Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa SUPRA MODEL MD 06 EU/SP

cloudior

Rekomendowane odpowiedzi

pod wzmakiem????

hmmmm ... to znaczy podpięta pod wzmaka??? ;))

lepiej tego nie rób, tylko prosto ze ściany

reszta klocków jak najbardziej, to udany model listwy

i prosto ze Sztokholmu wychodzi prawie o połowę taniej

A czarnej wersji nie maja, tylko to bialo-plastikowo-aluminiowe obrzydlistwo ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Vlad

To nie jest bialy tylko jasnoniebieski. Zreszta listwa lezy za sprzetem i normalnie jej nie widac no a na dodatek wyglada lepiej nazywo niz na tej fotce.

Cloudior

Listwa NIC nie psuje. jako filtry ma pierscienie ferrytowe i uklad zabezpieczajacy.

Taki solidny rozgaleziacz z zabezpieczeniem. Polski distro tylko troche z cena przesadzil. W europie mozna kupic ja za 60% ceny polskiej i to se wydaje dobry deal.

Bardzo podobna jest do listwy sonus oliva, ktorej cena jest duzo badziej przystepna a i wyglad tez chyba ciut lepszy.Na dodatek dowiedzialem sie ze nie montuje sie w niej bezpiecznikow o to tylko pogarsza dzwiek, wiec jest tylko filtr poprzeczny no i zdejmowany ferryt.

A nie lepiej za te pieniądze zakupić kondycjoner z trafem separującym ? Mam taki kondycjoner i żadna listwa równać sie z nim nie może.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Blady99

900 za Suprę to przegięcie takie samo jak prawie tyle samo za PAL-a

mnie wyniosła 420 i to jest już warte zastanowienia

styki są złocone, co się rzadko zdarza np. w PAL-u za 1300 albo coś ok. tego

także twój wybór

>Skibus

trafo separujące???? już było to wiele mówione iż to bardziej szkodzi niż polepsza

sam mam przygotowane trafo i to 1600VA w formie kondycjonera i jakoś nie chce mi się wpinać

U mnie działa i to dobrze. Oczywiście trafo separujące jest tylko i wyłączne do CD. Dodatkowy zasilacz CD jest podpięty tylko przez filtry.

Generalnie gniazd mam 5:

1 z trafem separującym - CD

3 z filtrami - 2 FlatCapy ( 1 w zapasie )

1 "podpięte do ściany" - końcówka mocy

Rwnież uważam ze trafo separujące paskudzi w dzwięku próbowalem z kilkoma sprzedawanym do sprzętu video podpinając do niego CD,w kondycjonerach np Neela są dokladnie takie same, w Pal nie wiem bo się nie chwalą

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

"a co takiego niby ma w sobie listwa supra za 900 zl?? srebrne kable czy jakies supe hi-tech filtry?? A moze okablowanie wewnatrz ma jakies specjalne??"

Harvi twierdzi, że nie chrzani dźwięku a więc jest pierwszą najtańszą porządną listwą i nieważny rodzaj zastosowanego metalu.

Mi też coś mówi, ze to dobra listwa. W koncu komputerówka z której wywalono zbedne dlawiki, kondy a zostawiono tylko warystor na wejściu i jakiś ferryt.

Teraz już wiem, ze robie taką. PAL wycenil swoja na 1200, Supra na 900, Fadel też zbudowany podobnie, shunyata też...zeby nie ten pieprzony certyfikat CE za 15Kzł to zaczałbym takie robić i nimi handlować :)))

Pozdrawiam

Słuchałem niższej wesrsji tej SUPRY(wizualnie niemal identyczna ma 1 diodę zamiast 2). W ciemno bym jej nie kupował, gdyz dość mocno(jak na tego typu ustrojstwa) ingeruje w dźwięk. Ważny jest też dobór sieciówki do gniazda. Miałem tylko jedną sieciówkę Supry więc nie mogłem sprawidzić firmowej konfiguracji. Listwa z tą sieciówką sie nie sprawdziła, ale wpływ na to mógł mieć fakt, że sieciówki Artech i Vincent pracujące wówczas z elektroniką niezbyt dobrze grają razem w moim systemie. W takiej konfiguracji listwa Supry wypadła najlepiej z Vincentem wpiętym do ściany. Dźwiek robił się większy i bardziej efektowny, miał jdnak zbyt pastelowe barwy, był nieco zbyt wolny i "obły", troche mdły. Moim zdaniem dużo lepsza jest listwa Sun Audio, która zreszta jest tańsza, bo razem z całkiem niezłym kablem kosztuje tyle co Supra bez. Oczywiście wszytsko może się zmienić w innym systemie, ale w moim wyższość Sun Leiste była bezdyskusyjna.

P.S. Co do wyglądu zewnętrznego, to mozna się przyzwyczaić. Z kompletem firmowych sieciówek powinno to wyglądać dość oryginalnie.. Ja mam Artecha w czerwonej izolacji i też było fajnie. Np. taka listawa z kompletem sieciówek i elektroniką w kolorystyce w typie North Face z błękitnymi wyśietlaczami może wyglądać całkiem spójnie. Skandynawowie lubia taki dizajn. Jakość wykonania jest wysoka, cała obudowa jest metalowa, z listwami komputerowymi(nawet dośc solidnymi - np. Fellowesem) nie ma co porównywać.

• 2 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.