Skocz do zawartości
IGNORED

chetni za PIONEERY SE-R10

intuos

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Proponuje stworzyć nową zakładkę na Forum pod nazwą "Bazarowy Hi-End" i tak umieścić niniejszy wątek.

Myślę że będzie jak znalazł także dla wielbicieli tonsili, Senicza i wielu innych.

Byłoby to najlepsze - jak mniemam - miejsce dla snucia głebokich rozważań o wyższości własnych smoróbek, cudownych odkryć w ofercie producentów z CHRL, a także wyszydzania sprzętów spozycjonowanych pod wzgledem ceny powyżej przeciętnej a także właścicieli takowego sprzętu.

pastwa, 12 Maj 2007, 16:27

Pewnie niedługo będziesz pisał peany o najtańszych elektrostatach (koss 950) jakie Ci się udało kupić i jak cudownie zaoszczędziłeś 4'000zł i stwierdzisz że 1,2 m kabla ma zalety bo w zimowe wieczory wzmak grzeje w kolana a słuchanie wtedy jest bardziej nastrojowe

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

jezleli wg opisu nie zwaracasz uwagi jaki masz sprzet to nie wypowiadaj sie tylko sluchaj

, w kocu po co piszesz o bazarowym hi endzie jak sam mowisz ze nie zwracasz uwagi na to co masz tylko sluchasz,

nie zasmiecaj watku bo zostal on stworzony dla osob zaintereowanych konkretna marka

pozatym polemika na zasadzie od ceny zalezy wszystko udowadniasz swoja hmmmm, pomysl a znajdziesz okreslenie

jednym slowem nie pisz jak nie masz pojecia

Byc moze Rafaell nic nie napisze taki zlom muzyczny z owych Kossow bedzie,szczerze powiedziawszy jak bede rzeczywiscie dobre to nie bede tracil czasu na pisanie tylko na sluchanie...i ja nie mam tak bujnej wyobrazni jak Ty :"))

rochu, 12 Maj 2007, 17:30

Co disco wypłakał się w Twoje ramię i poprosił Pawełku pomóż bo mnie tam nie chcą .Ty lepiej weś się za te swoje pra vintage Tanoye bo coś im tam w ogóle granie nie wychodzi i nie zaśmiecaj nam wątku. Ja nie muszę się spotykać w Krakowie ja tu od 4 pokoleń mieszkam i miałem nosa żeby się z Wami nie spotykać bo strasznie wysoko nosy nosicie.

Imponuje Wam tylko Fura i komóra człowiek się nie liczy

>Imponuje Wam tylko Fura i komóra człowiek się nie liczy

nowobogacki stajla....hehehhe

smieszni sa tacy kowboje jak rochu, i temu podobni, szczegolnie pierwsze zdanie z opisu mowi najwiecej, pseudo skromnosc, no coz nawet wyksztalcenie nic nie zmieni, trzeba poporstu byc czlowiekiem

qooobix, 12 Maj 2007, 18:26

Jak Cię to tak drażni to informuję że moja rodzina emigrowała z poprzedniej dziury i takze były tam wyścigi konne ale nie był to Służewiec

Gość rochu

(Konto usunięte)

Raffael>P

Pisząc że wisi mi to na jakim sprzecie słucham, miałem tylko to na mysli że doszedłem do takiego momentu, iz liczy się dla mnie muzyka a nie sprzęt. Inaczej mówiąc audiofilską piaskownicę mam za sobą od dawna. Czego też i waści szczerze życzę.

PS

Co do pokoleń i innych rzeczy.

Rozumiem że te 4 pokolenia jakoś waści nie pomogły.

Awans społeczny nie zawsze jak widac idzie z kulturą i obyciem.

rochu, 12 Maj 2007, 18:58

>Awans społeczny nie zawsze jak widac idzie z kulturą i obyciem.

no właśnie jakby miał to Twojego żadnego wpisu w tym wątku by nie było

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Rafaell

o mnie | ignoruj | PW

stat: 265 / 1604 / 6

12 Maj 2007, 17:49

rochu, 12 Maj 2007, 17:30

Co disco wypłakał się w Twoje ramię i poprosił Pawełku pomóż bo mnie tam nie chcą .Ty lepiej weś się za te swoje pra vintage Tanoye bo coś im tam w ogóle granie nie wychodzi i nie zaśmiecaj nam wątku. Ja nie muszę się spotykać w Krakowie ja tu od 4 pokoleń mieszkam i miałem nosa żeby się z Wami nie spotykać bo strasznie wysoko nosy nosicie.

