Skocz do zawartości
IGNORED

Giełda Płyt

Rekomendowane odpowiedzi

Zbig, pal55>

chcialbym miec Garbarka

wiec jesli Zbig dojedzie do mnie dzis to ma Ali di,

jak nie to pall55 bedzie mial w sobote na AS,

a ja kupie Garbarka od Zbig'a

=>okno

odpisz mi jak możesz na priva:

ten fillmore to west czy east? (skoro piszesz live at fillmore to mniemam że jednak east) i ile chcesz za ten set? ile chcesz za US3?

stan idealny płyty do sprzedania :

Brain Setzer Orchestra - Dirty boogie

Brain Setzer Orchestra - Vavoom

Big Bad Voo Doo Daddy - Big Bad Voo Doo Daddy

jednym słowem retro swing .

zainteresowani -moje namiary w dziale opinie płyt - Sixwire

broy >jednak podoba :).powiem tak. 10 kawalkow jest bomba, ale 3 to kompletne gnioty. bardziej bylem ciekawy do odpiszeciem dajac jednoczesnie opinie. We wtorek bylem na ich koncercie, bylo świetnie.

niegdy ich nie sluchalem ale ta plytka jest mozno ujazzowiona.

Z innej beczki. We wroclawiu 14 listopada wystepuja The Cracow Klezmer Band. to jest rzeznia. Bedzie muza z noej plyty Bereshit.

Okno

Jak można porównać Wuwu do Masady? Albo do klezmerów z Krakowa? Stary, toż to inna bajka i inne czucie jest! Ale jak podoba Ci się 10/13 to znaczy, że dobrze jest, bo na 95% nowych płyt jest dokładnie odwrotnie: dwa, trzy dobre kawałki, a reszta kosz. Ja od pewnego czasu regularnie robię składanki do pracy i auta z tych właśnie 2-3 traków, bo mi szkoda czasu na chłam. A klezmerów to pozazdrościć: mam ich pierwszą płytkę dla Zorna i jest zaje...sta! Ale co płyta do koncertu...A słyszałeś nowego Krakauera?

broy. nie porównuje, po prostu tzadik sluzy dla mnie ostatnio jako punkt odniesienia. A klezmerow mam wszystkie plyty /moze na koncercie kupie sobie najnowsza :)/ a co do krakauera, mowisz "A new hot one" ?

=> okno

Ile chcesz za tego japońca? Może coś jeszcze z tekturek?

=> jasio

Ile za Shankara z Caroliną? To najdziwniejsza płyta ECM-u jaką znam, w dodatku gra tam S.Vai na wiośle!!! Manfred chyba wtedy był na haju, czy jak. W większej części płyta jest niesłuchalna, ale mogę ją nabyć ze względu na szacunek dla Mistrza Shankara!

=> okno

jesteś mocno w niedoczasie stary: a new hot one jest już mocno cold, bo to 2 PŁYTY NAZAD!!! Tera jest live in Cracow właśnie - sprawdź se na merlinie. Ale żeby wuwu do masady...stary, czegoś takiego nie słyszałem. Masada to jazda TOTALNA, nigdy czegoś takiego nie było i nie będzie, a wuwu to se może najwyżej z jopek popitolić! Ale w Polsce wuwu to klasa dla siebie i słabych płyt wagiel nie nagrywa. Nowa płyta też jest super fajoska, dobrze nagrana i ładnie wydana. Pzdr. serdecznie!

broy, nie porownuja voo voo do masady bo to 2 inne swiaty. po prosru tak jakos napisalem stary :). To z krakauerem jestem do tyłu. Teraz mlóce chicagowska scene: KVD, Tortise, AACM, New Horizon Ensemble. Ale lubie tez Ninja Tune. Z masady dla mnie Bar Kokhba jest masakrą.

broy

Czy nowa płyta Voo Voo to:

"Voo Voo z kobietami"?

Lubię ten zespół (no i cenię Wojciecha Waglewskiego), najnowszej płyty nie słyszałem.

Warto kupić?

Dla zaimteresowanych podaję adres:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

R.U.S.T. Nie jestem fanem Voo Voo, sluachalem ich na koncercie we wtorek i byly na nim 3 kawalki z najnowszej plyty. Bardzo mi sie podobaly i troche odbiegaly od reszty, bardziej dojrzale i takie... piękniejsze. Nowa plyta jest bardzo ujazzowiona, wiecej tu instrumentalizmu /co mi sie podoba/, ale nie ma onanizowania sie na dlugachnych solowkach. Bardzo przyjemna plytka, duza role odgrywaja tu melodie - te piosenki, bedac w jazzowym klimacie, wpadaja w ucho dosc szybko i sa naprawde przyjemne. No i babki tez fajnie wypadly. Z tego co wiem, fanom Voo Voo podoba sie, uwazana jest jako krok naprzód. Porównywana jest do przedostatniej, bedac jednoczesnie plyta lepsza.

10 piosenek jest b.fajnych, 3 to mega gnioty :-).

-> Leszek

ja mam te płytki SWANS, o które pytasz, ale nie sprzedam :-)

ale bez problemu są w Polsce do dostania (nie wiem, może sie nie orientujesz, no chyba, że chodzi Ci żeby było taniej z drugiej ręki)

zobacz w

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

w tym drugim to chyba nawet od ręki,

choć ceny... hmm... hajendowe (w obu)

BTW - niedostępne są za to ich płytki "Burning World", "Love Of Life" i "White Light From The Mouth Of infinity" - nakłady dawno wyczerpane i nic nie słychać o wznowieniach (bo sam zespół wydał dwupłytową składankę z tych 3 albumów - Various Failures)

zatem to rarytasy na skalę światową

za to trafiają się sporadycznie na allegro

"White Light..." (jakby nie było najlepsza z tych trzech) osiągnęła coś koło... 350 zł !

pozdrawiam (miło tu spotkać fana swans :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skąd jesteś Atom`ie?A Burning World teraz nazywa się FOREVER BURNED(BURNING WORLD)-Lim.Edition,okładka tekturka i podpis M.Gira(taki posiadam).Chciałem kupić taniej ;o)

Pozdrawian

Chętnie ,wymienię te pozycje na coś z jazzem . Wskazane raczej małe składy. Stan płyt perfekcyjny , bo umnie inaczej nie bywa ...

1. MILES DAVIES Kind of Blue

2. PIEROŃCZYK,KOCHAN,SCHULLER Plastinated Black Sheep

3. ERIC ALEXANDER Up,Over & out

• Pokaż nowe odpowiedzi