Skocz do zawartości
IGNORED

Pre X0 Nelsona Passa

bikoz

Rekomendowane odpowiedzi

->Matt

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mają w Warszawie sklepik, 7815 powinni mieć bez problemu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 3 tygodnie później...

ok, prace nad X0 postępują ale mam pytania do Foksika i nietylko:

na płytkach asilacza mamy 2x CRC przed i za stabem, w serwisówce za stabem jest tylko jeden kond, można dac zworę oczywiście, ale ponieważ te płytki zasilacza Foksik zrobił do Xono a tam chya jest 2x CRC, tak? na płytce wzacniacza X0 jest RC węc z tym jednym kondem na płytce zasiloacza da to CRC ;) ale ponieważ z lampek mam złe doświadczenia jeśli chodzi o CRCRC (spdek dynamiki, zmulenie etc.) to wolał bym się upewnić jak to powinno być, ale chyba wg serwisówki nie?

Matthew, 25 Mar 2008, 11:41

>maja ST tylko chyba a nie chce tego... ;)

Witam,jeżeli masz na myśli stabilizatory nationala to faktycznie ich już nie ma ,ale jest odpowiednik na ich stronie LM340T-15

Pozdrawiam

ok, prześledziłem wątek i nieco się rozjaśniło w ciemności ;)

ponieważ używam przekaźnika na wyjsciu to za zasilanie go odpowiada para pmosfetów w zasilaczu tak? czy to jest układ opóźnionego załączania? i rozumiem ze bez prundu przekaźnik zwiera sygnał do masy...

nie, napięcia z trafek mam ok, 4x28V, chodzi mi o to dodatkowe zasilanie co jest na płytce, tam gdzie są tranzystory i diodka swiecąca i diodki zenera i rezystorki na brzegu płytki, i na końcu złączka dwuśrubkowa ;) i tam mam 34V, co prawda jeszcze stabilizatorów nie wlutowałem ale to nie powinno mieć znaczenia bo napięcia brane są z masy i plusa przed stabilizatorkami..

Arturp, a ty ile masz V na tym?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.