Skocz do zawartości
IGNORED

Anti IC's;IC Zelum AC kontra reszta:)

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

=> jodel

Moja opinia jest negatywna względem Cardas, bo tego akurat miałem w swoim systemie, opinie co do Tary lub Kondo vs. Anti IC można jednak znaleźć na wielu forach, a jakie one są wystarczy sprawdzić, nie wspomnę już o bardzo drogich systemach, w których używane są antykable :)))

Dowcipnisiu:):):)- "sobowtórze" pomawiasz kolegę Zyzia:)

Wg. mnie największą zaletą Anti drutów jest plastyczność dzwięku żadko spotykana w okablowaniu kosztującym do 3000zł.

AMEN bo wyżej ch..... nic nie podskoczy :):)

Dzisiaj nabyłem od Zydelka Anticable głośnikowy.

To jest fenomenalne jak zwykły drut tylko w emalii potrafi zagrać i jeśli chodzi o pewne

aspekty to nawet w kategoriach absotutnych . Rzeczy najprostsze są najlepsze.

Aby nie było nieporozumień pierwszy wspomnę o tym że jestem kolegą Zydelka ;)

>zorro

no tak ;)) kolejny który nabrał się na marketingowe zapędy Zydelka

zorro i TY też? ;))

przecież to nie ważne jakie to są kabelki, czy one wywalają całą konkurencję do dobrych kilku tysięcy zetów

jako przykładny forumowicz powinieneś mówi NIE na to co proponuje Zydelek

to nie ważne że system Ci o wiele lepiej gra na zydelkowych kabelkach, to nie ważne iż to jest kabelek który wręcz idealnie wpasowuje się

powinieś negatywnie odnosić się na wszelkie sugestie ze strony Zydelka ;))

Jodel ,

Zydelka znam od wielu lat często spotykam się i nie poznałem go przez internet .

Dlaczego więc ktoś forum kogo nigdy w życiu nie widziałem ma mówić mi co mam o nim myśleć ???

Na ten kabel zwrócił moją uwagę dużo wcześniej Karbidoczaszka też z naszego grodu , tyle że to Zydelek

przekonał mnie do odsłuchu.

Hej, nie miałem zamiaru wpisywac się w te różne dziwne dyskusje ale niech będzie: Kable Anticables zasługują na uwagę, polecam szczerze do wypróbowabnia. Głośnikowce i I/C Anticables na pewno są warte swojej ceny a prawdopodobnie są warte dużo więcej. Co zasługuje na szczególne uznanie to homogeniczność dźwięku - nie ma kwesti co brzmi lepiej, góra, średnica, czy dół, po prostu całość brzmi bardzo dobrze i przyjemnie się tego słucha. Stosunek jakość do cena naprawde bardzo dobry. Natomiast zupełnie się nie zgodzę, że Anticables zastępują wysokie Tara Labs, Cardas itp. Bez przesady.

Natomiast jeśli chodzi o sieciówki Zydelka, to mam już bardziej wyrobiony pogląd: te tańsze sieciówki (Zydel, pisz jakie) stanowiły sporą różnicę jeśli chodzi o dźwięk w porównaniu do tanich substytutów. Naprawdę kupiłem je bez zastanowienia, co i tak jest sukcesem biorąc pod uwagę, że próbowałem wyłącznie dlatego, że były akurat w Pyrlandii, a nie, że prosiłem o odsłuch czy cokolwiek). Jeśli chodzi o tego grubasa Zelum coś-tam, (???), brzmienie nie gorsze niż to co zakupiłem od Zydelka, ale czy lepsze? Tak, lepsze, troszkę. Ale czy warto dopłacić??? Nie wiem. Może tak. Jak podpiąłem pod CECa odtwarzacza, starczyło mi zupełnie to coś co miałem, natomiast to coś grubsze (sorry, za te super precyzyjne określenia), to lepszy był bas i koherentność, sklejenie ze sobą dźwięków... ale bez rewolucji, ja bym nie dopłacał.

Na koniec pewna uwaga. Zydelek ma określoną pozycję na forum. Wiele osób nienawidzi go z startu. Czy się dziwię? Nie, nie dziwię sie. Warto natomiast moim zdaniem wypróbować sieciówkę tą tańszą Zelum-Zydelum, sorry, nie wiem nawet jak się nazywa, ale dobra sztuka, plus anticabels, bo nie kosztują dużo. Bardzo dobre kable, ale nie żadne Tara Labs Air 1, czy jakieś Cardas Golden stuff, bez przesady. Mogą natomiast naprawdę przyczynić się do lepszego sklejenia dźwięku i lepszej koherencji (co za fajne określenie - np. Fadel tak pisze, Coherence, i wtedy już bardzo drogo), co jest akurat bardzo trudne, pozdrawiam, Piotr

Troche nieskładnie pisałem, więc podsumuję: polecam wypróbować Anticables, bez nastawiania się, że zaoszczędzimy nie kupując szczytowych kabli najlepszych producentów, plus polecam sieciówki Zedelka, ale te tańsze. To wyłącznie moja opinia, za to moja własna i szczera. Opiera się wyłącznie na odczuciach prywatnych. nie jest to stanowisko tzw. Grupy Poznańskiej, co to słyszy inaczej niz Warszawska :)) heh PS No wiadomo, u nas mniej muli ;)

=> piotr_lass

Czy bez przesady, to chyba zależy od systemu co nie ? ;) U mnie Cardas Neutral Reference przy antykablu to zabaweczka dla snobików przy kasce, którzy muszą zapłacić by usłyszeć ;)))))

ano pewnie zależy od systemu. Bardzo, bardzo bym chciał taki system, zeby każdy Cardas i inny super kabel u mnie grał pięknie. Powiem tak: nie będę komentował przez kilka miesięcy - za kilka misięcy będę mógł już coś powiedzieć :) Pozdr. Piotr

Piotr- używasz XLR co w porównaniu do RCA daje trochę inny sygnał (wyższy) i porównanie nie będzie wypadało miarodajnie. Zapewniam jednak że XLR Anty drutowy spowodowałby wyłącznie błogi uśmiech na Twej twarzy.