Imponuje Wam tylko Fura i komóra człowiek się nie liczy

Nie znasz nikogo z nas i prawdopodobnie nie poznasz. I nie masz tez podstaw zeby kogolowiek z nas obrazac.

discomaniac71 & rochu

a ja myślałem że tylko ja mam dysgrafię i takie tam

Poczytajcie sobie parę razy Wasze wpisy to może zrozumiecie jak Wy wygladacie, co sobą prezentujecie i gdzie się z buciorami pakujecie

Tak sobie czytam ten watek i nie moge wyjsc z podziwu, ze tacy starzy bywalcy forum, ktorzy wydaja sie byc (przewaznie) powaznymi i kulturalnymi ludzmi, wtracaja sie tylko po to, zeby troche namieszac, ponasmiewac sie i zniechecic pozostalych. Nie wydaje mi sie, zeby ktos pisal o tych Pioneer'ach, ze sa lepsze, a przynajmniej rowne z najlepszymi sluchawkami na swiecie.

Ale najlepiej ponabijac sie z ludzi, ktorzy chca (i maja nadzieje) za nieduze pieniadze posluchac przyzwoitego dzwieku. Faktycznie, to nie Wasze elektrostaty, Senny, Beyery, Grado itp. Ale taki sprzet jest produkowany i tez ma swoich odbiorcow. Czemu tego nie rozumiecie?

Noblesse oblige

Rafael daj sobie siana. Na tym Forum zawsze się znajdą jacyś wszystko wiedzący lepiej geniusze z IQ 88.88 a może nawet 100, jesteś w dyskusji spisany na straty, próbujesz mieć bezszczelnie własne zdanie odpuść sobie

idź na spacer z psiną

Pozdrawiam

Zbyszek

Korwin

o mnie | ignoruj | PW

stat: 795 / 2358 / 0

12 Maj 2007, 20:36

Noblesse oblige

Rafael daj sobie siana. Na tym Forum zawsze się znajdą jacyś wszystko wiedzący lepiej geniusze z IQ 88.88 a może nawet 100, jesteś w dyskusji spisany na straty, próbujesz mieć bezszczelnie własne zdanie odpuść sobie

idź na spacer z psiną

Pozdrawiam

Zbyszek

naprawde można miec własne zdanie ?

Grundig High Fidelity

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Szeryfo

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1005 / 70 / 2

12 Maj 2007, 20:28

Tak sobie czytam ten watek i nie moge wyjsc z podziwu, ze tacy starzy bywalcy forum, ktorzy wydaja sie byc (przewaznie) powaznymi i kulturalnymi ludzmi, wtracaja sie tylko po to, zeby troche namieszac, ponasmiewac sie i zniechecic pozostalych. Nie wydaje mi sie, zeby ktos pisal o tych Pioneer'ach, ze sa lepsze, a przynajmniej rowne z najlepszymi sluchawkami na swiecie.

Ale najlepiej ponabijac sie z ludzi, ktorzy chca (i maja nadzieje) za nieduze pieniadze posluchac przyzwoitego dzwieku. Faktycznie, to nie Wasze elektrostaty, Senny, Beyery, Grado itp. Ale taki sprzet jest produkowany i tez ma swoich odbiorcow. Czemu tego nie rozumiecie?

To poczytaj dokladnie watek o modelu 1000 a wtedy zrozumiesz ze te sluchawki podobnie jak i Tonsile SD 524 sa bez porownania lepsze jak wszystkie Sennheisery AKG Beyery czy inny szmelc. Ktos tutaj lobbuje na rzecz nowych wytworow Pioneera. Swietnie rozumiem ze za mala kase mozna kupic cos fajnego ale zeby zaraz mieszac z blotem wytwory renomowanych firm? Nie lepiej byloby napisac: sa rewelacyjne w swojej klasie cenowej? Z tym jestem w stanie sie zgodzic aczkolwiek nie robilem stosownych porownan.

Co ciekawe Sennki AKG Beyery i inne podlacza sie pod przypadkowe niskiej klasy urzadzenia.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Rafaell

o mnie | ignoruj | PW

stat: 265 / 1624 / 6

12 Maj 2007, 20:11

discomaniac71 & rochu

a ja myślałem że tylko ja mam dysgrafię i takie tam

Poczytajcie sobie parę razy Wasze wpisy to może zrozumiecie jak Wy wygladacie, co sobą prezentujecie i gdzie się z buciorami pakujecie

Nauke kultury zacznij od siebie.

troche mnie nie bylo a tyle slow,hmmm

moze zaczne od rochu:

>Rafaell>

>Przykro mi że tak nisko mnie oceniasz, ale staram się tylko dopasować do twojego poziomu.

