Skocz do zawartości
IGNORED

Nienawiść...

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

>Nie, nie wiedziałem, bo ja tu tylko pisuję, ale życzę koledze owocnej działalności i sowitej

>gratyfikacji. :))

Obawiam sie, że żadnej gratyfikacji za to nie dostanę. To, co tu wypisuję nie spodoba się żadnej grupie "trzymającej władzę" .

Przypomnę, abyśmy nie tracili pryncypium;-)

"Do najbardziej charakterystycznych cech mowy nienawiści należą:

* błędy logiczno-językowe, szczególnie werbalizm

* używanie dużej ilości wyrażeń ocennych, w przeciwieństwie do wartościujących

* generalizacja

* kłamstwo

* podkreślanie cech negatywnych i omijanie lub umniejszanie znaczenia cech pozytywnych obiektu

* przedstawianie faktów w sposób uniemożliwiający rozpoznanie ich prawdziwego znaczenia

* wulgaryzmy

Mowę nienawiści stosuje się przy znieważaniu osób lub grupy osób z powodu ich rasy, przynalezności etnicznej bądż narodowej, orientacji seksualnej, tożsamości płciowej, wyznawanej religii czy światopoglądu, a także wieku, niesprawności fizycznej lub umysłowej, języka którym się posługują, stanu zamożności, pozycji społeczną czy wyglądu zewnętrznego."

jar, i tu obawiam sie że nie trafileś...spodoba sie postokrągłostolowcom.

I to bardzo sie spodoba !:)

Nienawisć....czym ona jest....?

To bardzo destrukcyjne uczucie...

złodziej kiedy kradnie nie robi tego z nienawiści(chyba:)), tylko z chęci zysku.

Za to na rozprawie sędzia go nienawidzi - to jasne przecież chce mu zrobić krzywdę....a tymczasem w pudle wszyscy ponoć siedza "za niewinność".

Tak że drogi jar, rozdziel wreszcie nienawisc od poczucia sprawiedliwosci, które nakazuje karać występki.

Obojętnie czy to pedofilia, czy to malwersacje itp.

Nie wiem czy to tak cieżko zrozumieć ? Tu największym rozczarowaniem dla mnie jest Walery - trzeba było się nie przeprowadzać :)))

Pozdrawiam

lancaster, 26 Kwi 2007, 03:24

Sorry, lancaster, ale to, co tu napisałeś jest tak infantylne, i tak przesiąknięte różnego typu stereotypami rozsiewanymi na lewo i prawo, że bardziej od tego realnym wydaje się być "inteligentny" proszek do prania.

jar1, 26 Kwi 2007, 10:53

>To, co tu wypisuję nie spodoba się żadnej

>grupie "trzymającej władzę" .

Oooo! Masz to wpisane w angażu? :)) Jar1 proszę o trochę pokory. Czy to nie jakiś hemoroid ponosi Cię niepomiernie we własnych oczach?

No i masz wypisz wymaluj naszych polityków:

"* błędy logiczno-językowe, szczególnie werbalizm"

Erystyka

"* używanie dużej ilości wyrażeń ocennych, w przeciwieństwie do wartościujących"

Pamietamy jak to spotach reklamowych chłopaki różnych opcji tępią konkurencję ?

"* generalizacja"

Wiadomo...prawica to a lewica tamto. Dyscyplina klubowa.

"* kłamstwo"

samo przez sie

"* podkreślanie cech negatywnych i omijanie lub umniejszanie znaczenia cech pozytywnych obiektu"

normalka

"* przedstawianie faktów w sposób uniemożliwiający rozpoznanie ich prawdziwego znaczenia"

i znów z pomocą przychodzi wspaniała erystyka i doradcy marketingu politycznego.

"* wulgaryzmy"

Tego rzeczywiscie nie słychać, przynajmniej publicznie sie powstrzymują.

NA pewnym poziomie nawet takie prymitywy jak Lepper, czy Beger potrafią trzymać jezyki w pozycji off.

To tak, zeby byc obiektywnym.

Pozdrawiam

>lancaster

A może sobie (najpierw) potem nam wytłumaczyć, skąd u Ciebie taka teza, że ja jestem przeciw karaniu zbrodniarzy i rozliczaniu oszustw? Skąd i dlaczego Ci to przychodzi do głowy?

>Oooo! Masz to wpisane w angażu? :)) Jar1 proszę o trochę pokory. Czy to nie jakiś hemoroid ponosi

>Cię niepomiernie we własnych oczach?

No, dobrze. Spokornieję więc. Tak mi sie tylko wydawało...

Ale, może wróćmy do meritum. Nie odpowiedziałeś dalej, co to takiego tak szybko skłoniło Cię do napisania zdania o nie polskości Kaczmarskiego? tak zupełnie "ni przypiął ni wypiął" ?

jar, no wlasnie od tak infantylnego poziomu mam wrażenie trzeba zacząc z tobą rozmawiać, bo kiedy sie mówi o sprawach moralnie oczywistych to miewasz dylematy.

