Skocz do zawartości
IGNORED

Poradnik ściemniacza (senicza)

Brencik

Rekomendowane odpowiedzi

Taki obraz wynikał z waszych częstych opisów, z odsłuchów w kaim.

No chyba że potraktujemy to jako taką sobie gadaninę?

Skoro urobiony cd40 wam panowie koło piór narobił to jak można ocenić wasze punkty odniesienia?

dogon, tyle wydałeś na sprzęt a jeszcze nie rozumiesz podstawowej prawdy że nie gra pojedynczy klocek ale cały system? Odsłuch w KAiM był robiony na szybko, celem nie było znalezienie optymalnej konfiguracji ale odsłuchanie kilku odtwarzaczy na systemie który przed odsłuchem nie został dość dobrze zgrany.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>mbl

Takie coś nazywam pieprzeniem w bambus.

W sumie to może i dobrze że tak się stało.

Szybciej można się zorientować kto, z kim i jak.

Amatorka dziewczęta, zwykła amatorka.

Melomani właśnie tym się różnią od audiofilów, że słuchają a nie gadają.

Bez urazy, traktujcie to z przymrużeniem oczu.

>Taki obraz wynikał z waszych częstych opisów, z odsłuchów w kaim.

Jaki obraz Ci w głowie powstał to już Twoja indywidualna sprawa. I dyskusji raczej nie podlega.

>Skoro urobiony cd40 wam panowie koło piór narobił to jak można ocenić wasze punkty odniesienia?

Nam? A dlaczego? Skąd takie przekonanie? Raczej, nie pasuje to do "twojego obrazu".

dogon, 14 Maj 2007, 11:28

>Drakul dawno dał sobie siana i działa w US'a.

No no, w końcu trza zarobić te 15kzł;-) dla promotora.

Chyba że to chodzi o Urząd Skarbowy zgodnie z powiedzeniem najciemniej pod latarnią;-)

Przeczytałem jednym tchem,jestem pod wrażeniem,propozycja senicza wydaje się być b.dobra dla ceniących sobie muzykę 1W,a to świadczy o jego klasie,to przecież najbardziej użytkowy charakter dżwieku w domowym zaciszu,ja taki bym wybrał w ciemno!Pozdrowienia,szczególnie dla Mistrza!tadeusz

>Proszę , nie pisz o sprawach oczywistych.

Widcznie nie są to dla Ciebie sprawy oczywiste. Ale nie zamierzam dłużej dyskutować bo postępujesz jak wielu na tym forum - nie słyszałeś a wydajesz opinie. Takie osoby są dla mnie niewiarygodnie niezależnie od tego na jakim sprzęcie na codzień słuchają.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>Walery

Promotora ? Co przez to rozumiesz ?

>mbl

Tu niema co słuchać skoro w zakresie np.CD40 wdajecie się w jakąkolwiek polemikę.

>Jar1

Skoro z góry wiadomo było że na odsłuch mogliście przeznaczyć kilkanaście minut to po cholerę to robicie ?

Skoro każde urządzenie musi się trochę pogrzać przed GRANIEM ?

Taki odsluch mnie tez wiele przyniosl dobrego. Najadlem sie pysznego ciasta. I nauka z tego plynie taka. Nie wazne co jak gra a wazne aby bylo dynamiczne. Bo dynamit wszystko maskuje i kryje. Czy dac od Stefana jesttaki super? czy co niewazne. Wazne aby bylo dynamicznie. Kiedys zrobilem z kolega taki kawal. Zainstalowalismy we wzm expander NE572. Ale nie ustawiony na 2:1 tylko duzo mniej. I co sie okazalo gralo to z taka dynamika ze sie mieszkanie trzeslo. wszyscy byli zdumieni ekspersja muzy!!! No w Marancuniu czy moze DiStefano od imienia darczyncy daca oczywiscie nie ma NE572.

Obraz z tego wszystkiego nasuwa się jeden.A właściwie pytanie?

Co wy k...wa robiliście przez ostatnie pół roku oprócz kłótni z seniczem?

Stroiliście sprzęt na generatorze?

Tylko senicz słuchał muzyki..?

Żenada...

Nerw mi puścił :(

A sciemniamy dalej. Niedlugo nic nie bedzie wiadomo. Co lepeij co gorzej a czy kable graja czy nie!!! Czas sciemniania nadszedl niepostrzezenie. No dobra zabawilismy sie w cd a moze teraz w wzm? co tam koledzy maja do golenia?

P.P...no ja to wspierałem senicza duchowo i nadal będę to robił, bo caraz bardziej mi sie podoba.

Dogon, a nie wziąłbys jakiegoś swojego wypasionego CD na porównania z seniczowym CD40

Albo zaprosil senicza z jego playerem do siebie zanim zaczniesz kontycypować co jak mogło zagrać i na tle czego ?

Bo jak na razie rozmawiasz o niczym...ja to przynajmniej seniczowego Panasa słuchalem :)

Pozdrawiam

>Lancaster

Wśród kilku starych cedeków mam m.inn.CD104 robiony w wersji na USA. Miał zdwojone TDA1541A.

Czasem na nim zagram, i owszem podtrawi zagrać lepiej od wielu nowych audiofilskich cedeków.

Ale jest jeden problem. Gdy masz dobry audiofilski cedek to ten stary CD104 jest zwykłym miłym dla ucha zamulaczem. Ze staroci mam jeszcze [ darzę sentymentem ] CDR 1 Marantza [ nagrywarka ]. Odtwarza to wszystko i nagrywa na wszystkim. Studery odsprzedałem.

