Skocz do zawartości
IGNORED

giganty SANSUI

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Korwinie.Najlepszą rzeczą w tych kolumnach jest ich efektywność,aż 100db/wat/metr.Mozna to zasilać słabą lampą i tak łep urywa,a co dopiero jak ma sie grubo ponad setkę prawdziwych watów.Teraz czekam na maskownice,które musze nieco zrekonstruować i będą jak nowe.

naprawde pod względem dynamiki i doskonałosci dxwięków NIE ZNAM lepszego wzmacniacza niz ów własnie au-719.

pod tym względem był bezkonkurencyjny, do ostatniej chwili sie wahałem któego sprzedac, marantza czy sansui, ostatecznie sprzedałem ten, za którego mogłem poprostu wiecej dostac. ze swojej strony gorąco rekomenduje TWIN MONO w jakims sansui do tych kolumn.

Dla mnie być może mam zboczony gust są wcieleniem piękna wręcz podręcznikowym przykładem kompozycji po przekątnej + jeden punkt mocny, ale prostokąt ma takie proporcje, że ani kiszka ani klocek i po przykryciu siatką

niczego z urody nie stracą a będą skromnie eleganckie aż do bólu. Nie w tym tygodniu ani w tym miesiącu, znacznie później do słuchawek dwudrożnych do każdej muszli dodam jeszcze po 3 przetworniki o różnych średnicach ale jednakowej impedancji 32Ohmy przerobię zwrotnice na 5 drożną i skręcę mocno, może będą miały jak klasyczne kolumny nawet bas refleks, ale to muzyka przyszłości, na przed przedwczoraj to uchwyty do mikrofonów typu nożyce tak jak w UHER-M640 z możliwością montowania w nich AOI ECM i kierunkowych i o charakterystyce kołowej, oraz MDU-39 [Tonsil] do których mam szczególną słabość. Marku wyciągnij z tapczanu poduszkę dociśnij do przepony i brzucha i puść przez to co masz J.S. Bacha.

Pozdrawiam

Zbyszek

Może to być Prelude and Fuguee in C Major albo Adagio-Vivace

Witam zapytam w tym wątku:

Co to jest warte??? cena nie za duza ??? do Radmorka lub starszego ampli Vintage bedzie co z tego???

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam.Właśnie od paru dni słucham sansui SP-X9.Te na zdjęciu są nie co starszej wersji,ale podejżewam,że wykonane są podobnie.Co mogę co powiedzieć o dzwięku.Facet pisze prawdę,słuchałem wielu zestawów i starych i tych najnowszych i nie spotkałem tak dobrze działających kolumn.Dodatkową zaletą jest bardzo duża efektywnośc,tak więc słaby mocowo radmorek nagle stanie się za mocny do twojego pokoju.Co do ceny to jak są rzeczywiście w tak dobrym stanie,to bym się nie zastanawiał.Podejżewam,sądząc po niskotonowym ,że posiadają moc około160 wat sinus.

Niektórzy nawiedzeni za cenę znacznie wyższą kupują słuchawki zostałem zaproszony na degustację STAX-ów, ale jak znam życie i siebie poprostu oleję. Jaki pożytek jest ze słuchawek z potężną maszynerią wielkości UHER-a REPORT-- 4000 a może i lepiej. A więc nabożeństwo szczególne ku czci obędzie się zaraz srana o 10.00 bez mojego udziału.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Zanosi się, że na pchlim targu dzisiaj sobie co nieco popływam jeszcze trochę a będzie pompa

Słucham juz tych kolumn pare dni i coraz bardziej mi się podobają.Postanowiłem je ostatecznie sprawdzić i wczoraj zapuściłem im ścieżkę filmową z titanica.Jest tam dużo bardzo niskiego basu i niesamowicie duzo wysokich.Do tej pory miałem z tym basem problem,brzmiał tak jakoś nie czysto,tak jakby przesterowywało głośniki.Tutaj jest idealnie i jest taki zapas mocy,że człowiek wprost boi się zrobić głośniej z obawy o szyby w oknach.Żadne z pasm się nie wychyla przed szereg,grają równo i tak lekko jakby ich moć była nie ograniczona.