Chyba, ze trzeba napisac "spieprzaj dziadu".

Pytam wprost: ścigac i karać złodziei i przewalaczy ?

Czy ktos tu nawoluje do jakichś pogromów kogokolwiek, albo linczy na niewinnych ludziach ?

Moze wyobraxnia Ci za mocno pracuje ?

Ksiazki pisz.

Śmiało jar.

Po co przestępców nienawidzić, przecież chodzi tylko o eliminacje takich patologii.

Tak jak molestowanie w KK, tak i malwersacje w życiu publicznym.

Dlaczego maja cierpiec niewinni ?

Bo jar krzyczy, ze przesadzamy ze ściganiem ? Jaka patologia takie i ściganie. Fizyka.

Co to ? Platformerski liberalizm rozciagnął sie na pospolite bandziorstwo i mafie ?

Pozdrawiam

jar, stąd taka teza, że ja nie piszę(i chyba nikt inny też) że kogos nienawidzi.

Skąd u ciebie taka teza ?

Wszyscy uwazam normalni ludzie domagają sie ukarania i co najważniejsze rozliczenia przewał itp.

Dopiero teraz za rządów PiS cokolwiek w tej sprawie sie robi.

Co Ty myslisz, ze gdyby rzadziła PO to kogokolwiek by zatrzymywali ?

Nadal byśmy oglądali przypudrowywanie syfów.

Na rękę Ci to ?

Może lubisz ?

Pozdrawiam

lancaster, 26 Kwi 2007, 11:16

>jar, stąd taka teza, że ja nie piszę(i chyba nikt inny też) że kogos nienawidzi.

Znowu pudło kolego.

deep napisał:

>I jeszcze coś. Żyję w tym kraju 45 lat. Na własnej skórze odczułem i odczuwam nadal skutki czasu komuny. Właśnie z tego powodu NIENAWIDZĘ całym moim sercem wszystkich, którzy z uporem maniaka bronią tego systemu,

jar1 25 Kwi 2007, 21:08

"Panowie, spoko, może niedługo sie okaże, że Gieremek też ma nabity i przeładowany pistolet w swojej pederastce. A nuż wypali mu prosto w plecy?"

przerzucam do NIENAWIŚCI

jar, dobra jeden...dawaj nastepnych....otwarleś wątek dla jednego forumowicza ?

Trzeba bylo to napisać na wstepie i po sprawie :)

Zreszta on to nawet nie nienawidzi tych przewalaczy, tylko tych, którzy ich bronią.

Rzeczywiscie dziwne...

Pozdrawiam

Nowy Ty nie przerzucaj, tylko opowiedz nam swoją refleksję na temat antypolskości Kaczmarskiego w kontekście nienawiści.

Czy mamy to rozumieć, że prawdziwy Polak musi nienawidzić?

>Nowy Ty nie przerzucaj, tylko opowiedz nam swoją refleksję na temat antypolskości Kaczmarskiego w

>kontekście nienawiści.

>Czy mamy to rozumieć, że prawdziwy Polak musi nienawidzić?

No i jak Nowy2? Coś ciężko Ci idzie.

To może dla ułatwienia powiedz nam, co, albo jaka Twoja cząstka broni się przed szukaniem odpowiedzi na to pytanie? Przecież chyba wiesz, co chciałeś wyrazić pisząc tamte słowa?

jar1 spieprzaj dziadu!

a może on nie chce odpowiadać na durnoretoryczne pytanie, nachalną głupią tezę

bo siwy gołąbku twoje wyobrażenie o nienawiści i wrogości w gruncie rzeczy jest takie same jak wyobrażenie wsiowych buców że kanar w autobusie go nienawidzi bo daje mandat, wiec jest kanarem

a policjant z radarem też go, pies jeden, nienawidzi

tu nie chodzi o nienawiść tylko o wyegzekwowanie prawa, no i- nomen omen- sprawiedliwości

nikt takiej np. blidy nie nienawidził, no może za wyjątkiem kolesiów z mafi, których tak się przestraszyła że bała się, że nawet więzienne mury jej nie obronią

abw nie przyszło do niej z nienawiści, tylko po to aby nas bronić przed złodziejami

>bo siwy gołąbku twoje wyobrażenie o nienawiści i wrogości w gruncie rzeczy jest takie same jak

>wyobrażenie wsiowych buców że kanar w autobusie go nienawidzi bo daje mandat, wiec jest kanarem

A skąd Ci się coś takiego uległo, chłopino? Jaki motyw i co spowodowało, że tak zaczynasz w pierwszym zdaniu od wyartykułowania negatywnej opinii, która ma sie nijak do tego, o czym tu mówimy.