Nie jestem szowinistą sprzętowym. Możliwe że senicz zorał kaimowe cudactwa , ale to tym gorzej dla ich punktu odniesienia. Oczywiście moja uwaga znów jest odbierana jako niby moja złośliwość. Zamiast być zwykłym określeniem zaistniałej sytuacji.

panas gorzej gra na cd niz Maranciunio. Powodem jest DAC w panasie z wyjsciem V. Niestety wewnetrzny uklad takich dacow kastruje dzwiek. Napewno na wyjsciu zastosowano zwykly OP a to jest powodem obnizenia lotow. Niestety nie da sie pominac tego OP w dacu w panasie. Zreszta jest 8 pinowy. Mam nauczke zeby nie kupowac juz zadnych DVD z dacem V. Ale chyba juz nie robia z wyjsciem I. Oczywiscie nowoczesnego. Postanowilem dogodzic Maranciuniu i zrobi mu dobrze. Czyli mala zmiane radykalnie poprawiajaca jakosc. No wlasnie dobrze prawi Lankaster. Niech chlopaki sie wysila i wystawia cos semsownego. Oczywiscie nie przesadzajcie z tym podnieceniem . Nadal to wszystko oczywiscie jest zabawa. A taka niby rywalizacja dodaje tylko smaczku i emocji. Maranciunio zostanie przedziurawiony bo uklad lampowy zbyt mocno sie grzeje. Zamkniete pudlo.

>Kochanienki, ja miałem najwyższe Marantze jeszcze z dobrych czasów zakupów przy ul.Lewickiej w Warszawie u P.Sielczaka. Więc wiem o czym piszę.

Kochanieńki, to był Marantz po tuningu a nie golas, a takich nie sprzedawali przy ul.Lewickiej - więc nie wiesz o czym piszesz... następnym razem przyjdź do KAiM, będziesz miał pełne prawo do krytyki.

>dogon

Tu właśnie nie chodzi o nic innego jak o punkt odniesienia.

Jeżeli wszyscy będą wkładac FC,Silmiki,BG,OPA,AD w te same miejsca podglądając się na wzajem

kto więcej i w różne "dziwne" miejsca to wszystko będzie grało tak samo.

A gdzie jest to "coś" co nie pozwala odejś od sprzętu drugą dobę,ten "wykop" co wcisnął klatke piersiową

wczorajszej nocy czy wokal który włączyl "gruczoły" w oczach.

Przecież to wszystko ma byc dla TEJ chwili !!!

poniekąd rozumiem chęć do krytki wszystkich poczynań senicza, ale w KAiM jego modyfikacja zagrała jako jedna z lepszych więc senicz coś potrafi... sam przyznał że modyfikacja była robiona na szybko i to było słychać, nie jest dopracowana, nie "rozjechała" innych CD jak co niektórzy twierdzą ale prezentowała niezły poziom i to się liczy.

Byc moze Mistrz Waldemar wstawi do KAIM swoje kolumny na test i ew. do celow klubowych? zobaczymy. A co do Maranciunia to dopiero teraz go dopieszcze. Wymienie cala elektornike na nowa. W kibelku przemyslalem caly schemat i zaczne jutro plodzic. I zrobie cos tak dobrego ze nic nie bedzie mialo najmniejszych szans. Zreszta wystarczylo kilka sekund aby odrazu wytypowac dobry sprzet.

Z tym thd nie jest tak zle. I choc wyniki sa kepskie dla pelnego sygnalu bo nie schodzi bydlaczek ponizej 0.001% to dla malych poziomow nie jest duzo gorzej od nowoczesnych dacow 24/96. Zreszta mnie bardziej bawilo przerobienie tego cd na super maszyne niz jakies tam thd. Szkoda ze nie zostawilem sterego wyjscia dzialajacego. Ale po wlaczeniu orginalu myslalem ze spadne z krzesla. Mysle ze w ciagu dwoch tyg do nastepnej konfronatacji (taka zabawa) chlopaki zbiora sily i cos zrobia ew. ktos sie zglosi ze swoja super cud maszyna. Ja tez zmienie sporo w Maranciuniu. Wiec wyzwanie bedzie bardzo wysokiej proby. I radze sie nie osmieszac z byle czym. Mozna ew. przyniesc jakis LP.

Analogowcy przestraszyli sie konfrontacji z Maranciuniem. Zreszta co oni moga? jak moze dobrze zagrac igla szurajaca po plastiku? Czy to ma szanse z bezdotykowym laserem?

senicz, wiadomo że nie ma, ale nie wszyscy mają Twojego CD40... wiec nie dziw sie takim opiniom :)

Jak CD nie gra dynamicznie(a większość niezależnie od ceny nie gra) to co on moze w konfrontacji z patefonem ?

Wkładka na wyboju podskoczy i już jest taka dynamika, ze ho ho.

A w tym czasie sidik co ? Płasko, równo, trzeba sie w audiofilskie smaczki wsłuchiwac, bo przecież muzyki/instrumentów tam nie ma, nie ?

Za to patefon oszukuje, ale dynamike robi(no chyba, ze wkladka źle ustawiona, albo inne takie)

Pozdrawiam

senicz - w gorącej wodzie jesteś kąpany. Popracuj trochę nad tym marantzem, posłuchaj uważnie jak gra. Niejeden CD startował do dobrego analogu i został sromotnie pobity, więc nie dziw się że nikt nie traktuje Cię poważnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.