Co ciekawe nie muszą wcale grać głośno,aby działac poprawnie.Nawet zasilane mocą około 100 miliwatów odtwarzają pełne pasmo.Jednak warto kupić wyroby najwyższe z serii.Sprawdziło się to i w amplitunerze i kolumnach.Wyobrazcie sobie ile teraz musiałbym wydać na kupno najlepszych kolumn i amplitunera jakie produkuje dzisiejsza uznana firma.A czy te dzisiejsze wyroby są dobre ,przekonamy się za kilkanaście lat,oczywiście jak tyle przeżyją i ktoś będzie jeszcze o nich pamietał.

Stronka z calkiem pokazna iloscia informacji nt. kolumn i Sansui...

Ukryta Zawartość

...i nie tylko...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kurcze, faktycznie napisales. Dwa razy przesledzilem wpisy zanim napisalem tamten post, a i tak nie zauwazylem:)

Ukryta Zawartość

Ladny okaz, ale cena chyba troche wygorowana...

Ukryta Zawartość

ten gość ma dość znacząco wygórowane ceny, chociaż sprzęty interesujące, także to sansui.

dla przykładu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - świetne kolumny, "domowa" wersja legendarnych studyjnych monitorów JBL 4311, niestety cena też zaporowa jak na vintage z końca lat 60'tych i początku 70'tych.

Ukryta Zawartość

panowie. w celu zachowania tego watku ZE ZDJECIAMI, tak aby za kilka lat mozna było obejrzec ciekawe klocki, namawiam jeszcze raz do wklejania zdjęc sprzętu o którym rozmawiamy. chocby jednego i niewielkiego.

Prosze bardzo, oto preamp z aukcji:

Ukryta Zawartość

post-4482-100000570 1181154242_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zapisałem się do klubu mam na pokładzie takie 2 w troszkę w gorszym ale akustycznie sprawne czterodrożne 120W potwory.Powiem tyle w małym pomieszczeniu odsłuchiwałem i miałem podejrzenia co do braku basu .Kolumny ustawiłem u siebie w 36 metrach prowizorycznie na krzesłach puściłem Erykach Badu Baduizm i jest ten najniższy nie ten co u większości udaje bass dałem czadu na 45 watowym wzmaku a tu nic czyściutko bez furkotań (głośnik niskotonowy 50W).Puściłem Griega w wykonaniu N.Marinera i szok szczegóły,lokalizacja scena, basy, wybrzmienia instrumentów aż do końca wokale chór dzwoneczki kontrabasy smyczki najrozmaitsze trąbki oddechy muzyków i co w sumie słyszę; ten naturalny dżwięk do którego tak zmierzam na słuchawkach dziwne nie? na 30 letnich głośnikach.Człowiek który je kupił dał na allegro 245 zł miał małe pomieszczenie i ich nie docenił, sprzedał mnie za 700zł z transportem, jest to najtańszy tak świetnie grajacy highend jaki kiedykolwiek słyszałem.Jutro muszę posłuchać coś z rocka dzisiaj jest już póżno zobatrzymy jak sobie poradzą. Co do wysokich i średnicy nie mam wogóle żadnej wątpliwości no ale ten ostry basik kto go wie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

denon - spox:) hmm tak sobie teraz przegladam zdjecia tych klocow, i dochodze do wniosku, ze ich najladniesza czescia sa zawsze wnetrznosci...

Swoja droga temat jak do tej pory dotyczy wlasciwie tylko sprzetu vintage... Jest moze ktos, kto posiada jakies kloce sansui z przelomu wiekow? Jesli mozna to fotki tez z wnetrznosciami:)

Uwagi odnośnie tych moich 120W głośników Sansui SP-5500x

Bardzo duża efektywność raczej od 30 metrów kwadratowych w zwyż bardzo głośno i czytelnie graja nawet przy bardzo małej mocy !!! u mnie jest to na styk. W małym pomieszczeniu zapomnijcie o basie. Jeśli powierzchnowe warunki zapewnicie to daja czadu na najniższym paśmie bez problemu pozostałe uwagi jak wcześniej

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Nie wiem czy to juz bylo, ale jesli nie, to koniecznie musi sie znalesc! Kopalnia zdjec wzmakow, ampli, deckow, kolumn, broszur itp z wszyskich okresow produkcji. Zreszta... patrzcie sami:

Ukryta Zawartość

Fajnie jednak by bylo, zeby choc troche z tych zdjec znalazlo sie na forum - strona moze w kazej chwili pasc...

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

o w morde! Jakich rozmiarow sa te flaki!

Ukryta Zawartość

post-4482-100000176 1181667105_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wiem ze to troszke poza tematem, ale musze sie pochwalic. pierwszy porządny stary marantz w moich rękach, i do tego stan igła:))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.