no coz rochu zmien swoj opis to pogadamy, narazie nowobogadzki to raczej lezy do ciebie jak ulal,

sa ludzie bogaci i bogaci cos jak profesorowie i profesorowie, ci przedwojenni to elita niestety wybita podobnie jak rody polskie i rozkradziony ich majatek, po przedwojennym profesorze przyszedl nowy, ten ktorego mamy do dzis z maxyma jezeli jestes profesorem to niech cie student szuka.... co do bogatych rodow...przyszedl nowobogadzki....reszte co do tego znaja wszyscy i roznice wynikajace po miedzy nimi

juz pisalem ze wykasztalcenie nic ci nie da jezeli nie jestes poprostu czlowiekiem,

z opisu....jestes pyszalkiem,niby on taki prosty i skromny, jednak latwo go rozszyfrowac,jeden wielki banal

jezeli jestes wyksztalcony nie bede ci rozwijal watku bo powinenies zrozumiec to i owo, jezeli nie to i taK pierwszy lepszy esteta okrasi cie spojrzeniem i poporstu nie bedzie sobie toba 4 liter zawracal, wiec pomimo juz konkretnego wieku ty jako czlowiek doswiadczony powinienes tym baczniej obserwowac ze technika idzie do przodu i wszystko sie rozwija wiec moze warto zobaczyc co w trawie piszczy, ale jako nowobogadzkiemu pasuje powiedziec ze drogie to dobre, a ten tani....no wlasnie co tani...szmelc..tu rodzi sie pytanie czy oby,ale odrazu mozg sie przestawia mowiac ze nie mozliwe by tanie bylo dobre, no wiec kolo sie zamyka

niestety podobnie jest z disco ktory usilnie wypowiada sie pomimo nie sprawdzenia tego sprzetu, ale ze juz dyskutowalismy to no coment....

kolejny raz prosze nie zasmiecac watku jakimis pierdolami

wypowiadaja sie tu ludzie zwiazani z konkretna marka i produktem, jezeli bedzie chicior bedzie super, jezli nie tez o tym napiszemy, narazie najwiecej udziela sie tych co niestety ale nie dosc ze nie sluchali nic o czym tu mowa to znow zaczynaja polemike na temat im nie znany

na koniec - mądrosci nie znajdziesz w szkole, ona jest w ludziach a nie w skoczonych dyplomowanych uczelniach-one nie uczynia z ciebie czlowieka, jedynie przybliza do poziomu a w srodku i tak ciagle to samo

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Rochu to bardzo porzadny facet ktory nie ma w sobie nic ani ze snoba ani z zarozumialca. Jest bardzo uczynny (sam zaproponowal ze podwiezie mojego chorego ojca z drugiego konca miasta, jego sieciowke trzymam w domu juz drugi i mam nadzieje ostatni tydzien) w domu ma swietny sprzet a tak naprawde chwalili go inni. Gosc ma do siebie duzy dystans (przynajmniej tak mi sie zdaje po tych dwoch odsluchach i kilkunastu godzinach razem spedzonych) ciezko powiedziec o nim nowobogacki. Zeby oceniac czlowieka trzeba go znac osobiscie. Ba - trzeba go dobrze znac. Zaden z Was nic nie wie o Pawie a i ja prawde mowiac dziele sie tylko pobieznymi wnioskami ale wiem jedno: gosc nie zasluzyl na takie obrazanie i mieszanie go z blotem.

I jeszcze maly komentarz z mojej strony: nie kwestionuje pochlebnych ocen Waszych sluchawek. Na pewno sa niezle ale sek w tym ze W SWOJEJ KLASIE. Czyli Tonsile np wsrod sluchawek za te 50 czy 100zl z drugiej reki a Pioneery w klasie do 500zl. Warto na nie na pewno zwrocic uwage. Ale nie piszcie ze Sennheiser AKG czy Beyerdynamic to shit bo bija je Wasze wynalazki. Jak juz pisalem Pioneer nastawil sie na pewnego klienta dlatego nie stworzy czegos za 1500 czy 2000zl ale raczej do 500zl. To juz nie te czasy.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Intuos>

Nie znasz mnie, nic o mnie nie wiesz.

Wypowiadasz się o sprawach o których nie masz pojęcia.

Gdybyś czytał uważnie tekst który zamieściłem w "o mnie" jest on pełen autoironi.

Gratuluje dobrego samopoczucia.

Ad rem.

Nie za często wypowiadam się na Forum i starałem się do tej pory robic to rozważnie.

Nie mniej krew sie we mnie gotuje, gdy ktoś wypowiada się nie mając żadnych podstaw do stawiania się za eksperta.