I co my tu mamyw stosunku do definicji mowy nienawiści:

* błędy logiczno-językowe, szczególnie werbalizm

>>a może on nie chce odpowiadać na durnoretoryczne pytanie, nachalną głupią tezę

Tak, głupia teza oparta na błędach w logice

* używanie dużej ilości wyrażeń ocennych, w przeciwieństwie do wartościujących

>bo siwy gołąbku twoje wyobrażenie o nienawiści i wrogości w gruncie rzeczy jest takie same jak

Tak

* generalizacja

>kanar w autobusie go nienawidzi bo daje mandat, wiec jest kanarem

>a policjant z radarem też go, pies jeden, nienawidzi

Tak

* kłamstwo

>wyobrażenie wsiowych buców

Tak.

* podkreślanie cech negatywnych i omijanie lub umniejszanie znaczenia cech pozytywnych obiektu

Właściwie cała wypowiedź kolegi.

* przedstawianie faktów w sposób uniemożliwiający rozpoznanie ich prawdziwego znaczenia

>nikt takiej np. blidy nie nienawidził, no może za wyjątkiem kolesiów z mafi, których tak się

>przestraszyła że bała się, że nawet więzienne mury jej nie obronią

>

>abw nie przyszło do niej z nienawiści, tylko po to aby nas bronić przed złodziejami

* wulgaryzmy

>jar1 spieprzaj dziadu!

A tak na marginesie, co ma Blida wspólnego z Nowym2 ?

jar1 27 Kwi 2007, 12:52

"...zmierzamy w kierunku faszyzmu i państwa policyjnego opartego na strachu."

Jar1 dobrze prawicie.

Od opublikowania postu o Kaczmarskim 26 Kwi 2007, 00:49 w jar1owym wątku NIENAWIŚĆ jestem z dużym natężeniem przepytywany przez jar1. Dobrze, że internet chroni mnie przed świeceniem w oczy, podłączaniem do prądu lub...

Chwała Bogu, że nie mam pod ręką „Astry”, bo czując się zaszczutym wymierzyłbym sobie sprawiedliwość.

26 Kwi 2007, 09:53

Nowy2,

Dałeś nam tu zupełnie standardowy przykład "mowy nienawiści"...

Dlaczego więc to właśnie te słowa i to jako pierwsze - występują w tej wypowiedzi kolegi Nowego? Jakie tu odbyć się musiały procesy myślowe? Jaki cel chciał osiągnąć i po co?

Z pewności żaden, bo jakikolwiek samodzielny proces myślowy nie wyprodukowałby takiej bzdury.

26 Kwi 2007, 10:19

Kontynuujmy więc. Jaki to "hemoroid" na naczynkach mózgowych skłania człowieka do rozpoczynania rozmowy o jakimś innym człowieka od osądu, że jest polski czy antypolski?

26 Kwi 2007, 11:13

Ale, może wróćmy do meritum. Nie odpowiedziałeś dalej, co to takiego tak szybko skłoniło Cię do napisania zdania o nie polskości Kaczmarskiego? tak zupełnie "ni przypiął ni wypiął" ?

26 Kwi 2007, 12:07

Nowy Ty nie przerzucaj, tylko opowiedz nam swoją refleksję na temat antypolskości Kaczmarskiego w kontekście nienawiści.

Czy mamy to rozumieć, że prawdziwy Polak musi nienawidzić?

27 Kwi 2007, 10:05

No i jak Nowy2? Coś ciężko Ci idzie.

To może dla ułatwienia powiedz nam, co, albo jaka Twoja cząstka broni się przed szukaniem odpowiedzi na to pytanie? Przecież chyba wiesz, co chciałeś wyrazić pisząc tamte słowa?

Jar1, nie lękaj się tych myśli, co to pod kopułką Ci się lęgną. Tak, właśnie o tym myślałem w inkryminowanym poście. A swoją drogą dlaczego tak usilnie dociekasz cytuję - "takiej bzdury"?

Przeczuwasz, że ten tekst jest faktycznie o Tobie? :))

Skonsultuj się. Zadzwoń do jozwy.

jar wogóle dużo pyta...i bardzo dobrze przynajmniej czegoś sie dowie :)

Pozdrawiam

jar, nie przejmuj się Nowym, tylko pytaj...pamietaj, ze jak odpowiedx nie bedzie satysfakcjonująca to lampą po gałach.

jozwa maryn, 27 Kwi 2007, 14:14

>A kim są Polacy sztuczni i z małej literki? To ja? Może jar? A może cykliści?

Przecież od dawna wiadomo ze żadnych cyklistów nie ma.

A wczoraj czy przedwczoraj PE uchwalił że nawet pedałów nie ma, to jak mają być cykliści?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.