Fajnie że Ci się wgrała sieciówka, ale obecne Zelumy osobiście cenię bardziej. Są gładsze, mają lepszy bas i wypełnienie. Natomiast wiadomym jest ze nie ma nic idealnego pod względem uniwersalności.

Zeluma i Anty druta wybierają osoby chcące tkzw. neutralność a ceniące plastyczność, sprężystość basu i ładnie oddaną scenę- czyli efekty jakie dają drogie kable. Natomiast jest grupa osób, które kablami chcą coś zmienić i wtedy............... AIRy i inne sprawdzą się dobrze. Osobiście bliższe spostrzeżenia do moich ma Zyzio ale co system to system.

Aha wesje bez spirali są bardziej otwarte niż ze spiralą przy zachowaniu tego samego przekroju w IC :):)

Niektórzy przyrównują AntI IC do Klotza ;))) - widocznie słyszą inaczej, tak więc być moze nie wszędzie ten kabel "gra" - zresztą jak wszystko, ale żeby zaraz przyrówbnywać do Klotza :)))

zyzio, 4 Cze 2007, 18:27

>Niektórzy przyrównują AntI IC do Klotza

a gdzie to widziałeś?? takie porównania to chyba jakaś pomyłka delikatnie mówiąc

>Frank

zgadza się gruby jest jak cholera, mam nadzieje, że Zydelek nie obrał sobie za cel wyprzedzenie w tym Velumów ;))

Coś wspominał o jeszcze lepszej izolacji, także taka grubość to chyba wynik jeszcze lepszych komponentów ;))

Niejaki Oya Natureza na forum HFM:

Oya Natureza:

"Zawsze się można pośmiać jak ludziom sprytni manipulatorzy wciskają drut nawojowy pod wpadającą w ucho nazwą. Nazywanie tego hi-endem świadczy mówiąc delikatnie o Twoim "braku osłuchania". Z drugiej strony jeśli dla Ciebie jest autorytetem Z-ek to sie trudno dziwic. To jest moje zdanie na ten temat. Antykabli słuchałem... ot taki ciut bardziej wyrafinowany klotz"

..witam , w moim systemie AC glosnikowy zmienil Kondo Ksl-spc , mialem jeszcze Heavens Gate Silver Signature, i pare innych kabli , zostal AC , to jest moj swiadomy wybor , tego kabla nie ma w systemie , juz nie chce mi sie szukac innych kabli , po co...pozdrawiam

zyzio, 4 Cze 2007, 19:41

>Niejaki Oya Natureza na forum HFM:

chyba, że

nie zaglądam na HFiM, wiem, że kilka osób z Lukara pisze również tam, ja mam kiepskie zdanie o tym forum

skoro mu marnie zagrało, facet nie wie chyba co traci, ale to jego sprawa

starasz się, żeby jak najwięcej ludzi było zadowolonych to Ci zaraz zarzucą interesem Zydelka

>wciskają drut nawojowy

he he he, uśmiałem się z tego, niezłe

tak to można potraktować nawet drut z najczystszego srebra

powinien zobaczyć Zydelkowe sieciówki ;))

ale faktycznie konstrukcja tego kabelka ciekawa, praktycznie izolacja to emalia i powietrze

ale najważniejsze jest to że drut jest ciągnięty na zimno

:):):) Panowie nie wstyd Wam się przyznawać że "obstajecie" z Zydelkiem:):):)

który ma słuch i nie lubi głupio przepłacać :)

Pozdr. wszystkich słyszących.

Natomiast dla oponetów- jesli któryś sprzeda mi taki drut nawojowy jak Anti Cable's- to od razu kupuję tonę drutu:):):) ( bez jaj)

Natomiast wkrótce zamieszczę zdjęcie Zelum Power AC.

Mam jednak propozycję- istnieje możliwosc puszczenia w ludzi Zeluma do testów. Wiadomym jest jednak że kable mechanicznie bedzie sie niszczył. Jeśli ktos nie żałuje 20zł za możliwosc odłuchu + koszta przesyłki mogę udostępnić.

Jesli to mozliwe przypomne się w następnym tygodniu nie mam wtedy przez dwa tygodnie wyjazdów więc moze uda się wszystko zgrac

Ciekawosc napędza swiat

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

zdjęcie przedstawia: zydelka, zorro, zmorę, audiofilkę i jeszcze parę innych osób

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-15561-100000672 1180999553_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jest p.Czesław ,bardzo dobry fachowiec ,jest pracownikiem Zydelka.

Zydelek już pare razy zamieszczał swoje fotki na tym forum.

Czemu się tak pienisz,jak ci nie pasuje ten wątek,to możesz przecież skorzystać z funkcji ignoruj.

>aaalfred

Jakbyś przeglądał z uwagą forum to byś wiedział, że głupio powielasz coś co już było.

Nie jestem może fanem Zydelka ale te docinki i uwagi (słuszne czy nie) zaczynają być nudne i co gorsza zaczynają z forum robić syf.

Tak na marginesie napisz coś ciekawego o kablach, chetnie poczytam.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.