Pięknym tutaj przykładem jest wpis na temat testów słuchawek uczyniony przez Raffaela w siostrzanym wątku.

Wielokrotnie pisałem ażeby autor tego testu pokazał metodologie jego przeprowadzenia /sprzęt towarzyszący, płyty, sposób testowania/. Raffel nie opublikował takich informacji wobec czego mogę przyjąc że cos było nie tak z samym testem, a wnioski są co njamniej stronnicze. Zwłaszcza że zaraz po tym opublikowana została opinia w Dziale Opinie właśnie o 701 autorstwa tegoz samego Raffaella.

Czy to nie dziwne?

Podobnie dziwne jest zachowanie senicza, opowiadającego farmazony o wytworach swojego geniuszu.

Prosta prośba o umożliwienie odsłuchu któregokolwiek z jego dzieł kończy się biciem piany i niczym więcej.

Powiedzcie mi teraz jak mam traktować takich dyskutantów?

Czy leczą swoje kompleksy, mają inters do zrobienia, mają za dobre mniemanie o swojej osobie?

No jak?

mam nadzieje ze nikogo wczoraj nie urazilem, zle mie nie jest w sferze materialenej bym ponktowal innych wiec po staropolsku powiem co zlego to nie ja.

disco, ale ja nie napisalem o wielkich producentach ze to shit, porownuje to co mam do k501 albo beyerow dt 150 ktore posiadam,czy fostexow, chcialbym miec np hd600-tak jak pisalem ze juz mialem zamiar je kupic ale sprowadzam sobie staxy wiec sennki odeszly na drugi plan,

osobiscie odkrylem ze nie ma idealnych sluchawek, w sensie takim ze kazde w mojej kolekcji uzywam do innej muzyki-mowiac o tym w duzym skrocie.

co do watku disco to powstal on tylko poto by udowodnic albo zanegowac ze da sie kupic cos w przystepnej cenie co bedzie produktem na rowni konkurujacym z czolowka za 3x krotnosc stawki,

osobiscie uwazam pioneery przynajmniej te ktore mam (se-a1000) za wlasnie takie

kolej teraz na ciebei bys ich posluchal

moze tak na ostatek, bo wszyscy przeciwnicy zachowuja sie tak jakby mieli z gory ulozony wynik porownania tych sluchawek, poto jest ten test by wyszlo jak bedzie, czemu wogole odrazu sie nastawiacie, po modelu se-a1000 nastawilem sie ze jednak jest cos we flagowych konstr. pioneera, wiec wam pozostaje tylko to sprawdzic, i nie ma co tu mowic jak bedzie, ja wiem jak jest z pioneerem, teraz kolej na was, wiec czekam na wasze wpisy po testach, teraz dajcie nam prowadzic watek bez przygryzania nam,dziekuje i pozdrawiam

Dziwnie się składa ale w Rafaella i Rafaellowi wierzę poznałem Go osobiście, Na temat Senicza się nie wypowiadam jest to mania wielkości połączona z galopującą oligofrenią. Czy testy słuchawek przeprowadzane w warunkach domowych mają jakiś sens, myślę, że mają chociaż wolę szkiełko mędrca i oko odpowiednie zaplecze techniczne pomiarowe i rejestrujące. Według mnie najlepsze słuchawki jakie ostatnio na uszach miałem to AKG - K701 dokanałowe Shure [też należące do Rafaella były u mnie ponad dwa tygodnie bardzo dobre wyjątkowo praktyczne ale przy dużych konstrukcjach nausznych zamkniętych typu monitor żaden cud boski] Zalet monitorów Pioneera [ a miałem takowe na uszach przed 10 dniami przez godzinę] nie zdążyłem poznać, natomiast odkryłem ich wadę pałąk jest piękny muszelki i gąbki rewelacyjne ale docisk całości do uszu, jeśli ktoś nagrywa korzystając z mikrofonu zbyt słaby.

Panowie nie obrzucajmy się błockiem dzień jest piękny i słoneczny

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

intuos

o mnie | ignoruj | PW

stat: 153 / 300 / 1

13 Maj 2007, 11:58

co do watku disco to powstal on tylko poto by udowodnic albo zanegowac ze da sie kupic cos w przystepnej cenie co bedzie produktem na rowni konkurujacym z czolowka za 3x krotnosc stawki,

Zgadza sie - jesli podepniesz do sprzetu klasy low-end to moga byc nawet lepsze. Co innego gdy podepniesz do czegos naprawde dobrego (niekoniecznie drogiego). Tutaj niestety przekonasz sie jaka jest prawda.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.