwyższy, P. Radziwiłowicz, Braciak, Gonera...

Wydaje mi się, że najpierw był Glina, a później Pitbull.

Znam obsadę. Obejrzę z pewnością i z przyjemnością.

9 minut temu, soundintruder napisał:

Zaproponuję serial Pogranicze w ogniu bardzo ciekawa tematyka serialu i również obsada aktorska.

Tak.  Świetny serial. Śmiałem się kiedyś,  że to jedyny film, w którym Pazura zagrał dobrze i  autentycznie. Świetne kino pod każdym względem.  A dla lubiących historię miedzywojnia rzecz obowiazkowa!

20 minut temu, soundintruder napisał:

Zaproponuję serial Pogranicze w ogniu bardzo ciekawa tematyka serialu i również obsada aktorska.

Ten serial jest kultowy i wstyd go nie znać. 

12 minut temu, aryman napisał:

Śmiałem się kiedyś,  że to jedyny film, w którym Pazura zagrał dobrze i  autentycznie.

Ech...mało jednak filmów widziałeś, żeby takie rzeczy pisać.
Pazura w wielu filmach zagrał dużo lepiej niż w tym serialu.

17 minut temu, aryman napisał:

A dla lubiących historię miedzywojnia rzecz obowiazkowa!

To jeśli tematyka międzywojenna to należy jeszcze przywołać P. Stefana Friedmana w Na kłopoty...Bednarski.

4 minuty temu, soundchaser napisał:

Ten serial jest kultowy i wstyd go nie znać. 

Ech...mało jednak filmów widziałeś, żeby takie rzeczy pisać.
Pazura w wielu filmach zagrał dużo lepiej niż w tym serialu.

Nie no więcej jest oczywiście filmów w których zagrał dobrze.  Chociażby przywołane,, psy".

Przez wiele lat miał jednak wizerunek ,, filmowego przyglupa ". Teraz  na pewno dojrzał jest aktorem ,, pełniejszym" i z dużą przyjemnością się go ogląda! 

Być może serial 13 Posterunek wpłynął na takie postrzeganie, choć ja bardzo pozytywnie wspominam kaprala Wiadernego i Adasia Miauczyńskiego (Nic śmiesznego).

6 minut temu, aryman napisał:

Przez wiele lat miał jednak wizerunek ,, filmowego przyglupa ".

Bo to aktor głównie komediowy i satyryk. Posterunek 13 taką łatkę mu przypiął.
Ale to dobry aktor...nie wybitny, ale rzemiosło aktorskie zna i potwierdził wielokrotnie. Natomiast jako aktor komediowy jest jak Jim Carrey. 😉

19 minut temu, soundchaser napisał:

Bo to aktor głównie komediowy i satyryk. Posterunek 13 taką łatkę mu przypiął.
Ale to dobry aktor...nie wybitny, ale rzemiosło aktorskie zna i potwierdził wielokrotnie. Natomiast jako aktor komediowy jest jak Jim Carrey. 😉

No i to był błąd,  że tak go obsadzali.

On znakomicie sobie radzi grając mroczne charaktery i niejednoznaczne postaci.  Świetnie gra skurwieli ale takich myślących. Jak w serialu ,, zmijowisko".

1 minutę temu, aryman napisał:

Świetnie gra skurwieli

"Chcieliście wydymać Freda to teraz Fred wydyma Was" - czyżbyś miał na myśli postać, która wypowiada przytoczoną kwestię?

3 minuty temu, soundintruder napisał:

"Chcieliście wydymać Freda to teraz Fred wydyma Was" - czyżbyś miał na myśli postać, która wypowiada przytoczoną kwestię?

Akurat tu gral takiego właśnie przyglupa. Z drugiej strony dobrze sie to oglądało A parę tekstów przeszło do historii.

Bardziej miałem na myśli serial ,, zmijowisko".

1 minutę temu, aryman napisał:

Akurat tu gral takiego właśnie przyglupa

Oj tutaj się nie zgodzę, odnoszę wrażenie, że miałeś na myśli Gruchę, raczej Fred był mózgiem całego przedsięwzięcia z przerzutem - zresztą sam mówił do Gruchy : "To co dla Ciebie jest sufitem dla mnie jest podłogą".

O przywołanym przez Ciebie serialu niestety nie wypowiem się bo nie oglądałem.

Sky.Nie!Realizatorskie mistrzostwo świata.Chyba po raz pierwszy zazdraszczałem kolegom posiadającym zestawy 2.1/5.1/7.2/9.3 czy jakoś tak.Szkoda, że nie nadają w 4k.

• Pokaż nowe odpowiedzi